Bayburt sallandı!

Erzurum'un Aşkale ilçesinde meydana gelen deprem Bayburt’ta da etkili bir şekilde hissedildi.

Bayburt sallandı!
Bayburt Postası - Erzurum'un Aşkale ilçesinde meydana gelen deprem Bayburt’ta da etkili bir şekilde hissedildi. Dün gece yaşanan depremi hisseden birçok vatandaş kısa süreyle evlerini terketti. 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre Erzurum’da merkez üssü Aşkale ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 20.58 sıralarında yaşanan deprem 2,7 kilometre derinlikte yaşandı.

Depremde Aşkale’nin Gölveren Mahallesi'ndeki bazı evlerde hasar oluştu.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre, saat 20.58'de merkez üssü Aşkale ilçesi olan 4,7 büyüklüğündeki deprem sonrası, vatandaşlar ikinci bir sarsıntı korkusuyla bir süre sokakta bekledi. Soğuk havaya rağmen yaklaşık 2 saat aileleriyle dışarıda bekleyen vatandaşlar, daha sonra yeniden evlerine döndü.

Sarsıntıda herhangi bir can kaybı yaşanmazken, merkeze bağlı Gölveren Mahallesinde bazı evlerde hasar oluştu.

AFAD ile Türk Kızılayı ekipleri, mahalleye giderek, evleri hasar gören vatandaşlar için çadır kurma çalışması başlattı.

Bayburt'ta 3 noktada

Öte yandan Trabzon'da da hissedilen depremde Bayburt gece boyunca gece boyunca üç farklı noktada daha sallandı. Saat 03.07’de 1.9 şiddetinde Akduran, saat 03.24’te 1.7 şiddetinde Çalıdere ve saat 04.11’de 1.8 şiddetinde yine Akduran’da deprem oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.