Bayburt-Gümüşhane Havalimanı'nın temeli atıldı

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Memleketin her köşesine hizmet götürmek için zamanla yarışıyoruz." dedi.

Bayburt-Gümüşhane Havalimanı'nın temeli atıldı
Bayburt Postası - Yıldırım, Salyazı mevkisinde inşa edilecek Bayburt-Gümüşhane Havalimanı'nın temel atma töreninde yaptığı konuşmada, "Hem Gümüşhane'nin hem de Bayburt'un gönlümüzdeki yeri bir başkadır. Her iki şehirde girdiğimiz bütün şehirlerde bizi çok yüksek oyla destekledi, yalnız bırakmadı. Gümüşhane, Bayburt AK Parti'ye ilk günden beri desteğini artırarak devam ettiriyor. Sağolun, varolun." ifadesini kullandı.


Öğlen vakti Bayburtlularla buluştuğunu aktaran Yıldırım, şöyle devam etti:

"Buraya gelmeden Gümüşhane'de yine hemşehrilerimizle buluştuk. Buradan sonrada baba ocağına Erzincan'a geçeceğiz, orada hemşehrilerimizle buluşacağız. Memleketin her köşesine hizmet götürmek için zamanla yarışıyoruz. İşte bugün, bu ramazan ayının son günlerinde Gümüşhane'ye, Bayburt'a bereket getirecek, kalkınma getirecek, zenginlik getirecek büyük bir yatırımın temelini atıyoruz. Bayburt-Gümüşhane Havalimanı hayırlı uğurlu olsun."

Yıldırım, yapılacak olan havalimanı ile ilgili bilgi vererek, şunları ifade etti:

"2 milyon yıllık kapasitesi olacak. 2 milyon insan gelecek. Bayburt'u, Gümüşhane'yi, Erzincan'ı, Giresun'u üst üste koy ancak 2 milyon eder. Onun için büyük bir havalimanı yapıyoruz. Toplam maliyeti 310 trilyon. Helali hoş olsun. İnşallah 2020'de havalimanımızı açmış olacağız, artık buraya uçakla geleceğiz. Gümüşhaneliler, Salyazılılar, Bayburtlular, gurbetçi hemşehrilerimiz, turistler artık yol çilesi çekmeyecek. Dünyanın 4 bir yanından uçakla buralara gelebilecekler. Havalimanımız Bayburt'a, Gümüşhane'ye ülkemize hayırlı olsun. Böyle önemli bir eseri sizler kazandırmaktan büyük bir bahtiyarlık duyduğumu ifade etmek isterim."

Başbakan Yıldırım, ülkenin her şehrinin hizmete layık olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Biz kendimizi eğer buralara vefa borcumuzu ödemezsek rahat hissetmeyeceğiz. Davamız, muradımız sizlere hizmettir. Bütün derdimiz milletimizi, devletimizi birlikte yüceltmektir. AK Parti'nin doğudan batıya, kuzeyden güneye, yurdun her köşesinde hizmeti var, izi var, mührü var. Haritaya baktığınızda bütün şehirlerde AK Partiyi görürsünüz, ay yıldızlı Türk bayrağını görürsünüz. 16 yıllık kalıcı eserleri görürsünüz. Bütün şehirlerimizi hizmet konusunda hep bir gördük. Doğu ile batıyı, kuzey ile güneyi birbirinden ayırmadık. Halka hizmeti hakka hizmet olarak gördük. Eserlerimizi 81 ilimizde birer birer hayata geçiyoruz. 15 yılda dağ gibi sorunları, dağ gibi eserlere hizmetlere dönüştük. Sorunlarımızı torunlarımıza bırakmadık. Türkiye'yi bölünmüş yollarla, havaalanlarıyla, modern demir yollarıyla, köprülerle, tünellerle donatacağız dedik, hamdolsun verdiğimiz bütün sözleri yerine getirdik."


Türkiye'nin en fazla tüneli ve köprüsü olan ilin Gümüşhane olduğuna dikkati çeken Yıldırım, "Eskiden yol yoktu. Zigana Tüneli küçük dedik, şimdi 13 kilometrelik iki tane yeni tünel yapıyoruz, bittiğinde Trabzon 45 dakika olacak." diye konuştu. 

Yıldırım, vatandaşlara, "24 Haziran'da yeni bir zafere hazır mısınız?" sorusunu yönelterek, şöyle devam etti:

"Milletin adamını cumhurbaşkanı seçecek miyiz, rekor oyla seçecek miyiz? Biz biriz, beraberiz, kardeşiz, birlikte Türkiye'yiz. 16 yıldır yaptıklarımızı en iyi sizler biliyorsunuz ama bakıyoruz muhalefetin adayları adeta bir yıkım ekibi gibi çalışıyorlar, yıkım ekibi. AK Parti yapar, onlar AK Parti'nin yaptıklarını yıkacaklarmış? Gücünüz yeter mi? Gümüşhane izin verir mi? Bayburt izin verir mi? Bu millet izin verir mi? Dilin zekatı hayır konuşmaktır, güzel konuşmaktır, siz yapmak varken, güzelleştirmek varken yıkmak neyin nesi oluyor? Onlar ne derse desin..."

Vatandaşların sloganları üzerine, "Terör örgütü de yıkıyor değil mi?" ifadesini kullanan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Çukurlar, hendekler kazıyor değil mi? İşte o Güneydoğu'da hendekler kazan, çukurlar kazan ve milleti canından bezdiren o terör örgütüne de hak ettiği cevabı verdik mi? Terörü ülke topraklarında etkisiz hale getirdik mi? Şimdi nereye giderlerse enselerindeyiz, Kandil'e giderlerse oradayız, Fizan'a giderlerse oradayız, terörü bu ülkenin, bu milletin gündeminden inşallah çıkaracağız. Türkiye'yi 24 Haziran seçimleriyle Cumhuriyetin 100. yılına Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhur İttifakı ile emin adımlarla götürmeye hazır mıyız?"

Yıldırım, vatandaşların yaklaşan Ramazan Bayramı'nı tebrik ederek, "İkinci bayramızın 24 Haziran demokrasi seçim bayramımız da mübarek olsun." dedi.

Konuşmaların ardından Yıldırım, butona basarak temel attı.

Törene Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti Bayburt Milletvekili adayı Fetani Battal, AK Parti Bayburt İl Başkanı Fatih Yumak, diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.