Başsavcı Uğurlu: "Emellerine ulaşamayacaklar"

İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'nda teröristler tarafından şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın vefatı Bayburt'u da yasa boğdu. Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı Bayburt Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı.

Başsavcı Uğurlu: "Emellerine ulaşamayacaklar"
Bayburt Postası - Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın teröristler tarafından şehit edildiği olayla ilgili  bir basın açıklaması yapan Bayburt Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, "Menfur saldırı şehit Cumhuriyet savcımızın şahsında Türkiye'de hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inanan tüm insanlara da göz dağı vermek içindir. Bu saldırı alçakça bir terör eylemidir. Bu tarz saldırılar yargı mensuplarımızın çıktıkları yolda yürümekten alıkoyamayacak ve onları yıldıramayacaktır" dedi. 

İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'nda teröristler tarafından şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın vefatı Bayburt'u da yasa boğdu. Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı Bayburt Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı.

İlde görev yapan hakim, savcı, avukat ve adliye çalışanlarının katılımıyla Bayburt Adliyesi yapılan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra bir açıklama yapan Bayburt Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, saldırıyı düzenleyenlerin emellerine ulaşamayacaklarını belirttiği açıklamasında, "Bir insanlık suçu olan terörle ulaşılmak istenen kaos ve kargaşa ortamının önündeki en büyük engel her zaman olduğu gibi yine hukuk olacaktır. Adalet yolunda hizmet veren yargı şehidimizin şerefle taşıyarak geride kalanlara emanet ettiği adalet meşalesi aynı karalıkla meslektaşları tarafından taşınacaktır" dedi.

Başsavcı Uğurlu, şu açıklamayı yaptı:   

"Cumhuriyet savcımızın şehit düştüğü haberi yüreklerimize bir kor gibi düşmüştür. Adalet camiasının her mensubu bu büyük acıyı yürekten hissetmekte ve şehidine ağlamaktadır. Menfur saldırı şehit Cumhuriyet savcımızın şahsında Türkiye'de hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inanan tüm insanlara da göz dağı vermek içindir. Bu saldırı alçakça bir terör eylemidir. Terörün inancı ve felsefesi olmaz. Terör düşüncenin özsuyunu emer ve kanla beslenir. Bu menfur saldırının arkasındaki zihniyet emellerine asla kavuşamayacak, milli birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecektir. Bir insanlık suçu olan terörle ulaşılmak istenen kaos ve kargaşa ortamının önündeki en büyük engel her zaman olduğu gibi yine hukuk olacaktır. Adalet yolunda hizmet veren yargı şehidimizin şerefle taşıyarak geride kalanlara emanet ettiği adalet meşalesi aynı karalıkla meslektaşları tarafından taşınacaktır. Bu tarz saldırılar yargı mensuplarımızın çıktıkları yolda yürümekten alıkoyamayacak ve onları yıldıramayacaktır. Saldırıyı nefret ve şiddetle kınıyor, merhum şehidimize Allah'tan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere yakınları ve tüm yargı camiasına sabır ile metanet diliyoruz. Tüm yargı teşkilatımızın ve milletimizin başı sağ olsun."    



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.