Başkan Memiş, görev süresini değerlendirdi

Belediye Başkanı Mete Memiş, şehrin altyapı sorununun tamamen sona erdiğini belirterek, üstyapı çalışmalarının da Nisan ayı içerisinde başlanacağını söyledi.

Başkan Memiş, görev süresini değerlendirdi
Bayburt Postası - Belediye Başkanı Mete Memiş, şehrin altyapı sorununun tamamen sona erdiğini belirterek, üstyapı çalışmalarının da Nisan ayı içerisinde başlanacağını söyledi. “2017 yılı Ekim ayı itibariyle Bayburt merkez ana artellerde kesinlikle asfaltı, kaldırımı yapılmamış yolumuz kalmayacak” diyen Başkan Memiş, 40 yıllık sorunun çözümünde vatandaşın gösterdiği hoşgörüye özellikle teşekkür etti.

Bayburt basını ile 15 Temmuz Şehitler Parkı’ndaki Tandır Evi’nde bir araya gelen Belediye Başkanı Mete Memiş geride bıraktığı 3 yıllık görev süresini değerlendirdi.

Şehrin 40 yıllık sorunu altyapı ve üstyapı ile ilgili çalışmlar hakkında detaylı bilgi veren Başkan Memiş, son günlerde Bayburt gündemin sıkça dile getirlen öğrenci bursu konusuna açıklık getirdi. Memiş, öğrenci bursu ilk taksitnin 10 Mart itibariyle yatırılacağını söyledi.

Kentsel dönüşümde gelinen son nokta, tarım yerleşkesi, Kaleardı mahallesinde hayata bulacak olan park, kapalı halk pazarı ve şehir merkezindeki kapalı otopark çalışmalarından bahseden Memiş, yıllık en az 750 bin dolar Bayburt Belediyesi’ne kar getirecek Güneş Enerji Projesi’nde ise üretimin başladığını belirtti.

Bayburt Kalesi için çok yakın bir zamanda önemli bir çalışma başlatılacağını söyleyen Memiş, Çoruh Nehri üzerinde yapılan proje, sosyal belediyecilik alanında yapılanlar ve sokak iyileştirmeleri kapsamında yapılacaklara değindi. Semerciler Caddesi ve Yıldız Garajı'nın çok güzerl bir görüntüye kavuşacağını söyleyen Memiş’in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Altyapı

Seçime girdiğimizde Bayburt’umuza vaat ettiğimiz projelerin bir kısmını bitirdik. Bazıları başlandı ve yapımı yarılandı. 2017 yılı itibariyle ihaleleri yapılanlar var. Bir kısmının da önümüzdeki 2 haftalık süre içerisinde yani mart ayı bitmeden ihaleleri tamamlanacak. Bunlardan en önemlisi bir şehrin kent olma noktasında değişmezi alt yapı probleminin çözülmesi. Bekir Bey ile başlayan alt yapı çalışmaları Hacı Ali Bey ile devam etmiş hatta kanalizasyon ihalesi de onun döneminde yapılmıştı. Nasip bize imiş 30 Mart 2014’te alt yapı çalışmalarına başladık ve 2016 yılı sonu itibariyle de tamamladık. Aslında yüzde 100’ü bitti ama hem içme suyu hem kanalizasyon için arıtma zaten 2 yıldır faaliyette. Bunlarda hemen hemen dememizin sebebi şu ‘Ne olursa olsun Bayburt’ta 350 kilometreye yakın bir kazı çalışması yapıldı. 150 kilometre içme suyu için,  kanalizasyon için ise 120 kilometre boru döşendi. İlla ki bunların aksayan tarafları olacaktı. Bu sene kış mevsiminin ağır geçmesi bizim bu çalışmalarımızı etüt etmemiz adına da iyi bir fırsat oldu. Suların ev bağlantılarında, derin olmayan kazıların olduğu yerlerde donma vardı. Bir takım hataların olabileceği düşünülüyordu ve bunlar tespit edildi. Bayburt’ta su arızalarının özellikle don arızalarının hepsi şu anda bilgisayarımızda kayıtlı. İnşallah bunlarında kontrolü yapılmış oldu. 2017 baharında yani önümüzdeki günlerde bunlarında kontrolü yapılacak. Kanalizasyon yine aynı. Çok şükür bugün Çoruh temiz pırıl pırıl akıyor. Çoruh’a Bayburt şehir merkezinden hiçbir noktadan kanalizasyon karışmıyor. Bu tabi ki Bayburt için çok önemli bir şey.”

Üstyapı

"Alt yapısı tamamlanan şehrin üst yapısının tamamlanması gerekiyordu. 2016 Nisan’da üstyapının ihalesi yapıldı, iki etaplı olarak düşünmüştük. Birinci kısım ihale tamamlanmıştı. 15 Temmuz’un o sırada gelmesi, biraz bizim kontrollü olmamız nedeniyle gecikme oldu. Toplamda yüzde 20’lik bir kısım tamamlandı. İnşallah 2017 yılı sonu Ekim ayı itibariyle Bayburt merkez ana artellerde kesinlikle asfaltı, kaldırımı yapılmamış yolumuz kalmayacak. Burada şu önemli; kesinlikle yolar kazılacak. Profesyonel bir asfalt çalışması olacak. Büyük şehirlerde gördüğümüz bir asfalt nasıl atılırsa o şekilde, bazı yerlerde 9, bazı yerlerde 3 santimetre ve alt zemini de ona göre yapılacak. O zaman Bayburt bu anlamda problemleri bitmiş bir şehir olacak."

Ağaçlandırma

“Bu çalışmayla eş zamanlı olarak şehrin ağaçlandırılması, orta refüjlerin, yol kenarlarının özellikle Bayburt için kentin 3 girişi Erzurum, Erzincan Trabzon bu üç giriş ve bunun yol güzergâhları Ankara’da İstanbul’da gördüğümüz özellikle havaalanlarından çıkışta olan şekliyle Bayburt’u bir peyzajla ağaç ve yeşil bitki ötüşüyle buluşturacağız. Bu konuda Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nden destek alacağız. Bunu da Nisan ayında başlatacağız.”

Tarım yerleşkesi

“Şimdi tabi ki mezbahane Kalardı’nda bir problem. Yani mahalle içerisinde kaldı. Bir mezbahanenin çevreye olan negatif etkisi belli. Hayvan pazarı ters istikamette kaldı. Halbuki bunların hepsi bir arada olmamalı. Bundan yola çıkarak ilk başta sokak hayvanları için bir barınak yapacaktık ama bu proje büyüdü. Bu projenin yerine tarım ve hayvancılık adına her şey olan bir proje oldu. Kalkınma Bakanlığı’ndan bu projemiz onaylandı. İlk etapta projemiz yaklaşık maliyet olarak 10. 3 milyon olarak, 3 Mart’ta ihalesi yapıldı bunun. 8.4 milyona bir yüklenici firmada kaldı. Şimdi bunun 4.5 milyonu KUDAKA tarafından hibe olacak. Geriye kalanı da inşallah kendi bütçemizden, Maliye Bakanımızın destekleriyle olur, diğer bakanlıklarımızın bunlarla ilgili fonları var, onlarla olur. Yani mali kısmına hiç takılmıyoruz, çünkü biz biliyoruz ki ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümeti projeniz varsa paramız var’ diyen bir hükümet. Sayın bakanımıza da bu noktada teşekkür ediyoruz. Sayın bakanımız şöyle diyor ‘para istemeyin böyle bir şey yok, ama projeniz varsa paramız var’ inşallah projemiz var. Tarımla ilgili bütün şeyler orada toplanacak. Ot pazarı, saman pazarı olacak. Hububat alım depoları olacak. Hayvanlar için sadece Pazar alanı değil ahırda olacak. Vatandaşların konaklama ihtiyacının karşılanması için otelde olacak. Bunu da şunu için düşündük. Burası bir cazibe merkezi, çekim merkezi olacak. Diğer şehirlerden pazara ticaret için gelen tüccarlar için günlük kiralık ahırlar olacak. Yine 21 Şubat Sanayi Sitesi’nin olduğu yerde 130 bin metrekarelik bir alan var, burada da Bayburt’ta demir çimento satanlar, inşaat malzemesi satanlar, traktör satanlar sebze meyve toptancıları ve bunların depolama alanlarını birde kargo şirketlerini burada toplayacağız. İlgili esnaflarımızla da toplantı yaptık. Burada birde bundan ayrı olarak patates depoları olacak. Patates deposunun ayrı tutulmasıyla da şunu amaçladık. Belki Bayburt’ta bunun üretimini artırabiliriz. Bu anlamda önemli bir şeydi. Ve sebze halinin oluşması. Bayburt’ta sebze hali olmadığı için meyve sebze fiyatlarında bir artışın yaşanmasına neden oluyor. İnşallah bu projesi tamamlanacak.”

Kentsel dönüşüm

“Eski sanayideki kentsel dönüşümle ilgili bütün çalışmalar tamamlandı. Biz TOKİ’nin daire başkanlığı ve proje firmasını buraya çağırdık. 21 Şubat Sanayi Sitesi Başkanı, Esnaf Odası Başkanı ve Ticaret Odası Başkanı bir araya geldik. Aşağı yukarı bir şey belirledik. Fakat TOKİ bu konuştuğumuz alanla sınırlı kalmış, geriye dönük alanlarda çok şey olmamıştı. Biz bu fiyatlara itiraz ettik. Şu anda TOKİ Başkanı’nın imzasıyla bu başlayacak. Yani burada kentsel dönüşüm başlayacak. Bunun dışında da sayın Bakanmızın sözü vardı, emekliler için konut projesi, bunun da proje çalışmaları devam ediyor.”

Park

“Kaleardı’nda büyük bir şehir parkı yapacağımızı söylemiştik ama biz onunla yetinmedik Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımızın katkısıyla Bayburt’ta 50 bin metrekarelik bir alanda 15 Temmuz Şehitler Parkını açtık. Bu park 2016 yılında da kullanıldı. Bu arada park içerisinde amfi tiyatromuz tamamlandı. Sadece tribünlerdeki ağaç döşemeleri kaldı. Oda en kısa zamanda tamamlanacak. Ve Kaleardı’ndaki parkımız inşallah çok modern bir park olacak. Kaleardı bildiğiniz gibi Bayburt’un en yeşil alanıydı. Bayburt’un mesire alanıydı, oradaki çalışmalarımız başladı. İnşallah inşaat mevsimiyle birlikte 3 aylık bir süre içerisinde tamamlanacak ve yaz sezonunda oda Bayburt’umuza hizmet edecektir. İnşallah Bayburt gönlümüzdeki yere doğru hepimizin katkısıyla ulaşacak.”

Otopark

“Bayburt için önemli projelerden biri de kapalı otopark. Bunun birincisini başlattık. İhalesi yapıldı. İnşallah önümüzdeki birkaç gün içerisinde beton imalatının başlamasıyla birlikte valiliğin arkasındaki bizim ‘Saray Bahçesi’ değimiz yerde altı kapalı otopark üstü de ‘Saray Bahçesi’ olarak hizmet verecek. İlk etapta ek olan hükümet binası yıkılacak. İnşallah ileriye doğru Telekom ve PTT için de yerlerini bulduğumuz zaman bir şekilde oları da oradan taşımamız lazım. Kapalı otoparkta bununla yetinmedik. Kadızade Mahallesi Pilav Efendi Camii’nin yanındaki yere de iki kat 70 araçlık bir otopark projemiz var, bunun üstü de mahallemiz için çocuk oyun parkı olacak şekilde planlandı. Bu proje 2017 yılı içerisinde Bayburt’umuza kazandırılacak. Kapalı otopark olarak Tuzcuzade Mahallesi’nde planladığımız kapalı Pazar yeriyle birlikte projemiz hazır, burada ufak tereddütler var. 10 gün içerisinde bu da çözülecek. Altı otopark, üstü kapalı pazar olarak inşa olacak. Bunlarla birlikte Veli Şaban Mahallesi’nde bir otoparka ihtiyacımız var. Orada da katlı otoparkımızı bunlarla eş zamanlı olmayabilir ama Bayburt’umuza kazandıracağız.”

Burs

“İkametgahları teşvik etme adına Milletvekilimiz, Rektörümüz, Ticaret Odası Başkanımız, İl Başkanımız, İl Genel Meclis Başkanımız ve hepimizin bulunduğu bir ortamda hem teşvik, hem öğrencilere yardım etmek amacıyla bir burs kampanyası başlattık. Bunun takip edilmesi adına da Bayburt Belediyesi bunu üstlendi. Ama bu söz hepimizindi. Yardımı da Bayburtlu Bayburt’u seven iş adamlarımız yapacak. Gecikme sebebi şu, bunların kontrollerinin yapılması, nüfusta teyitlerinin alınmasıydı. Şimdi öğrenci arkadaşlarımıza Belediye Başkanı olarak şunu söylüyorum: ‘10 Mart 2017 Cuma günü mesai bitimine kadar 5 bin 500 öğrenci arkadaşımızın iki taksit bursları bu paralar hesaplarına yatırılacak. Eksik olan, sıkıntı olan olursa belediyeye gelerek takibini yapacağız. İkinci taksiti de çok beklemeden Nisan ayının 15’ine kadar olan sürede yatıracağız. Öğrenci arkadaşlarımızın paniklemesine tereddüt etmesine mahal yoktur.”

GES Projesi

“Türkiye’de Güneş Enerjisi Sistemi projesiyle bir ilki gerçekleştirdik. Bayburt’a katma değer katan bir proje bu. 3 aylık bir sürede tamamlandı bu proje. Yıllık net olarak minimum 750 bin dolar, 800 bin dolar Bayburt Belediyesi’ne gelir getirecek bir proje. Tüm masraflarından arındırılmış net gelir bu. Burada 10 Şubat’tan beri Bayburt Belediyesi adına üretim gerçekleştiriliyor.”

Bayburt Kalesi ve Çoruh Nehri

“Seçim sürecinde verdiğimiz sözlerimizi arkadaşlarımızla değerlendirdiğimizde temas etmediğimiz tek bir şey var oda Bayburt Kalesi.  Kale Bayburt için tartışmasız birinci sıradadır ve Bayburt’un en önemli taşıyıcısıdır. Sayın Maliye Bakanımızın bu konuda çok ciddi çalışmaları var. Hakeza milletvekilimizin de öyle. Kale ile ilgili önümüzdeki günlerde küçük değil, çok ciddi, fonksiyonel ve büyük bir çalışma başlatılacak. Bu çalışma sonunda Bayburt Kalesi Bayburt ile yeniden buluşacak. Bayburt için kale kadar önemli olan Çoruh Nehri, hayata geçecek olan çok güzel bir projeyle şehrimize kazandırılacak. Hep dedim belki Venedik’in gondollarını Bayburt’ta göremeyiz ama Sen Nehri’nin Paris’e kattıklarını, Porsuk Çayı’nın Eskişehir’e kattıklarını Çoruh’la Bayburt’a kazandırabiliriz. Hayata geçirmeyi planlandığımı projeyle DSİ’yle iş birliği çerçevesinde yapacağımız şişirme botlarla inşallah hem Çoruh’u durgunlaştıracağız, hem de Çoruh’ta sandalla gezebileceğiz.”

Semerciler Caddesi ve Yıldız Garajı

“Bayburt’un eskiyle buluşması, kadimden taşıdığı kültürü yansıtabilmesi adına da bir “Sokak İyileştirmeleri” adıyla Semerciler Caddesi’nde hem bina iyileştirmeleri olacak hem de sokak iyileştirmesi. Bunların projesi hazır, ihale edilecek ve 2017 yılında bitirilmesi planlanıyor. Bayburt için önemli bir merkez olan Yıldız Garajı’nı eski tarihi kimliğiyle buluşacak şekilde restorasyon proje çalışması yapılıyor. Demircilerin, bakırcıların eski hüviyetleriyle ortaya çıkması sağlanabilecek.”

Aile Yaşam Merkezi

“Nisan ayının ilk haftası açılığını yapacağımız Aile Yaşam Merkezimiz hem Bayburtlu hem de Bayburt’ta misafir olan hanımların hizmetine sunacağız. Çocukları ve kendileri için güzel bir yer. Spor salonlarından kurslara, lokantadan kafeteryaya çok komplike merkez halinde sadece hanımlara hizmet verecek. Şimdiden onlara ve Bayburt’umuza hayırlı olsun diyorum. Buranın yapımında Milletvekilimiz Şahap Kavcıoğlu’nun önemli desteği var. Sayın vekilimize özellikle teşekkür ediyorum."

Kültürhan

“Bayburt’ta bir ‘Kültürhan’ yapılıyor. Sayın Maliye Bakanımızın özel direktifiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı harekete geçti. Nedir bu Kültürhan? İçerisinde kitaba, kültüre, örfe, geleneğe ait ne varsa olacak. Konferans salonu, büyükler ve küçükler için kütüphane sinema salonu bu anlamda taban alanı 3 bin metrekare, 2 kat 6 bin metrekarelik şu anda proje çalışması yapılıyor. 16 Nisan’dan önce de bunun temeli atılacak. Geçmişe ait bir çok şeyimizi orada yaşayıp gelecek nesillere aktarma konusunda bize bir hareket noktası oluşturacak bir merkez olacak.”

Sosyal belediyecilik

“Sosyal belediyecilik anlamında Bayburt’ta birçok çalışma yaptık. Bu çalışmalar arasında Bayburt’ta bakıma muhtaç ailelerimizin evlerinde ev ihtiyaçları, temizlik ihtiyaçları belediye personelimiz tarafından yapılıyor. Bu anlamda yine hastanede yatan bay ve bayan hastalarımız için kuaförlük hizmeti belediyemiz tarafından veriliyor. İnsanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak belediyecilik adına bizleri memnun ediyor."

Okullara kütüphane

"Yine sosyal belediyecilik anlamında öğrencilerimize kitap okumayı teşvik etmek amacıyla il merkezi ve ilçelerimizde bulunan liselerimize yaklaşık 5 bin adet kitap dağıttık. Rastgelenin ötesinde en çok okunan, ilk onda satan klasiklerden oluşan kitapları okul kütüphanelerine hediye ettik. Okullarımızda kütüphane yapılması ve kitap temini noktasında üzerimize düşen görevi memnuniyetle yerine getiriyoruz. Bilgili, nitelikli, ilgili,  analitik düşünebilen gençlerin yetişmesi lazım."

Çanakkale gezileri

"Sosyal belediyecilik faaliyetlerimiz bunlarla sınırlı değil, tarihimizde önemli bir yeri olan Çanakkale’ye şuana kadar yaklaşık 10 ayrı grubu gönderdik. Ulaşım, yemek ve konaklama giderlerinin tamamen belediyemiz tarafından karşılandığı Çanakkale turları için vatandaşlarımızın bir grup oluşturup belediyemize müracaat etmeleri yeterlidir. Burada öğrenci gurubu, öğretmen grubu, vs. hiç fark etmez hiç sınıflandırma yapmadan yeter ki 40 kişilik bir grup oluşturmaları durumunda talepleri karşılıyoruz.  Çanakkale’yi tanımak, Çanakkale ruhunu bilmek bizim için çok önemli.”

Halısaha ve oyun parkları

“2017’ye giriyorken Bayburt’ta çocuklarımızı ve gençlerimizi sevindirecek bir şeyle tamamlayalım. İki tane oyun sahası yapmıştık. İnşallah bu yapılanlardan ayrı 10 tane halısaha, 14 tanede her mahallemizde çocuk oyun parkı. Bu parkları da şöyle algılayalım mümkün mertebe en iyisine layık olacak şekilde 14 tane çocuk oyun parkı 10 tanede halı saha oradaki mahalleli çocukların öğrencilerin hizmetinde olacak şekilde tamamlanıyor. Bütün bunlar inşallah 2017’de bitmiş olacak ve 2017 sonuyla Bayburt güzel bir kent hüviyetiyle buluşacak."

Teşekkür

“Bütün bunların hayata geçmesinde sayın Cumhurbaşkanımızın Bayburt’umuzu teşriflerinde Bayburt Türkiye’dir sözü çok önemli bir yer tutuyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza şehrimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Cumhurbaşkanımızın Cumhurbaşkanı olduktan sonra iki defa ziyaret ettiği ve ikisinde de başlangıç yaptığı ildir Bayburt. İkinci olarak da Başbakanımız. Başbakanlığı döneminde Bayburt’a çok iyi bakıyor. Bayburtluyu, Bayburt’u seviyor. İnanın sayın Binali Yıldırım’ın Başbakan olmasının Bayburt için avantajını kullanıyoruz. Kullanmaya da devam edeceğiz. Maliye Bakanımızın Bayburt milletvekili olması gerçekten bu projelerin geçmesinde gerçekten çok önemli katkı. Yine milletvekilimiz, çok önemli bir bürokrat illaki siyasetin dışında tanıdığı insanlar, simalar Bayburt’a bu anlamda önemli katkısı var. Çağrı merkezleri ve Aile Yaşam Merkezi’nde sayın Milletvekilimizin payı çok.”




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasbi 7 yıl önce

Boşa giden 3 yıl ve dahası. Gün geçirmek, vakit öldürmek, makamda oturarak geçen 3 yıl. Kimseye birşey olmaz, ama kaybeden bayburt ve bayburt halkı olur. Çakır çukur yollara, toza toprağa, kireçli ve sert suya, çarpık kentleşmeye, rantiyeye devam.

Avatar
fikret 7 yıl önce

şu küçük şehirde yollar patates tarlasıyla gerisini siz düşünün......

Avatar
Kenan 7 yıl önce

Heç öyle cıcık üstüzü boşuna yırtmayın. Mete memiş yarın ak partiden yeniden başkan adayı olsa en az % 60'la tekrar başkan seçilir. "Topluluklar layık oldukları şekilde yönetilirler." (Hadis-i Şerif)

Avatar
gökhan 7 yıl önce

hep hikaye hep masal o ihale yapıldı bu yol yapılacak üç yıl içinde sadece ihale yapmış sayın başkan başka birşey değil

Avatar
MAĞDUR 7 yıl önce

OF OF NE ÇALIŞMALARI YAPMIŞ BİZ NEDEN GÖRMÜYOZ METE MEMİŞ

Avatar
Ömer 7 yıl önce

Sayın Başkan üç yıldır hep yapılacaklardan bahsettiniz. Koca üç yılı basına poz vermekle,nutuk atmakla geçirdiniz.Bizler sıkıldık artık bu memlekette,yollar delik deşik trafik keşmekeş,yaşam alanları daraldı.Bu işler basın toplantılarıyla olmuyor.Artık sahaya inin. İşe sahibi gerek.Uzaktan gazel okumakla olmuyor bu işler.

Avatar
Kahraman 7 yıl önce

Sayın bşk eleştiri yapılmıyor geçenki basın toplantısını canlı verdi sosyal medyadan birkaç eleştiri yaptık bizi hemen engellemiş yazıklar olsun

Avatar
metin 7 yıl önce

değerlendircek ne var ki cemil polat ve nevzat köse ve sen işte Bayburt modern koy Bayburt Türkiyenin en sahipsiz ili