Bayburt, "iptal kararına" ne tepki verdi?

21. Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni programlarının iptal edilmesi Bayburt'ta sadece vatandaş arasında tartışmalara neden oldu!

Bayburt, "iptal kararına" ne tepki verdi?
Bayburt Postası - 21. Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni programlarının iptal edilmesi Bayburt'ta sadece vatandaş arasında tartışmalara neden oldu! Gerek haberlerimiz, gerekse sosyal medya hesaplarımız üzerinden yapılan yorumlarda kimi okurlarımız kararı "doğru" bulurken, kimi de alınan karara tepki gösterdi. Şölenler için Bayburt'a gelen gurbetçi ve misafirler ise şaşkınlık yaşadı.

Konu ile ilgili şu ana kadar herhangi bir oda, siyasi veya STK'dan olumlu veya olumsuz tepki gelmezken, şenliklerinin geleceği ise tam bir muamma! Yapılan tartışmalarda, şu ana kadar şölenlerin önümüzdeki yıldan itibaren STK'lar tarafından organize edilmesi fikrinin ağırlık kazandığı belirtildi. 

Bu arada; köy şenlikleri arasından bazıları da iptal edilirken, bazıların da ise belirsizlik sürüyor. Beşpınar'da Kenan Yavuz Konağı ve Kültür Evi'nde bu yıl ilk defa BEKDER tarafından organize edilen etkinlikler ise açıklanan program dahilinde devam ediyor. 

İptal kararının ardından gazetecilerle bir araya gelen Başkan Mete Memiş, soruları cevapladı...




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vedat 9 yıl önce

Kim derdi ki 2-3 sosyaliste sebep Bayburt yas tucacak ve Dedem Korkut'un şenlikleri iptal olacak vay beni vayyyy.

Avatar
Samet 9 yıl önce

Bir avuç it oldu diye şölen iptal oluyor bu ne densizliktir başkan şölenleri iptal etmek için elinizden geleni yapiyosunuz yazıklar olsun

Avatar
a.kerim aksakal-sidney 9 yıl önce

Önce yolunuzu yapında sora eğlence düzenleme hakkına sahip olun.Allah işi bilen insanlara yetki vermeyi emreder.Her yer toz pislik içinde.

Avatar
Ramis 9 yıl önce

Hepten kaldırılması daha yerinde olur. Çünkü dede korkut tebrizden öteye geçmemiş bile. Nerden çıktı bu saçmalık...

Misafir Avatar
Vedat 9 yıl önce @Ramis

Dede Korkut'un mezarının nerede olduğunu belli ki bilmiyorsun sen. Ayrıca beğenmiyorsan yollar orada ülkeyi terk edebilirsin.

Beğenmedim! (0)
Avatar
fatih 9 yıl önce

gecen yılda aynısını yaptınız ama yoncalı koyunde dans ettınız.oyun oynayıp göbek attınız bu bir şölendır ozaman her gunumuz yas olsun

Avatar
YA SABIR 9 yıl önce

KARDEŞLERİM BU ZİHNİYET KULTURUŞ BAYRAMINIDA KALDIRDI SONUMUZ HAYIR DEYİL INŞALLAH ZAFRER BAYRAMLARINI KALDIRMAZLAR ATASINI BİLMEYEN ÖTESİNİ BİLMEZ VESSELAM. SAYGILAR

Avatar
burcu 8 yıl önce

geyik muhabbetini bırakalımda,şu acıklı duruma bakın 15 yıldır,bayburtun tarihi eser
leri komşu illerin depolarında çürümekte,ne yapılmalı derseniz bayburta büyük
devasa"MÜZE LAZIM"ki bu eserler bayburt müzesinde sergilensin,il kültür müd
göreve davet ederiz.slm