Bayburt Belediyesi, tarihi Bayburt evini onarıyor

Bayburt Belediyesi Karasakal Mahallesi'ndeki tarihi Bayburt evininin restorasyonunu üstlendi.

Bayburt Belediyesi, tarihi Bayburt evini onarıyor
Bayburt Postası - Bayburt Belediyesi, 1.Tarihi Bayburt Evleri Çalıştayı’nda da konuşulan şehrin tarihi dokusunun yer aldığı evlerin kaybolmaması adına ilk adımı atarak mülkiyetine aldığı Karasakal Mahallesi’nde bulunan tarihi Bayburt evinin restorasyon çalışmalarına başladı.

Geleneksel Bayburt evlerinin şehre kazandırılması adına başlatılan çalışmalar kapsamında belediye tarafından daha önce restorasyon projesi ve ihalesi yapılan, içerisinde kafeterya, müze ve konaklama yerlerinin yer alacağı 380 metrekare alana sahip 3 katlı evin restorasyonun bu yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali 6 yıl önce

unutulmaz caddede olan konakları alıp yapsa daha iyi olur merkezde daha görünür yerlerdekiler yapılmalı

Avatar
ALOŞ 6 yıl önce

Belediye tam gaz çalışıyor. Kim tutar seni Başkan artık 2019 da yetmez sana 2023 tede devam

Avatar
Bayburdi 6 yıl önce

Tarihi Bayburt evlerini temsil edebilecek en ihtişamlı yapı eski Tekel binasıdır. 21 odalı bu muhteşem bina ne yazık ki çok uzun bir zamandır atıl durumdadır. Madem böyle bir çalıştay yapılıyor, hala ayaktayken bu bina için bir çözüm bulunmalı, yoksa yarın çok geç olabilir.