Bayburt'ta Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası etkinliği

Bayburt'ta, Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.

Bayburt'ta Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası etkinliği
Bayburt Postası - Bayburt'ta, Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.

Vali İsmail Ustaoğlu, Taşhan'da düzenlenen ve trafik kazalarında kullanılan malzemelerin sergilendiği etkinlikte yaptığı konuşmada, geçmişte Türkiye'de trafik kazaları konusunda çok acı bilançoların yaşandığını ve yine bu kazalarla birçok eve ateş düştüğünü söyledi.

Özellikle son yıllarda alınan tedbirlerle trafik kazalarında azalmaların yaşandığını belirten Ustaoğlu, "Bir kaç yıl öncesinde belki ölümlü trafik kazalarında dünyada ülkemiz üst sıralarda yer alırken artık git gide bu oran hızla alt sıralara doğru düşüyor. Bu konuda alınan tedbirler ve yapılan çalışmaların çok büyük katkısı var." dedi.

Ustaoğlu, özellikle çocuklarda trafik duyarlılığını arttırmak adına trafik konulu etkinliklerin daha sıklıkla yapılması gerektiğine dikkat çekerek, "Duyarlılığı arttırma adına bizlerin sürekli çocuklarımızı bu tür etkinliklerle bir araya getirerek trafik kurallarına uyulması bakımından iyi bir çalışma ve çaba içerisinde olmamız lazım." diye konuştu.

Bayburt'ta ölümlü trafik kazalarının ülke ortalamasının çok altında olduğunu ifade eden Vali Ustaoğlu, bu durumun kent adına sevindirici olduğunu kaydetti.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Taşkın Tuncel de her geçen gün artan sürücü ve araç sayısının beraberinde trafik sorunlarını da getirdiğini söyledi.

Program, trafik çalışmalarında gösterdikleri özverili çalışmalar dolayısıyla Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ile 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde görevli bazı personellere plaket verilmesiyle son buldu.

Etkinliğe, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Davut Balibaşa, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, kamu kurum müdürleri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
rambo yağız 7 yıl önce

Hangi yolu yaptılarda pilaketi hak ettiler utanmadanda kendilerini alkışlatıyorlar astfaltlar berbat köstebek yuvası olduğu için vermiştirler pilaketi ben anlamadım bilen varsa yazsın lütven