Bayburt'a 12 adet daha ısıtmalı durak

Bayburt’ta 12 adet daha yeni ısıtmalı durağın kurulumu gerçekleştirildi.

Bayburt'a 12 adet daha ısıtmalı durak
Bayburt Postası - Kış mevsiminin en sert geçtiği şehirlerden Bayburt’ta belediye tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan ısıtmalı otobüs durakları uygulaması kapsamında 12 adet daha yeni ısıtmalı durağın kurulumu gerçekleştirildi.

Bayburt’un en işlek noktası Cumhuriyet Caddesi ve şehrin değişik yerlerine kurulan duraklar vatandaşlar tarafından kullanılmaya başlandı. Oldukça kullanışlı olan yeni ısıtmalı duraklarda gazete ve dergiliklerde mevcut. Bu sayede vatandaşlara dolmuş beklerken dergi ve gazete okuma imkânı da sunuluyor.

"Okuma kültürümüzü geliştirmemiz lazım"

Yeni kurulan 12 durakla birlikte sayıları 18 olan ısıtmalı durakların Bayburt gibi kışın sert geçtiği şehirlerde elzem bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mete Memiş, hizmete sunulan yeni ısıtmalı duraklarla vatandaşların dolmuşları hem üşümeden bekleyeceklerini, hem de bu duraklardaki raflarda bulunan gazete ve dergileri okuyabilecekleri bilgisini verdi. Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı Mete Memiş, “Okuma kültürümüzü geliştirmemiz lazım. Özellikle gençlerimizin, öğrencilerimizin okumalarını sağlamak için, okuma alışkanlıklarını elde etmeleri ve bunu devam ettirebilmek adına böyle bir çalışmayı ön gördük. Ben inanıyorum ve biliyorum ki okumadığımızda neler kaybettiğimizi ancak okuduğumuz zaman anlarız. Bu rahmetli Mehmet Kaplan’a ait bir sözdür. Çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

Nitelikli bir toplum yetiştirmek için okumanın önemine vurgu yapan Memiş, “Kaldı ki ilk emri ‘oku’ olan bir dinin mensuplarıyız. Bunun içinde okumak önemli. Ve yine ilahi vahiy bizi hep okumaya teşvik eder. Düşünmeye, akletmeye sevk eder. Bilenlerle bilmeyenlerin hiçbir zaman bir olmadığını ifade eder. Böyle bir dinin mensubuyuz. Dünyada medeniyetler kurmuş bir ecdadın torunlarıyız. Bu medeniyetlerin yeniden inşa edilebilmeleri için tek yol okumak ve üretmek” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İbrahim 6 yıl önce

Cadde ve duraklar çok güzel olmuş... Akşamleyin ışıklarla harika gözüküyor.Emeği geçenlere teşekkürler...

Avatar
ALOŞ 6 yıl önce

Okumayanlar niteliksiz mi? Başkan ne demek istemiş.

Avatar
yorum 6 yıl önce

Kerem PARILDAR gibi gencecik evladımız gitti onu haber yapın bi zahmet