'Bayburt İlinin Coğrafyası' kitaplaştı

Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE) önemli bir kitap çalışmasına daha imza attı.

'Bayburt İlinin Coğrafyası' kitaplaştı
Bayburt Postası - Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE) önemli bir kitap çalışmasına daha imza attı. Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğretim elemanı Yrd. Doç. Dr. Salih Birinci'nin doktora tezi olan 'Bayburt İlinin Coğrafyası' adlı çalışma kitaplaştırıldı.

Bayburt'un fiziki, beşeri ve ekonomik coğrafyasını bilimsel yönden ele alan kitapta tablo, grafik, fotoğraf ve harita gibi görsel teknikler de yoğun bir şekilde kullanılarak ele alınan konuların kolay anlaşılması da sağlandı.

Detay Yayıncılık'tan 372 sayfa olarak okuyucuyla buluşan kitapta BAYPROJE Yönetim Kurulu imzalı bir takdim yazısı yer alıyor.

"Bayburt İlinin Coğrafyası" adlı bilimsel çalışmanın Bayburt'a yatırım yapmayı düşünen  kamu ve özel sektör kuruluşlarının yatırım kararlarını sağlam verilere dayanarak vermelerinde, belirleyici bir faktör olacağı belirtilen yazıda, "Zira bu araştırma, Bayburt'un fiziki coğrafyasını oluşturan jeolojisi, iklimi, akarsuları, toprağı ve bitki örtüsü gibi doğal özelliklerini; beşeri yapısının mekânsal dağılımını ve özelliklerini; üretimin sektörel potansiyelini ve yapısal özelliklerini ayrıntılı bir şekilde ortaya koymaktadır. Umarız bu araştırma, Bayburt ile ilgilenenlerin ve meraklılarının, Bayburt'u daha iyi tanıma ve anlamalarına katkı sağlar " ifadelerine yer verilen takdim yazısında ayrıca, doktora tezinin hazırlanmasını maddi olarak destekleyen SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, kitap olarak basılmasına destek veren Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak ve Ankara Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adnan Bayram'a da teşekkür edildi.

Kitabın yazarı Yrd. Doç. Dr. Salih Birinci ise, "Çalışmada ülkemizin en az nüfusa sahip ve sosyo-ekonomik yönden geri kalmış illeri arasında yer alan Bayburt'un doğal, beşeri ve ekonomik coğrafya özellikleri bir bütün olarak incelenmeye çalışılmıştır. Bu doğrultuda çalışmanın giriş bölümünde Bayburt ilinin yeri ve sınırları ile genel özellikleri hakkında bilgi verildikten sonra birinci bölümde fiziki, ikinci bölümünde beşeri ve üçüncü bölümde ise ekonomik coğrafya özellikleri analiz edilmeye çalışılmıştır. Sonuç bölümünde ise, ilin fiziki, beşeri ve ekonomik coğrafya özelliklerinden kaynaklanan sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde durulmuştur" dedi.
  
  
      

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.