Bayburt'ta FETÖ/PDY davası

FETÖ/PDY davasında biri tutuklu 5 sanığın yargılanmasına başlandı... İşte detaylar...

Bayburt'ta FETÖ/PDY davası
Bayburt Postası - Bayburt'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında biri tutuklu 5 sanığın yargılanmasına başlandı. Bayburt Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık İ.D'nin yanı sıra tutuksuz sanıklar M.V, Ö.Ö.K, E.D, S.P ile sanık avukatları ve yakınları katıldı.

Sanıklardan tutuksuz yargılanan M.V, duruşmaya İzmir Aliağa Asliye Mahkemesinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. M.V. ifadesinde, örgütle bağlantısının 2010-2014 yılları arasında Gümüşhane'de örgütle bağlantılı kolejde bir süre öğretmenlik yaptığı dönemlerle alakalı olduğunu anlattı.

Bu dönemde kendilerinden zorla Bank Asya'ya para yatırmalarının istendiğini belirten M.V, şunları söyledi:

"Okul müdürü bizi bir odaya toplayarak bize söyleyeceği şeyi yapmamızın okulda kalmamız için zorunlu olduğunu söyledi. Bizleri toplu olarak bir bankanın Gümüşhane şubesine götürdü. Kendileri de başımızda durarak bize orada kredi çektirdi. Krediyi çekinceye kadar da başımızdan ayrılmadılar. Arkasından da bizden aldıkları parayı Bank Asya'ya yatırdılar. Ben hiçbir şekilde Bank Asya'ya gitmedim, hiçbir hesap açmadım. Ben hiçbir şekilde hesap açmak için başvuruda bulunmadım, hesap açmadım, imza atmadım. Bunların tamamını okul bizim adımıza Bank Asya'nın Trabzon şubesinden yaptı."

Kendileri adına Bank Asya'ya yatırılan bu parayı daha sonra geri çekmek istediğini belirttiğinde okul müdürünün bunun kendi izinlerinin dışında mümkün olmadığını söylediğini ileri süren M.V, hiçbir şekilde kendi hesaplarına ulaşmalarının mümkün olmadığını iddia etti. 

Tutuklu sanık İ.D ve tutuksuz yargılanan eşi E.D ile diğer sanıklar Ö.Ö.K ve S.P ise iddiaları reddederek FETÖ üyesi olmadıklarını savunup beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklar ile avukatlarının tahliye ve beraat taleplerini reddederek dosyalardaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.