Bakanlıktan otopark sorununa neşter

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı otopark sorununa el atıyor.

Bakanlıktan otopark sorununa neşter
Bayburt Postası - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı otopark sorununa el atıyor. Bakanlık, tarafından “Otopark Yönetmeliğinin Revizyonu” çalışması öncesinde başta büyükşehirler olmak üzere otopark konusunda yaşanan problemlerin tespit edilmesi için bir çalışma grubu oluşturulacağı açıklandı.

4 ana başlıkta oluşturulacak çalışma grubuna göre  “Bölge Planlarında Otopark”, “Yapı ve Projelerde Otopark Düzenlemeleri”, “Otopark Çözümlerinde Teknolojik Sistemler” ve “Otopark İşletmeciliği” adı altında sorunlara çözüm üretilmesi amacıyla çalışma yapılacak.

26 Ağustos tarihinde Ankara’da “Tüm Yönleriyle Otopark” konulu bir çalışma düzenleneceğini açıklayan bakanlık, gerçekleştirilecek çalıştaya belediyeler, ilgili kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları katılacak.

Türkiye'nin en büyük anıtlı otoparkı!

Öte yandan, Hükümet Meydanı’nın otoparka dönüşünün ardından büyük bir tepki çeken ve ilginç görüntülere sahne olan Atatürk Anıtı ve çevresi ile ilgili meraklı bekleyiş sürüyor. Bayburt merkezde bulunan ve en uğrak alanlardan birinin otoparka dönüşüne anlam veremeyen vatandaşlar, bu yanlış uygulamadan ne zaman vazgeçileceğini ise merak ediyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan vatandaşlar, Türkiye’de hatta dünyada böyle bir uygulamanın olmadığını söyleyerek, “Bu tarihi bir sorumsuzluktur. Türkiye’de hatta dünyada benzer bir uygulama yoktur. Dışarıdan gelen vatandaşlara karşı Bayburt’un turizmini ön plana çıkarmaya hevesliysek, önce şehir merkezinden başlamak gerekir.” şeklinde tepki göstermişti.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BABERT 10 yıl önce

BENCE BU ANITIN OLDUĞU HÜKUMET MEYDANI ALTINDA BİRKAÇ KATLI OTOPARK YAPILSIN ÜSTTE İSE ANIT VE ETRAFI YENİDEN DÜZENLENİP AÇIK HAVA ÇAY BAHÇESİ OLARAK DEĞERLENDİRİLSİN.

Avatar
pulurlu @BABERT 10 yıl önce

katılıyorum