Başkan Memiş'ten 'o' yazıya cevap!

Tartışma Bayburt Kalesi'ne yapılan 'eğreti çeşme' haberi ile başlamış, o habere dair Bayburt Belediyesi Başkanı Mete Memiş'in cevabı yine Bayburt Postası'nda yayınlanmıştı...

Başkan Memiş'ten 'o' yazıya cevap!
Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Yayın Editörümüz Kürşat Okutmuş'un "Sen de yakışmıyorsun oraya" başlıklı yazısına basın açıklaması ile cevap verdi.

Tartışma Bayburt Kalesi'ne yapılan 'eğreti çeşme' haberi ile başlamış, o habere dair Bayburt Belediyesi Başkanı Mete Memiş'in cevabı yine Bayburt Postası'nda yayınlanmıştı...

-İlgili haber ve yazıları, haberin sonunda bulabilirsiniz..."


İşte 'o' son açıklama:
 

"Rahman ve rahim olan ALLAH'ın adıyla.
Rabbime sığınırım;
Nefsimin şerrinden,
Yarattığı şeylerin şerrinden,
Kıskançlık gösterdiğinde kıskananın şerrinden,
Kibri aklını ve gözünü kaplamış, şeytanlaşmışın şerrinden,
İnsanların kalplerine vesvese veren sinsi vesvesecinin şerrinden.
 
Değerli Hemşehrilerim,
Basın-yayın organlarının varoluş gayesi takipçilerine, okurlarına doğru bilgi ulaştırmasıdır. Bazen basın-yayın organlarında haddini bilmeden, eleştiri sınırlarını aşan, sözünü tartmadan yazan,  yazınca da kendisini yazar zanneden, yazdıklarıyla alçalanlar vardır. Bu sözümden basının gerçek emekçilerini ayrı tutuyorum.
 
Yazı müsveddesi kibirle başlayıp kibirle sona eriyor. Ben, ben, ben. “Ben” ile başlayan bütün cümleler ayakların altında ezilmeli. Kibir; erdem ve fazilete galip gelmemeli. Suskunluğumuz birilerini cesaretlendirmesin.
 
Değerli Dostlarım,
Bu kardeşiniz, bu kadim şehre ve bu şehrin her biri ayrı ayrı değerli olan insanına hizmeti kendisine tek vazife saymıştır. Bunun dışında hiçbir gayesi yoktur ve olmayacaktır. Bu aziz şehir için başlattığımız ve artırarak devam ettireceğimiz hizmetlerimizi hiç ama hiç kimsenin, kibir dağının tepesine oturmuş kendisinden başkasını beğenmeyenlerin, aksatmaya ve engellemeye çalışmalarına fırsat vermeyeceğiz. Allah'ın izni  ve siz kıymetli hemşehrilerimizden aldığımız güçle. Çalışmalarımız esnasında eksiklerimizin olduğunu ve sizlerin sıkıntı çektiğini biliyoruz. Sabrınıza ve hoşgörünüze tekrar teşekkür ediyorum. Ve söz verdiğimiz gibi 30 Kasım’a kadar altyapı çalışmalarını tamamlayıp, asfaltlamayı bitiriyoruz inşallah.
 
Aziz Kardeşlerim,
Adem’den beri devam eden, kendi dediği olmadığında ALLAH'a bile hesap sorarcasına niye onun adağı oldu da benimki olmadı diyerek kardeşi Habil’i öldüren Kabil enaniyetinin, peygamberlik niye bizden birine değil de Muhammed’e geldi diyen Kureyş kibirliliğinin günümüz temsilcilerine bu gönül şehrinin aziz insanlarına tepeden bakmalarına  imkan tanımayacağız.
 
Pek Muhterem Saygıdeğer Hemşehrilerim,
Eleştiri yapmak elbette insanların doğal hakkı. Kişilik haklarına saygı göstererek insanların iyiye, güzele yönelmesini sağlıyorsa, yanlışı düzeltiyorsa baş tacı edilir. Ancak sizlerin oylarıyla, sizin verdiğiniz yetkiyle ve demokratik bir seçimle belediye başkanı seçilen bu kardeşinizin şahsında; sizleri de verdiğimiz oyları da yok sayarak Bayburt Belediye Başkanı’na hakaret etmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Belediye başkanının şehrimize yakışıp yakışmadığına siteler üzerinden salvo atıp hezeyan saçanlar değil, muhterem Bayburtlu hemşehrilerim karar verecektir.
 
Rıza Tevfik’in dediği gibi:
 
Fikrimi sarsmadı şimdiye değin
Arsız sözleri bilmem ne beyin.
Bana çifte atan şaşkın eşeğin
Kendi çiftesiyle beli kırılır…
 
Selam, hürmet ve muhabbetlerimle.
 
Mete Memiş
Bayburt Belediye Başkanı"
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İşinizi yapın lütfen 9 yıl önce

Sayın başkan şehri emin makamını nasıl korumanız gerektiğini anlatacak bir tane partili arkadaşınız yoksa dikkatinizi çekmek isterim. Takdir edersinizki halk sadece partisinin adayını seçti, kusura bakmayın ama bu şekilde rezil bildiriler yayınlama yetkisi vermedi.

Avatar
Singah 9 yıl önce

Baskan haberin arka fonu gibi artik kalpleriniz karariyor.yanlisa yanlis diyemiyorsunuz.yazik ki baybyurt gibi guzel insanlarin yasadigi bir sehirde sizingibilerde baskan olabiliyor.13 yildir sen ve senin gibi baskanlar bu sehri mahvettiniz.sadece yaziklar olsun size
Hesap zamanida cikar insAllah hepinizden

Avatar
serdar 9 yıl önce

Bir yazar muhabirleri ölümle tehfit ediyorken, trt nin kanalları ile beraber 20 den fazla kanal insafsız, vicdansız ve izansızca muhalefete ve diğer basın mensuplarına iftira atarken, bayburt adını taşıyan haber sitelerinin tamamına yakını sizleri cilalayıp parlatırken sesiniz çıkmayacak, küçük bir eleştiri yapılınca her bir koldan saldıracaksınız.
Mete bey belefiye başkanımı yoksa sandık başkanı başörtülü bir bayana açıkça başörtünün hakkını ver diyerek, sandık başkanının akp lehine davranmasını emri vaki yapma cüretini gösteren bir militanmıdır.
Sandık başında halk partisi diye bir partimi var diye görevliye bağırıp erdoğanın partisine (ki o parti başkanı değildir) oy devsirmeye çalışmıştır.
Tek özelliğiniz halkta oluşan anlamsız erdoğan sevgisi üzerinden oy devşirmenizdir. Hiç biriniz oy alamıyorsunuz konuştuğumuz berkes tayyip için veriyoruz diyor. Sizde kendinizi birşey sanıyorsunuz.
Ben halktan oy alan iki kişi tanıdım biri Ülkü bey diğeri Kadri bey. Halk adamı öyle olunur. Sizdeki aday sayısının çokluğu bile başkasının gölgesinden geçinmeye ne kadar hevesli olduğunuzun göstergesidir.

Misafir Avatar
Bayburdi 9 yıl önce @serdar

Anlamsız Erdoğan sevgisi derken? Onu sevme sebeplerini yazmak için buradaki yazı karakteri yetmez. Ama; 2002'de baraj altı kalıp meclisten atılınca istifa eden ama ısrarlara dayanamayan ve geri dönen! Son seçim ile birlikte kaybettiği bilmem kaçıncı seçim olduğunu milletin sayamadığı,tüm bunlar akabinde nihayet hdpkk yi bakan yapan yolu açan ve Türkeş oğlu Türkeş'i de anlamsız siyasetine uymadığı için partiden kovan Bahçeli'yi sevmek mi anlamlı? %52 oy veren insanlar beyinsizmi? Bu mu kast ettiğiniz?

Beğenmedim! (5)
Avatar
ALİ 9 yıl önce

HORON UZAKTAN KOLAY GÖRÜNÜR, AMA HERKES BECEREMEZ. BAŞKANLIKTA BÖYLE. SİNİRLERİNE HAKİM OLACAKSIN. MÜTEVAZİ OLACAKSIN. KABADAYI GİBİ ŞEHİRDE GEZMEYECEKSİN. ELEŞTİRİLERE AÇIK OLACAKSIN. TARAF TUTMAYACAKSIN. ADAM AYRIMI YAPMAYACAKSIN. PARTİLİNİ ÖNE ALMAYACAKSIN. ADALETLİ OLACAKSIN. DEVLETİN PARASINI HAR VURUP, HARMAN SAVURMAYACAKSIN. SEÇİMLER ZAMANINDA HERKESE GÜLERGÜZ, SEÇİLDİKTEN SONRA EŞŞEK DEMEYECEKSİN. İNSANLARA TEPEDEN BAKMAYACAKSIN. BELEDİYEYİ VE ŞEHRİ İYİ YÖNETECEKSİN. İNSANLARA ÇAMURSUZ, KESİNTİSİZ,KİREÇSİZ SU İÇİRECEKSİN.YOLLARIN VE YAYA KALDIRIMLARININ EN GÜZELİNİ YAPACAKSIN. MAKAMINDA, EVİNDE AKLIN VATANDAŞDA OLMAK ŞARTIYLA UYUMAYACAK, YAN GELİP YATMAYACAKSIN. ELİNİ UZATANIN YÜZÜNE TEBESSÜMLE BAKARAK, HALİNİ HATIRINI SORACAKSIN. BELEDİYENİN İHALELERİNİ YANDAŞLARINA VERMEYECEKSİN. PAZARDAKİ VE ESNAF ÖNLERİNDEKİ AKIL ALMAZ İŞGALLERE MÜSADE ETMEYECEKSİN

Misafir Avatar
ihsan 9 yıl önce @ALİ

çok güzel demişsiniz: İNSANLARA ÇAMURSUZ, KESİNTİSİZ,KİREÇSİZ SU İÇİRECEKSİN." ama o dediğiniz hokus pokus diyince olmuyor işte. zaten o dediğinizi şeyi yapabilmek için çalışıyor başkan.

Beğenmedim! (6)
Avatar
Polat 9 yıl önce

Başkan sanki kahvede biriyle atışıyor.Kusura baksın biraz ağzı bozuk.Gazeteci sana hakaret etmemiş.Eşek demek beli kırılır demek ne kadar sokak ağzı ve argo.Dualarla dini olaylarla süsleyince o çirkeflik görülmeyecek mi zannediyorsun ? Ben dahil çoğu Bayburtlu seni sevmiyor.Orada durmanın sebebi malum partinin adayı olman.Daha düne kadar kimse seni tanımıyordu bu memlekette.Bu sefer sinirinden ne diyeceksin merak ediyorum.Biraz terbiyeli olmaya kullandığın kelimelere dikkat etmeye çağırıyoruz seni.Tabi sen öfkelenip burada yorum yazanlara da öfkelenirsin.Kendini bu memleketin ağası belledin herhalde.Sadece bir başkansın ve bir sonraki seçimde olmayacaksın orada.Laflarını tart da konuş.

Avatar
furkan 9 yıl önce

Sayın Mete Memiş sende kibirin dik alası var..Kibirden Allaha sığınıyorsun ama paylaştığın yazının son kısmında insanları tehdit ediyorsun..Ben Bayburta yeni geldim sokaklar patates tarlası gibi, evlerde sular akmıyor aksada pis akıyor..toplu ulaşımlar rezalet, caddeleri sokakları pislik götürüyor..evlerimize toz toprak doluyor..Ama sen bunlarla ilgilenemezsin çünkü meşgulsün..Şimdi size soruyorum ilimizin ilk ve tek özel okulu niye kapatıldı..sakın eksiklikten bahsetmeyin madem eksikti niye zamanında ruhsat verdiniz..eksik arıyorsanız Devletin okullarına gidin tonlarca eksik bulursunuz..Çocuğum o özel okula gidiyor zamanında sizin çocuklarınızı övünerek gönderdiğiniz gibi..2 yıldır sırf korkunuzdan özel okulun yolunu bile yapmıyorsunuz..Sizin yaptığınızın aynısını Mekkede müşrikler müslümanlara yapmıştı ne yani bizde Bayburtu terk edip hicret mi edelim habeşistana..Sayın Başkan tarih sizi eğitim yuvası kapatan zalim diye yazacak buda size yeter..Dersaneyi mühürlüyorsunuz daha düne kadar dersanecilikten ekmek yediğini ne erken unuttun sayın Başkan..Sırf görüşleri farklı diye Ebu Cehil gibi insanlara zulmetmeyi bırakın ne olur azıcık vicdanınız varsa..Ha buarada cemaatçi değilim ve onlarlada yolum hiç kesişmedi..özel okulun velisiyim.

Avatar
Cengaver (1) 9 yıl önce

Sn Başkan geç bile kaldı, şaşırmamak ama üzülmek lazım. Dün kutsadıkları Ahmet Hakan'a bugün ağza alınmayacak galiz küfürler, duyulmadık tehditler savuran, Cüneyt Özdemir gibi nadir yetişen, vicdanlı bir gazeteciyi terörle ilişiklendirmeye çalışan, Hidayet Karaca gibi ülkenin geleceği için canını ortaya koyabilecek bir şahsiyete akla ziyan benzer ithamlarla kışın soğuğunda -7. katları reva gören bir iradeden ne bekliyorsunuz. Muhalif basına, sermaye guruplarına görülmedik baskı şeklinde tezahür eden bu cinnet halinin nedeni nedir, ona eğilmek lazım? Bir dostum demişti ki, birileri bürokraside yetişmiş, siyasi tarafgirlikten uzak elemanlarıyla bu siyasi iradenin aklı, vicdanı idi, onlar budanınca böyle ilginç bir beden ortaya çıktı. Daha başka şaşkınlıkların da olacak diye eklemişti. Haklı çıkmasından ülkem adına endişe ediyorum! Şehirde kapatılan dersane ve kolejin halini gülerek seyreden şehriminin isanların taşıdıkları kalplerinin geldiği bu kıvamdan da bir o kadar endişe ediyorum.

Avatar
Cengaver (2) 9 yıl önce

Sizi tenzih ederek Sn Başkan'ın Alttaki duasına vücudumun bütün zerratıyla Amin diyorum.
Rahman ve rahim olan ALLAH'ın adıyla.
Rabbime sığınırım;
Nefsimin şerrinden,
Yarattığı şeylerin şerrinden,
Kıskançlık gösterdiğinde kıskananın şerrinden,
Kibri aklını ve gözünü kaplamış, şeytanlaşmışın şerrinden,
İnsanların kalplerine vesvese veren sinsi vesvesecinin şerrinden.