Bayburt'ta dolmuşlarda kartlı sistem

Bayburt şehir merkezindeki dolmuşlarda kartlı sisteme geçildi.

Bayburt'ta dolmuşlarda kartlı sistem
Bayburt Postası - Bayburt Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından hayata geçirilen uygulama kapsamında şehir içi dolmuşlarda para alış verişi kartlı sistemle gerçekleştirilecek. Önümüzdeki günlerde kart kullanımı zorunlu olacağı için vatandaşların kartları şimdiden almaları isteniyor.

Bayburt Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Burhanettin Kahrıman, yaptığı açıklamada toplu taşıma ve taksilerde yaşanan sorunları çözüme kavuşturmak için çabaladıklarını söyledi.

Bayburt’ta ilk adım olarak taksilere taksimetre zorunluluğu getirdiklerini hatırlatan Kahrıman, şimdide şehir merkezinde toplu taşımada kullanılan dolmuşlara kart düzenlemesi getirdiklerini ifade etti.

“Dolmuş taşımacılığında yaşanan sorunlar asgari düzeye inecek”

Kahrıman konuyla ilgili olarak  yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İlimizde özellikle şehir içi toplu taşımada Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası olarak vatandaşlarımızın ve esnafımızın yaşanılan sorunların çözümü adına ilk adım olarak ticari taksilere yönelik çalışmalar neticesinde taksimetre uygulamasını başlatmış olup, fiyat tarifelerinin standart olarak uygulanması başlatılmıştır. İkinci adım olarak ta şehir içi dolmuş taşımacılığında yaşanan sorunların daha asgari düzeye indirgemek ve vatandaşlarımızın da indi-bindi sırasında para alışverişi uygulamasını kaldırmak adına kartlı sistem uygulamasına geçilmesine karar verilmiştir.”



Zorunlu olacak, öğrenciler ve emeklilere indirim!

“Şehir Merkezinden 3 noktada temin edilebilecek dolmuş kartlarının tüm vatandaşlarımız tarafından ilerleyen dönemlerde kullanımı zorunlu olacağı düşüncesiyle almaları gerekmektedir. Bu uygulama esasına göre öğrencilerimizin öğrenci kartlarını kimlikleriyle birlikte ibra etmeleri durumunda indirimli dolmuş kartlarını alabilecekleri ve emekli vatandaşlarımızın da indirimlerden faydalanabilecekleri kararlaştırılmıştır. Kart alımlarında ücretlerin daha asgari seviyede olacağı da uygulama kapsamına alınmıştır. Bahsi geçen uygulamanın hayata geçebilmesi için duyarlılık ve dayanışma içerisinde olan S.S.6 Nolu Şehir İçi Dolmuş Kooperatifi yönetim kuruluna ayrıca teşekkürlerimi sunar, herhangi bir olumsuzluğa meydan verilmemesi temennisiyle, dolmuş çalışanlarımıza başarılar diler, vatandaşlarımıza huzurlu bir ortamda yolculuk yapmalarını temenni ederim.”

Kart alım ve dolum noktaları

Kahrıman ayrıca, vatandaşların kartları “Şehir İçi Dolmuş Kooperatifi Binası, Saat Kule karşısında bulunan Çoruh Kuruyemiş ve Türk Dünyası Parkı’nın karşısında bulunan Yedi Karanfil Kuruyemiş’ten temin edebileceğini, dolumların da bu noktalardan yapılacağını ve ilerleyen zamanlarda dolum noktalarının genişleyeceğini bildirildi.

Anahtar Kelimeler:
DolmuşKartlı Sistem
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 5 yıl önce

Bir de iş çıkış saatlerinde küçücük dolmuşlara 50 kişiyi üst üste doldurmaktan vazgeçip, dolmuş gitmeyen mahallelerin ulaşım sorununu çözseniz çok makbule geçecek.

Avatar
M.T.K 5 yıl önce

Bİr şehri çekilmez kılmak için herşeyi deniyorsunuz. bu nasıl bir uygulamadır? saçma sapan uygulamalar ile insanları canından bezdiriyorsunuz. devamlı dolmuş kullananlar için belki güzel bir uygulama, ancak ara sıra hatta nadir dolmuş kullanan için problem.. illa toplu satış yapmak için kart uygulaması çıkarttınız.

Avatar
Hasan KAYMAZ 5 yıl önce

Bu sisteme geçmek suretiyle nihayet zoraki de olsa gayet medenî ve helâl bir şekilde dolmuş taşımacılığı yapılabilecek

Avatar
Bayburtlu 5 yıl önce

Cemiyet Başkanı Ne Zaman Vatandaşı Düşünecek Sanırım Yönetime Aldığı Üç Beş Taksicinin Kafasıyla Bu İnsanlara Bu Zülmü Yapıyor Neyi Çözdü Neler Yaptı Vatandaş İçin Akşam Saat 5 Den Sonra Kız Meslek Lisesinin Önünden İnsanlara Verilen Değeri Bi Zahmet Gidipte Görme Zahmetinde Bulunsa İnsanları Mal Gibi Dolmuşlara İstifliyorlar Kim Bu Olaya Dur Diyecek Acaba Merak Ediyoruz Bayburtlular Bunları Hak Ediyormu.

Avatar
vatandaş nerede 5 yıl önce

Dolmuşlarda kullanılan kartın maliyeti kaç para ondan haberiniz varmı bari bundan kar etmeyin. Taksilerde sağolun şehir içi ücrete %50 zam yaptınız adalet bu ise adaletiniz batsın. arada sırada kullandığım karta 10 tl. verecem sizde helal deyip çoluğunuza çocuğunuza bu parayı yedireceksiniz.
İlk önce şoförlere bir eğitim verin güzergahları bir düzenleyin ondan sonra hakkınızı alın helalinden yiyin.

Avatar
Emre ekol 5 yıl önce

Geç kalınmış bi uygulama sayın m.t.k biz kocaelinde kullanıyoruz kart uygulamasını kartı olmayan veya kartında bakiyesi olmayana kartı basıp kullanılan ücreti zaten alıyoruz veya ödüyoruz çokta zor ve çekilmez bi uygulama değil.izmitten sevgilerle