Bayburt AFAD, “Bina Güvenliği” hakkında bilgilendiriyor

AFAD Başkanlığınca başlatılan ve afetlere hazırlıkta zihinsel dönüşümü hedefleyen Afete Hazırlık Yılı, yoğun biçimde devam ediyor.

Bayburt AFAD, “Bina Güvenliği” hakkında bilgilendiriyor
Bayburt Postası - Afetlerde oluşabilecek zararları engellemenin yolu, yaşadığımız binaların afetlere dayanıklı olmasından geçiyor. Türkiye’de afet bilincinin yerleşmesi ve afetlere hazırlık kültürünün yaygınlaşması amacıyla AFAD tarafından yürütülen Afetlere Hazırlık Yılı Projesi, altıncı ayında ‘Bina Güvenliği’ konusuna odaklandı.

Bayburt AFAD İl Müdürü Adil Arslan basın bürolarını ziyaret ederek bilgilendirmeler yaptı. Arslan’ın paylaştığı açıklmada şu ifadeler yer aldı:

“BİNA GÜVENLİĞİ

Afetlere hazırlıkta zihinsel dönüşümü hedefleyen Afete Hazırlık Yılı yoğun biçimde devam ediyor. ‘#AfetlereHazırOl’ çağrısıyla her ay başka bir konuya odaklanan projenin Aralık ayı teması, ‘Bina Güvenliği’ olarak belirlendi. Bu ayın teması ile AFAD, afetlere karşı güvenli binada oturma ve çalışma çağrısı yapıyor. Çünkü afet geldiğinde binanın sağlam olması; büyüklüğü, manzarası ve lokayonu gibi ikincil özelliklerden çok daha hayati oluyor. Bu nedenle AFAD vatandaşları, ev ve işyerlerinin hem yapı güvenliğini hem de bir afet durumunda içerisinde oluşabilecek riskleri incelemeye çağırıyor.

AFAD, ay boyunca vatandaşlarımıza, binalarının yapı güvenliği ile olası risklerini incelemeleri ve yalnız güvenliğinden emin oldukları binalarda oturma ve çalışma çağrısı yapıyor.

Binanın Sağlamlığı Şüpheliyse Test Yaptırılmalı

Vatandaşlar, evlerinin ve işyerlerinin bulunduğu binanın depreme dirençli olup olmadığından emin değilse yetkin ve yetkili kuruluşlara ölçüm ve test yaptırmalılar.

Binalarda Tehlike Avı (Yapısal olmayan riskleri belirleme)

Tespit Edin: Binanızın odalarında tehlike olabilecek unusrları belirleyin. 
Riskleri Tanımlayın: Hangi eşya nasıl bir risk oluşturuyor.
Sabitleyin: Afet halinde hareket edebilecek, düşebilecek ve kırılabilecek şeyler risk oluşturur. 

-Eşyaların konumunu değiştirmek: Yapısal olmayan risklerle mücadelenin en temel ve masrafsız yöntemidir.
-Eşyaları doğru şekilde sabitleyin: Doğru yöntemi, doğru malzemeyi ve doğru yeri belirleyin.
-Sabitleme yaparken: Binanızın tesisatına ve betonarma yapısına zarar vereyin, gerekirse bu konuda bir uzmandan yardım isteyin.
-Sabitlemede kullanılabilecek malzemeler: Genelde düşük maliyetlidir. Ve bir yapı marketinden elde edilebilir. 


AFET ÖNCESİ NE YAPACAĞINI ÖĞREN Kİ CANIN SAĞ OLSUN!”

Anahtar Kelimeler:
Adil ArslanBayburt Afad
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.