Bayburt'ta binler şükür namazı kıldı

Bayburt'ta demokrasi nöbetinin altıncı gününde şükür namazı kılındı.

Bayburt'ta binler şükür namazı kıldı
Bayburt Postası - Bayburt'ta demokrasi nöbetinin altıncı gününde şükür namazı kılındı. Valilik binası önünde toplanan vatandaşlar, camilerde görevli imam hatiplerin okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dua etti. FETÖ'nün darbe girişiminin önlenmesi dolayısıyla şükür namazı kılan vatandaşlara Bayburt Belediyesi ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından yiyecek, içecek ikramında bulunuldu.


Protestoya katılan 58 yaşındaki Yaşar Köklüce, darbe girişiminin yaşandığı akşamdan itibaren Bayburtlu tüm kadınlarla birlikte meydanlarda olduklarını söyledi.

Devletin yanında olduklarını dile getiren Köklüce, "Bunun böyle bilinmesini istediğimiz için her gün meydanları dolduruyoruz. Kötülerin yüzünden burdayız. Ülkemizi rezil ediyorlar. İnsanların ne yapacağı hiç belli olmuyor. İyi görünüp hep kötülük yapıyorlar ülkemize." dedi.

Protestoya katılmak için her gün merkeze bağlı Dövmekaya köyünden geldiğini anlatan Hanım Tokyay ise vatanı kimseye teslim etmeyeceklerini söyledi.

Tokyay, 7 kardeşi bulunduğunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da en büyük ağabeyleri yerinde olduğunu belirterek, "O varken bizi yurt dışında adam bildiler. Paramız adam oldu, canımız can oldu. Çoluğumuz çocuğumuz ekmek sahibi oldu. Fakirlerimizin karnı doydu." ifadelerini kullandı.

Ailesi ile tepki gösterilerine katılan 8 yaşındaki Hayrunnisa Aytaç, "Türkiye bizim, bayrak bizim. Hiç kimse bayrağımıza dokunamaz." dedi.


Nurullah Polat ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı ile hiç tereddüt etmeden sokağa koştuğunu aktararak, "Biz ondan, korkmamayı ve darbelere boyun eğmemeyi öğrendik. Bizler darbeleri büyüklerimizden duymuştuk. Ne kadar kötü bir şey olduğunu onlardan öğrendik. Kendi gençliğimiz, yeni gelecek nesillerimiz için bu meydanları bırakmamamız lazım. Bu cuntacılara karşı memleketi boş bırakmayacağız." değerlendirmesinde bulundu.


Erdoğan'ın ikinci emrine kadar meydanlarda kalmaya devam edeceklerini dile getiren Polat, "Bayburt Kalesi, Cumhuriyet Caddesi şahidimizdir, gerekirse aylarca, yıllarca bu meydanları terk etmeyeceğiz. Pensilvanya'daki adilere bu vatanı bırakmayacağız." diye konuştu.AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
metin 8 yıl önce

biride demiyor ki yav CHP yıllar önce feto devlet dairelerine sızdı gelin araştıralım diye meclise önerge verdiğinde akp liler chp ye siz din ve muhterem hocamıza düşmanlık yapıyorsun dimiş ti şimdi utanan kızaran varmı acaba

Avatar
Safak Güngör 8 yıl önce

Darbe teşebbusunde bulunanların, bunları organize edenin, arkalarındaki gücün Allah belasını versin.

Avatar
Ulubatlı 8 yıl önce

Her kurumda fetocu var.facelerinden bile çıkar. istibarat biliyor tabiii yeter ki üstüne gidilsin.Cumhurbaşkanımıza hakaret edenler şimdi onları silmekle meşgul küfredenler inanın fetonun şakirtleri,Devlet temizlik yapsın şimdi panik içerisindeler,emekli olanını bile araştırın haram zıkkım olsun aldıkları maaşlar.Devletten maaş al.Devlete küfret.gidin maaşınızı fetodan alın.biat edin bu milletin duası fetonun bedduasını yıktı.şimdi evlerine kimin ateş salındı firavun nemrut kimmiş. uçakla tankla vuran ezen bunlara emir veren firavunlar nemrutlar hesap versin.