Başkan Memiş, belediye hizmetlerini gazetecilere anlattı

Belediye Başkanı Mete Memiş, gazetecileri belediye hizmetleri hakkında bilgilendirdi.

Başkan Memiş, belediye hizmetlerini gazetecilere anlattı
Bayburt Postası - Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş,  ulusal ve yerel basında görevli basın mensupları ile birlikte şehre kazandırılan tesisler ve yapımı devam eden belediye çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Memiş çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

"Profesyonelliğe son derece önem veriliyor"

Belediye Meclis üyelerinin de hazır bulunduğu incelemelere ilk olarak yol ve kaldırım çalışmalarının devam ettiği şehir içinde başlayan Başkan Memiş, çalışmaların tamamlandığı ve son haliyle takdir toplayan Sebahattin Savacı Caddesi’nde gazetecilere verdiği bilgide, şehir merkezindeki birkaç caddenin aynı şekilde yapılacağını söyledi. Bayburt’un birçok bölgesinde eş zamanlı devam eden kaldırım ve yol çalışmalarının yılsonuna kadar biteceğini bildiren Başkan Memiş, yapılan çalışmalarda görselliğe, kalıcılığa ve profesyonelliğe son derece önem verildiğini kaydetti. 

"Hem fiziksel hem biyolojik arıtma"

Yol ve kaldırım çalışmalarını inceleyen Başkan Memiş ve beraberindekilerin ikinci durağı Kaleardı Mahallesi’nde bulunan atık su arıtma tesisi oldu. Başkan Memiş, fiziksel arıtmanın yanında tesisin biyolojik arıtma özelliğinin de olduğunu belirtti. Bu özelliğin Türkiye’de nadir olduğunu dile getiren Memiş, bunun sonucu olarak tesisin içinde dahi koku olayının olmadığını ifade ederek, “Yaklaşık iki yıldır faaliyette olan atık su arıtma tesisi sayesinde şehrimizin hiçbir noktasında Çoruh’a kanalizasyon akmıyor. Bütün şehrin kanalizasyonu hem fiziksel hem de biyolojik arıtma özelliğine sahip olan bu tesiste toplanarak arıtılıyor. Çok şükür göz bebeğimiz olan Çoruh pırıl pırıl akıyor.”

"Musluktan akan suyu gönül rahatlığıyla içebilirsiniz"

Atık Su Arıtma Tesisi çalışanlarıyla birlikte tesisin işleyişi ile ilgili gazetecileri ve meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Memiş, tamamlanan diğer alt yapı çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulundu. Göreve geldiğinde ilk iş olarak alt yapı çalışmalarına ağırlık verdiklerini, atık su arıtma tesisi ile birlikte kanalizasyon hattı, şehir içi içme suyu şebeke hattı ve yağmur suyu hattını eş zamanlı olarak yaparak faaliyete geçirdiklerini söyleyen Başkan Memiş içme suyu ile ilgili verdiği bilgide, “Daha önce sistem 40 yıl öncesinin olduğu için suyun % 55’i kayıptı. Bayburt’a su daha önce iki kaynaktan geliyordu. O kireçli kaynaklardan birini tamamen kapattık suyun kireç oranı % 21’e düştü.  En içilebilir su % 17 ile 18 arasında. Sıfır kireç doğru bir şey değil. Bu kireç oranını 17-18’e çekebilecek durumumuz var inşallah onu da tamamlayacağız. Şuan itibariyle Bayburt’ta şehir şebekesinden akan su temiz. Sağlık İl Müdürlüğü tarafından mütemadiyen de kontrolleri yapılıyor. Ben evimde musluktan akan suyu içiyorum. Çayımızı musluktan akan suyla demliyoruz.  Bütün vatandaşlarımız arıtma kullanmadan gönül rahatlığı ile musluktan su içebilir, çayını demleyebilir” ifadelerini kullandı.



"Kaleardı Mahallesi Cazibe Merkezi haline gelecek"

Belediye Meclis Üyeleri ve gazetecilerle inceleme gezisine yine Kaleardı Mahallesi’nde yapımı devam eden Kaleardı Şehir Parkı’nda devam eden Başkan Memiş, burası ile ilgili verdiği bilgide, parkın yıl sonuna kadar hizmete açılacağını söyledi. Parkın projesini gazeteciler ile birlikte bir süre inceleyen Başkan Memiş, çalışmaların % 75 oranında tamamlandığını, park içerisinde seyir terasından, bir çok sosyal ve sportif tesise, yürüyüş yollarından bisiklet yollarına, otopark alanlarından mesire alanlarına kadar çeşitli alanların olacağını bildirdi. Parkın hizmete açılmasıyla birlikte Kaleardı Mahallesi’nin cazibe merkezi haline geleceğini dile getiren Başkan Memiş, Kaleardı Şehir Parkı’nın yanı sıra Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın talimatıyla Kültürhan projesinin hayata geçirileceğini ve Baksı Müzesi tarafından da Kadın İstihdam Merkezi yaptırılacağını sözlerine ekledi.

"GES Projesi Türkiye’ye örnek oldu"

Parkta bir süre daha gezen Başkan Memiş ve beraberindeki heyet, buradan ayrılarak Bayburt Belediyesi’nin bir diğer mega projesi olan Güneş Enerjisi Santrali’ne geçtiler. Yaklaşık 3 ay içerisinde yapımı tamamlanarak 2017 şubat ayından buyana elektrik üretimi gerçekleştiren santralin Bayburt Belediyesi’ne yıllık 750 ila 800 bin dolar arasında net gelir sağlayacağını söyleyen Belediye Başkanı Mete Memiş, “Bayburt Belediyesi olarak Türkiye’de Güneş Enerjisi projesiyle bir ilki gerçekleştirdik. Bu projemiz Türkiye’de birçok belediyeye de örnek oldu. Yaklaşık 75 dönümlük bir alanda 4 megavatlık enerji üretimi gerçekleştiriyoruz. Devletimiz de 10 yıl alım garantisi verdi. Belediyemize ciddi manada gelir sağlayacak olan projemiz her geçen gün takdir topluyor” şeklinde konuştu.

"Bir örnek proje de Tarım Yerleşkesi"

Buradaki temaslarını tamamlayan Belediye Başkanı, belediye meclis üyeleri ve basın mensupları daha sonra aynı bölgede yapımı devam eden tarım ve hayvancılık adına her şeyin yer alacağı Tarım Yerleşkesi’ne geçtiler. Başkan Memiş, “Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanan 39 Milyon TL maliyetli dev projemizin inşasına maliye bakanımızın da destekleriyle, başladık. Sayın bakanımıza bu noktada teşekkür ediyoruz. Tarımla ilgili bütün şeyler orada toplanacak. Hayvan Satış Pazarı, mezbahane, hayvan barınağı, ot pazarı, saman pazarı olacak. Hububat alım depoları olacak. Hayvanlar için sadece pazar alanı değil ahırda olacak. Vatandaşların konaklama ihtiyacının karşılanması için otelde olacak. Bir sonraki aşamada da ata sporumuz ciritin icra edileceği birde cirit sahası olacaktır” şeklinde bilgi verdi.

"Mezbahane Kurban Bayramı’na yetiştirilecek"

Yetkili firmanın sözleşmesinde ikinci yılda tamamlanması gereken mezbahanenin kurban bayramına yetiştirileceği müjdesini de veren Memiş, son derece modern bir mezbahenenin yanı sıra Karadeniz’de ve Doğu Anadolu’da benzeri olmayan Tarım Yerleşkesi’nin Bayburt’u cazibe merkezi haline getireceğini kaydederek, “Bazı illerde güzel bir mezbahene olabilir, bazı bölgelerde çok iyi canlı hayvan pazarı olabilir. Ama bütün tesisleriyle son derece modern bir Tarım Yerleşkesi’ne Bayburt sahip olacak” dedi. 

Saklı Cennet Tatil Köyü

Son olarak Saklı Cennet Tatil Köyü’nü gezdiren Başkan Memiş, beraberindekilere buradaki işleyiş ve çalışmalar hakkında verdiği bilgide, “Bayburt’ta doğa turizmini geliştirmek ve il dışından gelen hemşehrilerimizin ailece kalabilecekleri mekânlar oluşturmak amacıyla Bayburt Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan “Saklı Cennet Tatil Köyü”nü hizmete sunduk.  Şehir gürültüsünden uzak, doğayla iç içe, şehir merkezine 2 kilometre yakınlıkta ve Çoruh Nehri yakınında hizmete sunduğumuz tatil köyünde konaklamanın yanı sıra dinlenme ve bireysel sporlar yapma imkânları da yer alıyor” diye konuştu.  

Maliye Bakanı Naci Ağbal faktörü

Burada belediyenin diğer devam eden çalışmaları ve hayata geçireceği projeleri arasında yer alan otoparklardan ağaçlandırma faaliyetlerine, kültür ve sosyal belediyecilik faaliyetlerinden Aile Yaşam Merkezi’ne, Bayburt Şehitliği’nden İmaret Tepe Sosyal Tesisleri’ne, araç parkurundan semt sahalarına, Çoruh Islah Projesi’nden Cumhuriyet Caddesi Projesi’ne, Ticaret Merkezi Projesi’nden Kapalı Halk Pazarı Projesi’ne, başarılı sporcuların ödüllendirilmesinden eğitime verilen katkılara kadar bir çok konu hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Memiş, bu çalışmaların hayata geçmesinde en büyük faktörün Maliye Bakanı Ağbal olduğunu, aynı zamanda Cumhurbaşkanı ve Başbakanın Bayburt’a olan sevgisi ve teveccühünün de payı olduğunu sözlerine ekleyerek; çalışmaların hayata geçmesinde dualarını eksik etmeyen vatandaşlara da teşekkür etti.

"Gazeteciler destek oldu"

Bu çalışmalarda katkı payı olduğunu söylediği basın mensuplarına da teşekkür eden Başkan Memiş, “Bayburt’taki gazeteciler Bayburt’a hep doğru baktılar. Bayburt’un gelişmesi adına hep olumlu cümleler sarf ettiler. Tenkit kavramını Bayburt’taki gazeteciler çok doğru kullandı. Çalışmalarımızın iyi taraflarını dile getirirken eksiklerimizi de bildirdiler. Dolayısıyla biz yaptığımız çalışmalarda eksiklerimizi de öğrendik. Bu da bizim çalışma şevkimizi iyice artırdı. Demek ki, yapılanlar karşılık buluyor, daha çok çalışmak lazım, ufak tefek şeyleri de çok problem etmememiz lazım. Ben cemiyet başkanımız Yaşar Bey’in şahsında bütün gazeteci arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanarak basın mensupları ve belediye meclis üyeleri ile geleceğe yönelik önemli diğer projeler hakkında da istişarelerde bulundu. 

Başkan Memiş’e teşekkür

Beraberindeki diğer gazeteciler ile birlikte gezdikleri her alanda Başkan Memiş’i tebrik, projeleri de takdir eden Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız ise, “Belediye Başkanımıza yaptığı bu çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi. 



Anahtar Kelimeler:
Mete Memiş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
rambo yağız 7 yıl önce

Köyleri saymıyoruz attık bayra Allah kayra her taraf pislik içinde yol yol deyil mahalle hiç deyil yazık hızmet sıfırrrrrrr000000000

Avatar
Bayburt Ahalisi-1 7 yıl önce

Başkana yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz VE EKLİYORUZ
-Belediye hizmet kanununda YAPMANIZ GEREKEN HİZMETLER nelerdir? Bunları yaptığınız söylemek nedir?( GES- Güneş Enerji santrali ) hariç.
-GES ihalesini 21/-b den yapmanız doğru olmuş. Türkiye de kaç firma GES YAPIYOR ? KAÇ FİRMA İHALEYE KATILDI? Keşif miktarı nedir? Kaça ihale edildi ?
-Tarım yerleşkesinin yapılacağı arazide KİMLERİN TAPULARI VAR ? Ne kadar Ödeme yapıldı?
Bu tepenin ayazını yediniz mi? Buraya kışın ulaşabilmek için yapacağınız ısıtmalı asfaltın keşfini yaptınız mı ?
-Sokaklarda döşediğiniz taşların Bayburt taşı olduğu YALANINA sizde inanıyormusunuz? İlimizde caddelere döşenecek o kadar taş var ve üretilirken bu taşları NEREDEN,KİMDEN,KAÇ PARAYA alıyorsunuz?
-Çoruhun traverten döşenmesi işinde de travertenleri KİMDEN KAÇA ALMANIN hesabını yapıyorsunuz? 2 ve 3. Madde ile ilgili olarak Doğaltaş fabrikası kurulmuşken ve birçok üretici varken NE YAPMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ?TİCARET ODASI NEDEN SUSUYOR?

Avatar
Bayburt Ahalisi-2 7 yıl önce

-Park ve bahçeler müdürünüz ne iş yapar? Maaşı kaç para?Ağaçsız,oturma grubu olmayan Çocuk parklarını sökecekmisiniz?Yıllık Belediyeye ne kadar ağaç ve peyzaj ürünleri alınıyor?Bunlar nerelere dikiliyor, kullanılıyor?Sizin ve o müdürün çoruha tareverten döşenmesi dışında hangi taşları yada desenleri döşenmesi konusunda düşünceleri var? Projeler çizildi mi? Yoksa sokaklarda ki gibi projesiz mi yoksa otoparkta olduğu gibi 2 de bir projeleri bol bol tadil edip iş yapacaksınız?
-Erzurum köprüsü sol yamaçtaki park-havuz karışımı ucube yapı hakkında ne düşünüyorsunuz?
-Belediye ye kanalizasyon-içmesuyunu alan firma tarafından alındığı söylenen kırmataş tesisinin fiyatı hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu konuda konuşan firmalardan ne tür malzemeler aldınız? Araba konusunu sormamıza gerek yok
-Görev bitiminde Erzincana yerleşeceğiniz söyleniyor. Orada dükkan vs tuttunuz mu? Hangi ticaret ile uğraşacaksınız?
Son söz olarak.Hesapsız yapılan harcamaların hesabını nasıl vereceksin?

Avatar
rambo yağız 7 yıl önce

Ya lütven göz boyamayın birazda başka mahalle yokmuş gibi caddede dolaşmayın kuytu mahallelere gidin mahalleden başka her şey var

Avatar
berk 7 yıl önce

"Musluktan akan suyu gönül rahatlığıyla içebilirsiniz"
sayın başkan kendiniz içebiliryormusunuz vAllah ben içemiyom kokuyor ve cayı felanda bulanık oluyor nasıl içelim boşuna milleti kandırmayın içilmiyor şehir sebeke suyu

Avatar
rambo yağız 7 yıl önce

Önce sen iç sayın belediye başganı sonra insanlara tavsiye ettt bi zahmet hastaneyede bi el atsan asansör bozuk temizlik sıfır insan tiksinkyor yataklar rın altı örümcek yuvası işkur acemilerle dolu ancak vakit geçsin diye sıgara çay sohbet yuvası hatalar iyice hasta oluyor

Avatar
Baybur lu Salih 7 yıl önce

Sayın Başkanımızın yaptığı, yapacağı çalışmaların hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bahsetmek istediğim farklı bir konu var, dünya genelinde baktığımız zaman her şehrin kendine has bir şehir meydanı vardır, fakat Bayburt ta böyle bir meydan yoktur; Acaba şehirde şöyle bir kampanya başlatılsa ve buna Başkanımızda projeleri ile öncülük edip bir meydan kazandırsa nasıl olur. Ha meydan yeri neresi mi olacak, efenim kolay diye biliriz, Bayburt un en yüksek binası yıkılıp yerine yeni farklı bir proje ile yeni bina yapılacak, o bina şehrin çeşitli bölgelerinin gelişmesi adına başka bir bölgeye yapılır.
Bahse konu meydan Valilik arkasında yapılır ise bir TARİH te canlandırılır, yaşı kemale ermiş insanlar çok iyi bilirler '' SARAY BAHÇESİNİ '' tekrar BAYBURT a kazandırmış oluruz ne dersiniz.

SARAY BAHÇESİ dedim, SARAY BAHÇESİ!!!

Avatar
SİTEMKAR BAYBURTLU 7 yıl önce

BAKIN ÇOK AMA ÇOK İDDİALI BİR ŞEY SÖYLÜYORUM TÜRKİYEDE HDPLİ BELEDİYELERİN OLDUĞU YERDEN BİLE DAHA KÖTÜ BİR BELEDİYECİLİK VARSA O DA BAYBURTTADIR BU ŞEHİR SİYASİ İKTİDARA EN YÜKSEK OYU VERMİŞ OLMASINA RAĞMEN CUMHURBAŞKANI BİLE BU DURUMA SİTEM ETTİ KENDİ HEMŞERİLERİNE (RİZELİLERE) BUNA RAĞMEN BAYBURTTA BU DURUMUN POZİTİF AYRIMCILIĞI ASLA AMA ASLA GÖRÜLMEDİ DÜŞÜNÜN BU ŞEHİRDE DAHA DOĞRU DÜRÜST YOL YOK HASTANELER BERBAT VAZİYETTE İSTİHDAM ANLAMINDA HİÇBİR ŞEY YOK ÇOK ÇALIŞAN VEKİLİMİZ HİÇ BİR BAYBURTLUNUN İŞİNİ ÇÖZMÜYOR ALLAH AŞKINA BİZ BAYBURTLULAR BU HÜKÜMETE ÇOK BÜYÜK DESTEK VERMEDİK Mİ KARŞILIĞI HİÇ BİR İŞİN YAPILMAMASI MI BAYBURTLULARA SİYASETTE HİÇ SÖZ HAKKI VERİLMİYOR SAYIN CUMHURBAŞKANI TEŞEKKÜR İÇİN KARADENİZİ DOLAŞTI AMA ONA EN BÜYÜK DESTEĞİ VEREN BAYBURTA BİR UĞRAMA LÜTFUNDA BULUNMADI BİZ CANIMIZI VERİYORUZ AMA KARŞILIĞINDA EN UFAK ŞEYLERİ BİLE ALAMIYORUZ BAYBRUTLULAR ARTIK SABİT OY MANTIĞINDAN KURTULMALIDIR RİZELİLERİ ÖRNEK ALMALIYIZ DİYORUM GİDİN RİZEYİ GÖRÜN