Bayburt "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde tek yürek oldu

Bayburt’ta vatandaşlar Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için alanlarda toplandı.

Bayburt "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde tek yürek oldu
Bayburt Postası - Bayburt’ta vatandaşlar Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için alanlarda toplandı.



Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Bayburt Valiliği önünde gerçekleşen buluşmada vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla alanı doldurdu.

Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, burada yaptığı konuşmada, FETÖ'nün darbe girişimine karşı Türk milletinin 15 Temmuz'dan bu yana meydanlarda nöbet tuttuğunu, bugün ise Cumhurbaşkanlığı himayesinde İstanbul Yenikapı Miting Alanı başta olmak üzere tüm illerde tarihi bir gün yaşandığını söyledi.

Bayburtluların 15 Temmuz akşamından itibaren yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle "Demokrasi nöbeti"nde olduğunu belirten Ustaoğlu, "Hepiniz evinizden, aşınızdan, işinizden fedakarlık yaparak bu meydanları hiç boş bırakmadınız. Gerçekten 15 Temmuz gecesi neler yaşandı, bir kabus gibiydi. Ülkemizin geleceğini gasp etmek isteyenlere, ülkemizin geleceğini, çocuklarımızın geleceğini gasp etmek isteyenler o gece Türk Silahları Kuvvetleri içerisinde çöreklenmiş, örgütlenmiş sözde subay ve astsubaylar ve generallerin öncülüğünde bu memleketimizin milli iradesinin, demokrasinin beşiği olan meclisimizi bombaladılar. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni bombalamaya kalktılar." dedi.

Ustaoğlu, darbe girişiminde bulunan hainlerin o gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da konakladığı otelde saldırı ile yok etmek istediklerini aktararak, "Şunu göremediler. Bu millet Kurtuluş Savaşı'nda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde nasıl ki yedi düvele karşı mücadele verdiyse kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla nasıl yedi düvele karşı birlik ve beraberlik göstererek bu millet bu Anadolu coğrafyasından düşmanları nasıl kovduysa, 15 Temmuz gecesini hesap edenler bunu hesaba katamadılar." diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu da, Türk milletinin İstiklaline aşık bir millet olduğuna vurgu yaptığı konuşmasında, şunları kaydetti:

"Biz biliyoruz ki bu millet istiklaline aşık olduğu gibi istikbalini de Allah'ın takdiriyle kimseye bırakmayacak bir millettir. Bu millet 15 Temmuz gecesi tankların önüne yatmış, helikopterlerin önünde 'vekillerimize, milletimize vurmadan önce ilk önce beni vur' diyebilmiş bir millettir. Bu millet siyasi parti liderleriyle birlikte, muhalefetiyle birlikte, tüm halkıyla birlikte nasıl meclisine sahip çıkmış, nasıl cumhurbaşkanın arkasında durmuş, onun önünde siper olmuşsa ve özellikle ülkenin her karışında olduğu gibi Bayburt'ta da insanımız hemen sokağa dökülüp varlığını, birliğini gücünü ortaya koymuşsa inşallah bundan sonrada hep birlikte bu ülkenin daha güzel yarınlara kavuşması için bu ülkede var olan kutupların aşılması için, ülkemizde demokrasinin ileri seviyede olabilmesi için hep birlikte mücadele edeceğiz."

Yeneroğlu’ndan sonra vatandaşlara seslenen AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu ise darbe girişimin başarılı olması halinde tüm İslam dünyasının zarar göreceğini belirterek, “Dış dünyaya baktığımız zaman Amerika’da ‘Biz Erdoğan’ı yıkamadık. Yıksaydık tüm Müslümanları yıkmış olacaktık.’ diyorlar. Nereden nereye bağlantı kuruyorlar. Çünkü biliyorlar ki Tayyip Erdoğan bu coğrafyanın tartışmasız lideridir. Türkiye bu coğrafyanın tartışmasız lider ülkesidir. Bunu neye dayanarak söylüyorum? Bütün medyaya baktığınız zaman Türk ve Müslüman ülkelerin liderleri şöyle diyor: ‘Bizim liderimiz Türkiye’dir. Biz artık Türkiye’den başka hiçbir yerden emir almayız.” dedi.

Darbecilerin Türk Milleti’ni hafife aldıklarını aktaran Bayburt Milletvekili Kavcıoğlu, “İnsanların üzerine kurşunlar yağdıran bu hainler bu milletin neler yapabileceğini hesap edemediler. Bu gençliği Alparslan Türkeşlerin, Necmettin Erbakanların, Bülent Ecevitlerin yetiştirdiği bu nesli ihmal ettiler. Bakın o gece al bayrağı eline alıp dışarı çıkarak haykıran gençler ne diyorlardı ? ‘Ey hainler siz bu ülkenin ne badireler atlattığını bilmiyor musunuz?’ dediler. Bugün bir şeyi anladılar. Bu millet devletine, milletine, hükümetine, sahip çıkıyor. O gün toplumun her kesimi sokaktaydı. Askeri olarak yapamadıklarını darbe girişiminin hemen ardından ekonomik olarak yapmaya çalıştılar. Bu milleti devletine karşı isyan ettireceklerdi. Bu sokaktaki insanlarımız ertesi gün tam 7 milyar dolar bozdurarak, ‘Biz sadece tankın, tüfeğin altına yatarak değil ekonomik olarak da devletimizin yanındayız.’dediler.” ifadelerini kullandı. 

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ise 15 Temmuz gecesi karanlıktan güç alanların, şer odaklarının Türkiye'nin ve aziz milletin demokrasisine, birliğine, bütünlüğüne çirkince, alçakça bir saldırıda bulunduklarını kaydetti. 

Memiş, şunları ifade etti: 

“Tarihinin hiçbir döneminde din ve devlet düşmanı çıkarmayan, çıkarmadığı gibi de geçit vermeyen neslin torunlarısınız. Selam size olsun ki, sizler kanının asaletini Kop dağlarında, kalbinin ve ruhunun berraklığını Yakutiye Medreselerinde cihana ilan etmiş bir neslin torunlarısınız. Sizler ki, kocasının şahadeti kendisine iletildiğinde üç aylık bebeğini kundaklayarak, ‘Ey ulu Allah’ım bu bebeği sen benden daha iyi korursun; Benim görevim Erzurum’u müdafaa etmek için tabyalara gitmektir.’ diyerek baltasını alıp tabyalara giden Nene Hatunların torunlarısınız. Sizler ki, ermeni elleri bedenlerine değmesin diye adeta Firdevs cennetine atlar gibi kırk metrelik kuyulara atlayan şehit bacılarımızın torunlarısınız. Sizler ki, Kıbrıs Barış Harekâtı’nda en çok nişan yüzüğünü bağışlayan mert delikanlıların torunlarısınız. Sizler ki, hak yol kisvesini giymiş papaz bozuntularına, kardinallerine geçit vermeyen bu şehrin evlatlarınınız.“

“Unutturmayacağız”

“15 Temmuz gecesi şerden beslenenler, karanlıktan güç alanlar, karanlık odakları, şer odakları Türkiye’nin demokrasisine, birliğine, bütünlüğüne, beraberliğine, sinsice, haince alçakça bir saldırıda bulundular. Ama bu karanlıktan beslenenler, şerden beslenenler bilemediler ki, en aydınlıktan beslenen, en berraktan güç alan, en yüceden, en yücelerin yücesinden güç alan, ‘Ben kefenimi giydim, beni ölümle korkutamazsınız’ diyen bu milletin cumhurbaşkanını, bu milletin başkomutanını, uzun adamını Recep Tayyip Erdoğan’ı unuttular; unutturmayacağız. Bu şer güçleri, Amerika’nın, Batı’nın Türkiye’deki uzantıları, FETÖ örgütleri, alçak adamlar, 1980’de yaptıkları gibi şapkasını alıp gidecek bir Başbakan var zannettiler. Ama ‘ben de kefenimi giydim, ben de buradayım’ diyen Anadolu’nun yağız delikanlısı Binali Yıldırım’ı unuttular; Unutturmayacağız. Bu hainler, milletin birlik ve beraberliği söz konusu olduğunda, söz konusu vatan olduğunda hiçbir siyasi düşüncenin ayrışmasına düşmeden ‘ben hükümetimizin yanındayım. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın yanındayım’ diyen Devlet Bahçeli’yi unuttular; Unutturmayacağız. Ve bu alçaklar, darbelerle susturdukları ezanları yine susturacaklarını zannettiler.  Büyük Türk milletinin ezanlarla darbeleri susturacaklarını unuttular; Unutturmayacağız. Bu şer güçleri, aziz milletimizin tanklar karşısında ölümü hiçe sayacaklarını unuttular. Bunlar, 28 Şubat’ta ‘milletin üzerine tankları yürütenlere selam durmuyorum’ diyen rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun yetiştirdiği Alperenleri unuttular; Unutturmayacağız. “

“Tükürün ki, bu millet nedir öğrensinler”

“Değerli Bayburtlular biz de kahraman ordumuzun içerinde yuvalanan üç beş tane çapulcuya, üç beş tane paçavraya yuh olsun diyoruz. Ve Mehmet Akif Ersoy gibi diyoruz ki, Tükürün milleti alçakça vuran darbelere! /Tükürün onlara alkış dağıtan kahpelere! Tükürün ki, bunlar sizlerin tükürüğünüzde boğulsun. Bunlar, bu milletin istiklaliyle, bu milletin bağımsızlığıyla, bu milletin birliğiyle oynamasınlar diye tükürün. Karakoç’un ifadeleriyle diyoruz ki, İmansız askerin korkak paşanın / bir enine bir de boyuna tükür. / Kaçarken vurulup yere düşenin / Bir leşine bir de kanına tükür. Bu aziz milletin diniyle devletiyle oynayan paralel yapılanmasıyla birlikte paralel din yapılanması oluşturan bu FETÖ’nün ve onun uşaklarının yüzüne tükürün. Tükürün ki, bu millet nedir öğrensinler. Biz Bayburtlular olarak, büyük Türk milletinin ferdi olarak diyoruz ki, bir birük, biz beraberük, biz üç beş tane çapulcuya, üç beş tane paçavradan adama bu hükümeti böldürmezük, bu milleti yedürmezük. Şükürler olsun Allah’ım, teşekkürler Bayburt’um.” 

“Kısasta hayat vardır”

Konuşmasının sonunda Arif Nihat Asya’nın “Dua” şiirini seslendiren Başkan Memiş, “Bayburt’tan büyük milletin sesini meclisimize iletmek adına, ulaştırmak adına diyoruz ki, kısasta hayat vardır. Bu milletin bağımsızlığına saldıranları, bu milletin istikbaline kastedenleri kısasta hayat vardır düsturuyla cezalandıralım. Sözlerime son verirken diyorum ki, 15 Temmuz’da bana bu şehrin belediye başkanı olma onurunu yaşattınız. Bu onuru hak edip etmediğimi bilmiyorum. Ama Allah’a şükürler olsun ki, bu onurun karşılığında Bayburt’umuza, sizlere durmadan, bıkmadan yorulmadan sonuna kadar hizmet etmek benim sözümdür. İnşallah bir ve beraber olduğumuz sürece bu vatan hainleri, bu şer odakları Müslüman Türk’ün şamarını bir daha suratlarına yiyecektir.”ifadelerini sözlerine ekledi.  

Siyasi parti temsilcilerinin yaptığı selamlama konuşmlarının ardından vatandaşlar platform üzerine kurulan dev ekrandan Yenikapı miting alanındaki düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ni takip etti. 

Üç haftadır süren Milli İradeye saygı nöbetinde olduğu gibi Bayburt Belediyesi miting için toplanan vatandaşlara ikramlarda bulunmayı yine ihmal etmedi.  Ayrıca yine belediyemizin organizasyonuyla Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde sahne alan âşıklar, vatan ve millet sevgisi temalı türküleriyle kalabalığı coşturdu.  

Mitinge Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Garnizon Komutanı Jan. Alb. İbrahim Ayhan Vural, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Selçuk Coşkun, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt İl Başkanı İbrahim Kaldırımoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap, Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Osman Nuri Temur, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aloş 8 yıl önce

Belediye artık yolları yapsın.