Bayburt, Gümüşhane ve Ordu'da kar yağışı

Bayburt, Ordu ve Gümüşhane'de kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor

Bayburt, Gümüşhane ve Ordu'da kar yağışı
Bayburt Postası - Bayburt'ta öğle saatlerinde başlayan kar yağışı sebebiyle Bayburt-Erzurum karayolu güzergahındaki 2 bin 209 rakımlı Kop Dağı kesiminde sürücüler, zaman zaman zor anlar yaşadı.

Kar yağışının kent merkezine göre daha yoğun olduğu ve zaman zaman da sisin etkisini gösterdiği Kop Dağı güzergahında Karayolları ekipleri tuzlama çalışması yaptı.

Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri Kop Dağı güzergahını kullanacak sürücüleri kar yağışı ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. 

Ordu

Ordu'nun orta ve yüksek kesimlerinde gece başlayan kar yağışı nedeniyle bazı mahalle yolları ulaşıma kapandı. 

Özellikle Akkuş, Kumru, Aybastı, Gölköy, Kabadüz, Ünye ve Korgan ilçelerinde etkili olan kar nedeniyle sürücüler zorlandı. Yolda kalan sürücülerin bir kısmı kendi imkanlarıyla bazıları da  belediye ekiplerinin desteğiyle yoluna devam etti.

Kar yağışıyla 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası beyaza büründü. Yörede hava sıcaklığı 8 ile 10 derece düştü.

Öte yandan kar yağışının etkili olduğu bölgede Karayolları ve belediye ekipleri, kar küreme çalışmalarını sürdürüyor.

Ordu Valiliği, vatandaşlardan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi. 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yazılı açıklamasında, tüm araç ve personelle kar yağışına  hazırlıklı olduklarını ve ihtiyaç duyulan mahalle yollarının zaman kaybı olmadan açıldığını belirtti. 

Yılmaz, acil durumlarda vatandaşların 444 10 52 numaralı hattı arayarak taleplerini bildirebileceklerini ifade etti. 

Gümüşhane

Kentte gece yarısından itibaren etkisini artıran kar yağışı sonrası kar kalınlığı kent merkezinde yer yer 10 santimetre ölçüldü. İlde henüz kapanan köy yolu ve ana arterlerde karayolu bulunmuyor.

Beyaza bürünen kentte, kara hazırlıksız yakalanan bazı sürücüler maddi hasarlı kazalara neden oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.