Bayburt'ta duruşmalar ertelendi

Bayburt Adalet Komisyonu Başkanlığı, koronavirüs hastalığı (Covid-19) nedeniyle tutuklu işler ile ivedi sayılacak diğer haller haricinde 31 Mart tarihine kadar olan duruşmaların ileri tarihe bırakıldığını açıkladı.

Bayburt'ta duruşmalar ertelendi
Bayburt Postası - Bayburt Adalet Komisyonu Başkanlığı, Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun Koronavirüsü Hakkında Alınacak Tedbirler konulu tavsiye nitelikli yazısı ve Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerilerinin ardından Bayburt merkez ve diğer adliyelerdeki hakimler ile Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu temsilcisi ile yapılan değerlendirmeler sonucunda alınan kararı kamuoyuna duyurdu.

Adalet Komisyonu Başkanlığından yapılan açıklamada koronivirüs hastalığı nedeniyle Dünya Sağlık Örgütünün risk seviyesini çok yükseğe çıkararak Uluslararası Kamu Sağlığı Acil Durumu ilan edildiği hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi:

“Corona Virüs (Covid 19) olarak bilinen solunum yolu bulaşıcı hastalığı. Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) 9 Mart 2020 Tarihli Raporuna göre 100'den fazla ülkede 109.000 teyit edilmiş küresel vakayla kayıtlara geçmiştir. DSÖ tarafından Corona Virüs için 2 Mart 2020 Tarihi'nde küresel risk seviyesi "Yüksekten", "Çok yüksek" seviyesine çıkartılmış ayrıca "Uluslararası Kamu Sağlığı Acil Durumu" ilan edilmiştir. Bu kapsamda: Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 141. ve 5271 sayılı CMK'nın 33. Maddesi, usul ekonomisi, hukuki dinlenilme hakkı, iddia ve savunma hakkının kısıtlanmaması ilkesi. Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreterliği'nin "Korona Virüsü Hakkında Alınacak Tedbirler" konulu tavsiye nitelikli yazısı ve bilhassa Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Koronavirüs Bilim Kurulu'nun önerileri kapsamında Bayburt Adliyesi Hakimleri ve Gümüşhane-Bayburt Bölge Baro Başkanlığı ile yapılan değerlendirmeler sonucunda yargılama faaliyetlerinde herhangi bir soruna sebebiyet vermemek amacıyla tutuklu işler ile ivedi sayılacak diğer haller haricinde ilk aşamada Bayburt Adliyesi Ceza ve Hukuk Mahkemelerince 31/03/2020 tarihi dahil olmakla birlikte mevcut tarihe kadar olan duruşmaların ileri tarihe bırakılması kararlaştırılmış olup mahkemelerimizce belirlenecek yeni duruşma günlerinin dosyanın tarafları asillere ve vekillerine davetiye tebliği ve elektronik posta ile bildirileceği hususu bilgilerinize rica olunur.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.