Başkan Memiş: "Hepimizi derinden üzdü"

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, halk arasında “Huykesen” türbesi olarak bilinen Veysel Hemedani ve Necmeddin Geylani gibi büyük manevi önderlerin yattığı İmaret Tepe’de inşa edilen türbede incelemelerde bulundu.

Başkan Memiş: "Hepimizi derinden üzdü"
Bayburt Postası - Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, tahrip edilen Alperenler Türbesi'nde inceleme yaptı. Halk arasında “Huykesen” türbesi olarak bilinen Veysel Hemedani ve Necmeddin Geylani gibi büyük manevi önderlerin yattığı İmaret Tepe’deki türbede incelemelerde bulunan Başkan Memiş, "Türbeye verilen zarar hepimizi derinden üzmüştür" dedi.

Başkan Yardımcıları Nesimuttin Selçuk ve Şahin Kızılaslan'ın yanı sıra ilgili birim müdürleri ile birlikte tahrip edilen türbeyi inceleyen Başkan Memiş, 2013 yılında Bayburt Belediyesi tarafından inşa edilen türbede kısa sürede kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce oluşturulan tahribatın düzeltilmesi için gerekli çalışmaların başlatılacağını belirtti. Başkan Memiş, şu açıklamayı yaptı:

“Her zaman belirttiğimiz gibi Bayburt belki nüfus açısından Türkiye’mizin en küçük şehri olabilir ancak sahip olduğu hem kültürel ve manevi değerler açısından hem de yetiştirdiği büyük kanaat ve manevi önderler açısından çok önemli bir birikime sahiptir. Şuan manevi huzurlarında bulunduğumuz Veysel Hemedani ve Necmeddin Geylani gibi büyük manevi önderlerin türbelerine verilen zarar hepimizi derinden üzmüştür. Bu türbe hem burada metfun bulunan manevi şahsiyetler açısından hem de Selçuklu el sanatlarının en güzel örneklerini taşıyan mezar taşı süslemelerinden dolayı tarihsel açıdan çok önemlidir. Bu manevi mirasa verilen zararların en kısa sürede giderilmesi için gerekli çalışmaları hemen başlatıyoruz. Belediyemizin yapabileceklerini hemen hayata geçireceğiz ve ilgili kurumlara da gerekli çalışmaların yapılması için girişimlerde bulunacağız. Ayrıca Bayburt Postası gazetesine de bu konuya dikkat çekmek için yaptığı haberden dolayı teşekkür ediyorum.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bayubrtlu carizma 8 yıl önce

Haa şimdi diğer verdiği sözler gibi bunu da kesin yerine getirir. ben bu memlekette Yavuz ŞAHİN den sonra belediye başkanı tanımadım. adam sırf reklam olmasın diye gece saat 11.30 da personeliyle birlikte parke düzdüğünü biliyorum. şimdiki başkanlarda gittiği yere gazetecileri de yanında götürüyor. ve elinde bir parke koymadan 40 çeşit poz vererek resim çekiliyor. İş güç reklam başka bir şey değil. ama inanın bıktık artık laftan sözden İCRAAT bekliyoruz artık.

Avatar
murat alı 8 yıl önce

bayburt kalesı ıcınde sayın baskan sözler vermıstı ortada bıse yok..

Avatar
ak adam 8 yıl önce

Baskan neden koruyamadin bu turbeyi?
Bayburt postasi haber yapmasa tahribati ne zaman ogrenecektiniz..
İşiniz gucunuz yikmak tarumar etmek
Taş ustune taş koyun.
Bırakin zizden oncekilerin eserlerini yikmayi
3 yil once verdiginiz hangi soz yerine geldi?
2014 Secim bruşur ve afişlerinizde bulunan Hangi projeniz hayat buldu?
Neyi bekliyorsunuz
Malye bakanı size çuval çuval para getirmeyecek.
Proje üretin. Aslinda iyi bir kadro var belediyede ama...sonuc yok..
Un var yag var neden helva yok...
Cevabi siz verin...

Avatar
Safak Güngör 8 yıl önce

Sayın Başkanım bu yıkılmalar sizin döneminizde oluyor başkasını suçlamayın.

Avatar
Mehmet Ali BOZO 8 yıl önce

Teşekkürler Bayburt Postası...

Avatar
hsyn 8 yıl önce

Kürşat Abi beni duyuyorsan eğer,Demirözü yolu üzerinde Anonim Kümbet var,anonim ismine hiç değinmiyom bile,ismi baştan kesat.Etrafında kümbetin eski mezarlar var en son gördüğümde içler acısıydı,hatta bi duyarlı vatandaş duvarına kazıyarak ''buraya yazı yazanın Allah belasını versin.'' yazmış.:) fotoğraf isterseniz çektiğim fotolar var.Allah rızası için şuranın da bi haberini yapın da belki bi el atarlar.anladım ki memlekette işler böyle yürir.saygılar.