Bayburt-Gümüşhane Havalimanı'nda çalışmalar sürüyor

Bayburt ve Gümüşhane illerine hizmet verecek yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanı inşaatındaki dolgu çalışmaları sürüyor.

Bayburt-Gümüşhane Havalimanı'nda çalışmalar sürüyor
Bayburt Postası - Bayburt ve Gümüşhane illerine hizmet verecek yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanı inşaatında 200 futbol sahası büyüklüğündeki alanda dolgu çalışmaları devam ediyor.

İki kenti havalimanı ile buluşturacak olan ve Gümüşhane'nin Köse ilçesine bağlı Salyazı köyünde yapımı süren havalimanı, Bayburt'a 47, Gümüşhane'ye 67 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Yer tesliminin ardından 13 Mart'ta yapımına başlanan, 31 Mart 2020'de tamamlanması planlanan havalimanında mevcut pistin sökülmesinin ardından büyük uçakların da rahatlıkla inebileceği, yan yollarla birlikte 60 metre genişliğinde, 3 kilometre uzunluğunda olacak pist çalışması sürüyor.

Bölgedeki turizm, ticaret, sanayi ve istihdamın gelişmesine de katkı sağlaması öngörülen projeyle iki ilin gurbetçileri de daha konforlu ve hızlı seyahat etme fırsatı bulacak.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, havalimanı inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Vali Memiş, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, inşaatın hızla devam ettiğini belirterek, havalimanının Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gümüşhane ve Bayburt'a kazandırdığı önemli ve değerli bir proje olduğunu söyledi.

Müteahhit firmanın alanda çalışmalarını hızla sürdürdüğünü bildiren Memiş, "200 futbol sahası büyüklüğünde bir alanı, havaalanı pistini dolguyla hazır hale getiriyorlar. Büyük uçakların bile inebileceği uluslararası bir havalimanı olacak. Pistin uzunluğu 3 kilometreyi geçecek, genişliği de 45 metre. Yan yollarıyla beraber 60 metreyi bulacak bir genişlik olacak." ifadelerini kullandı.

"Yapılan hiçbir havalimanı işlemeden durmadı"

Havalimanının mania hattı ve diğer coğrafi şartlar açısından Karadeniz sahilindeki sis ve pusun görülmeyeceği bir havalimanı olduğuna işaret eden Memiş, şöyle devam etti:

"Yeni Zigana Tüneli ve burayla ilgili karayolu planımız yapıldığında belki de sahile en yakın havalimanı olacak. Sahil şeridinde yaşanacak hava muhalefeti nedeniyle oralara inemeyen uçakların tercih edeceği ilk havalimanı Gümüşhane-Bayburt Havalimanı olacak. Her açıdan çok iyi şekilde kullanılacağını biliyoruz. Bütün stratejik planlar ve fizibilite raporları bize bunu gösteriyor. Hayalin de ötesinde olan bir projenin yapıldığını, hayata geçtiğini görüyoruz. "

Memiş, bölgenin Karadeniz'in "GAP"ı olduğunu dile getirerek, "(Çalışır mı, işler mi?) diye zaman zaman yorumlar görüyoruz. Yapılan hiçbir havalimanı işlemeden durmadı. Ordu-Giresun Havalimanı yapıldığında aynı yorumlar yapıldı fakat hem Trabzon'da hem de Ordu-Giresun Havalimanı'nda bilet bulunamıyor. Bu da Sayın Cumhurbaşkanı'mızın vizyoner liderliği sonucunda oldu. Dağların arkasında yaşayan bizleri düşünen bir liderimiz var. Gümüşhaneli ve Bayburtlu vatandaşlarımız olarak geleceğe daha umutla bakıyoruz." sözlerine yer verdi. 

"Havaalanını bitirildiğinde çok iyi çalışacağına eminiz"

Vali Memiş, havalimanın yapıldığı bölgede 30 baraj ve gölet inşaatının da eş zamanlı devam ettiğine dikkati çekerek, "Kaynağı yurt dışı olan döviz operasyonuna rağmen firmanın işlerini devam ettirmesi bizleri ayrıca mutlu ediyor. İnşallah ülkemiz terör, ekonomik terör tehditlerini vatandaşlarımızın ferasetiyle, Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle hep beraber bertaraf edecek. Bu negatif algıyı toplumsal olarak da bertaraf etmek durumundayız." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şingahlı 5 yıl önce

Çok değil bundan 15 yıl önce Bayburt'a havalimanı yapılacak deseler anca güler geçerdiniz ama adam bugün yapıyor yine yaranamıyor. Şu yorumlara bir bakın, bu sitede her haberin altında İleriyi göremeyen kör ve müzmin muhalefetin hezeyanları var. Ben bu memleket için taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun diyorum başkada bir şey demiyorum.

Misafir Avatar
ALOŞ 5 yıl önce @Şingahlı

İşletme karsız olursa patron kapatır. Ama patron devlet olunca paralar boşa giderse gitsin demek muhalefet değil israfa karşı durmaktır. Kim parayı har vurup harman savurursa ben ona da karşıyım. Bu babam bile olsa ona da karşıyım. Sende akıllı yatırım yapanın yanında omanı beklerim. Devlet iyi yönetilmeli ki bütçe açıkları olmasın. Var git sen düşün.

Beğenmedim! (4)
Avatar
Muhammed Yazıcıoğlu 5 yıl önce

Bayburtumuza hayırlı olsun

Avatar
Ali 5 yıl önce

Artık lahana,lor ve patates ihracatı tavan yapar. Bu memlekette zihniyet değişmedikten sonra hiç bir şey olmaz. Ben inanmıyorum.

Avatar
ALOŞ 5 yıl önce

Yolcu sayısı yıllık 2 milyon. Demek ki karadeniz bölgesine hizmet verecek. Yada yolcu taahhütlü ise uçmadan her Bayburt*Gümüşhaneli yılda 3*5 defa uçma parası ödeyecek

Misafir Avatar
misafir 69 5 yıl önce @ALOŞ

3 degil enaz 10 kere ucma parasi vermeleri lazim

Beğenmedim! (1)
Avatar
tasarımcılar 5 yıl önce

havaalanı ismi çok güzel olur""""BAYGÜMÜŞ""""""Havaalanı,iyi günler.

Avatar
Zahitlii 5 yıl önce

Yüzünüze gözünüze dursun Adam daha ne yapsın 30 bin kişilik bayburt a 2 Milyon kişilik Havanlını yapıyo Daha ne yapsın Helal Reyizzz