Bakanlar Ağbal ve Özhaseki Bayburt'ta

Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentte süren yatırımları incelemek üzere Bayburt'a geldi.

Bakanlar Ağbal ve Özhaseki Bayburt'ta
Bayburt Postası - Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentte süren yatırımları incelemek üzere Bayburt'a geldi. Ağbal ve Özhaseki Bayburt Belediyesi'ni ziyaret etti. Milletvekili Şahap Kavcıoğlu'nun da katıldığı ziyarette Ağbal ve Özhaseki'ye Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Belediye Başkanı Mete Memiş tarafından çiçek takdim edildi.

İkili kent merkezinde devam eden belediye çalışmalarını inceleyip ilgililerden bilgi aldı. Esnafla sohbet edip hal hatır soran Bakanlar Ağbal ve Özhaseki, ardından Bayburt Valiliği’ne gelerek burada şeref defterini imzalayıp gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bayburt’u tarihi, kadim kültürüne kavuşturabilmek amacıyla ziyaret gerçekleştirdiklerini anımsatan Bakan Özhaseki şunları söyledi:

“Bugün burada bir çalışma alanı oluşturabilmek amacıyla gelmiş bulunuyoruz. Belediye başkanımızın ev sahipliğinde yaptığı toplantılarla hangi mahallelerde dönüşüm yapacağımızı buralarda nasıl bir yol izleyeceğimizi kararlaştırdık. Sonrada çarşı içerisinde özellikle esnaf arkadaşlarımızın bulunduğu yerlerde sokak sağlıklaştırma projesini yerinde gördük. O bölgede yapılacak binaların cephe çalışması hususunda da fikir tahsisinde bulunduk.  Değerli başkanımızı da tebrik ediyorum. Büyük bir gayret içerisinde çalışıyor. Bizde yardımcı olacağız.”

"İnsan eliyle yapılanlar etrafa baktığımızda yürek kaldırıyor"

Bayburt’ta gerçekleştirilmesi planlanan  kentsel dönüşüm için bakanlık olarak ellerinden geldiği kadar destekleyeceklerini anlayan Bakan Özehaseki şöyle konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Aslında bulunduğu coğrafya itibariyle Bayburt’umuz bir tarafıyla evet butik bir şehir, küçük bir şehir gibi gözükse de coğrafi ve tabi güzellikler açısından hiçbir ilin kolay kolay sahip olamayacağı bir nimete sahip. İçerisinden güzel bir nehir akıyor, etrafta yamaçlar var. Ve bu güzelliği de bizim aslında insanoğlu olarak daha da hoş hale getirmemiz lazım. Zamanında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığım sırasında Erciyes’te yaptığım projeleri batıdan bir takım insanlara gezdirdiğim sırada şöyle söylediler; ‘Burada Cenabı Allah dağda ne verdiyse mükemmel vermiş ama insan eliyle ne yapılmışsa hepsi de çirkin olmuş.’ Doğrusu biraz insan eliyle yapılanlar etrafa baktığımızda yürek kaldırıyor. Doğru bir yapılaşma değil, doğru bir planlama değil. Belediye Başkanımızın işi zor epeyce uğraşması lazım. Ama doğru yerlerden başlamış, iyi işler yapmış. Bize gösterdiği bölgelerdeki kentsel dönüşümleri bizde bakanlık olarak elimizden geldiğince destekleyip yapacağız. Ortaya çok güzel projeler çıkacak.”
 
Vatandaşlardan belediyenin yaptığı çalışmalar konusunda destek isteyen Özhaseki konuşmasını şöyle tamamladı:
 
“Bu arada benim Bayburtlu hemşehrilerimden ricam başkanımızın ortaya koyacağı bu projelerde Bayburtlu hemşehrilerimiz yardımcı olsunlar. Destek versinler güvensinler çünkü arkasında hükümet olarak biz varız. En başta Bayburt’umuzun Bakanı var. Bayburt için elinden geleni yapıyor. Doğrusu burada çıkacak projelerle Bayburt’umuz herhalde bir turizm destinasyon merkezi olacak diye düşünüyorum. Yeter ki doğru projelendirelim.”

Ağbal: "Çok hızlı bir şekilde projelere girişeceğiz" 

Bakan Ağbal ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki'ye kente teşriflerinden dolayı teşekkür etti.

Bakan Özhaseki ile gün içerisinde Bayburt'taki kentsel dönüşüm, Bayburt'un siluetinin değişimi, kentin değişimine ilişkin görüşmeler yaptıklarını dile getiren Ağbal, kendisinin bu konudaki tecrübesini takdir ettiklerini söyledi.

Bugün yaptıkları toplantılar sırasında Bakan Özhaseki'nin verdiği vizyonla gerçekten Bayburt'u değiştirecek, dönüştürecek, 'yeşil Bayburt', 'kültür şehri Bayburt' ve 'turizm şehri Bayburt'u oluşturacak önemli projeleri tek tek konuşma fırsatı bulduklarını anlatan Ağbal, Özhaseki'nin, hem kendisi hem de Bakanlık olarak sonuna kadar bu projelerin destekçisi olacaklarını söylemesinin kendilerini son derece mutlu ettiğini belirtti.

Kendisine Bayburt'u ziyaretlerinden dolayı özel olarak şükranlarını arz ettiğini dile getiren Ağbal, "İnşallah bugün bize ifade etmiş olduğu vizyon çerçevesinde, çok hızlı bir şekilde projelere girişeceğiz ve inşallah Bayburt'ta hepimizin hayal ettiği, o güzel Çoruh'un kenarında oluşturmak istediğimiz silueti de hep beraber yapacağız." diye konuştu.

Hakan Kobal'a teşekkür

Naci Ağbal, AK Parti il başkanının istifasıyla ilgili de değerlendirmede bulunarak, şunları söyledi:

"Biliyorsunuz Bayburt'ta il başkanlığında bir görev değişimi oldu. Bugüne kadar gecesini gündüzüne katarak, Bayburt'a hizmet eden İl Başkanımız Sayın Hakan Kobal, bir nöbet değişimi olarak görevinden ayrıldı. Ben Bayburt'ta ilk milletvekili adayı olduğumdan itibaren Bayburt'a yapmış olduğu hizmetlerin şahidiyim. Gecesini gündüzüne kattı. Arka arkaya seçim çalışmalarında büyük bir emeği oldu. 15 Temmuz alçak darbe girişiminin olduğu gece sokağa ilk çıkan, burada insanları toplayan kişi olmuştur. Gerçekten bugüne kadar Bayburt'a yapmış olduğu bütün hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Ben inanıyorum ki bundan sonra da kendisi bu davaya, Bayburt'a hizmet etmeye devam edecektir. Bu gayret içerisinde olacaktır."

"Bu davanın birer neferiyiz"

Bakan Ağbal, Bayburt'ta teşkilat, parti ve ekip olarak her birinin bu davanın birer neferi olduğunu vurgulayarak, o açıdan bugüne kadar partide kuruculardan başlamak üzere görev alan herkese teşekkür etti.

Ağbal, "Bundan sonra da inşallah kurucularımız başta olmak üzere hepimiz, kim olursak olalım, nerede ne görev veri̇li̇rse veri̇lsi̇n, hangi makamda olursak olalım Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyonun bi̇z takipçisiyiz ve neferi̇yi̇z. Burada parti teşkilatımızın bu çerçevede birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde Bayburt'ta yakalamış olduğumuz bu güzel havayı, güzel ortamı daha da pekiştireceğine inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Bayburt'a borçları olduğunun altını çizen Maliye Bakanı Naci Ağbal, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunu zaman zaman ifade ediyoruz. Bayburt'ta yapmak istediğimiz projeler var. Sayın Cumhurbaşkanımızın Bayburt'a ilişkin bize talimatları var. Bunu hep birlikte burada teşkilatın başındaki arkadaşımızdan, teşkilattaki çaycısına kadar hep beraber gerek görev alan arkadaşlar, gerekse görev alacak tüm arkadaşlar olarak gece gündüz çalışacağız. Bu davayı daha ileriye taşıyacağız ve burada bayrak yarışında bugüne kadar hizmet eden bütün arkadaşlara teşekkür edeceğiz ama diyoruz ki burada yol bitmedi, burada yollarımız ayrı düşmedi. Yollarımız da bir, davamız da bir. Burada hep beraber kenetlenerek, bu davayı Bayburt'ta daha da büyüyeceğiz, daha da güçleneceğiz."

Anahtar Kelimeler:
Naci AğbalMehmet Özhaseki
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yeter artık 7 yıl önce

Belediyediiyedeki müteahhitlerede bi el atsanız mal varlıklarını incelesiniz , imara açılacak yerleri nasıl aldıkşarını kendilerine nasıl projeler hazırladıklarını da bi görseniz artık yeter

Misafir Avatar
zor dostum zor 7 yıl önce @Yeter artık

en iyisi reise yazmak o gereğini yapar yoksa bunların kimi kime şikayet edeceksin belediyede ekip kuvvetli kurulmuş imardan muhasebeden belediye başkan yardımcısına kadar herkes bildiğini yapıyor olan vatandaşa oluyor git gel git gel belediye çalışanları kendi işlerini koşuşturuyorlar

Beğenmedim! (0)
Avatar
ayrıntı 7 yıl önce

hayret kobalın yine fotoğraf karesine gireceğini düşünmüştüm

Avatar
Ranta son 7 yıl önce

Belediyedeki inşaat rantina son hakkıyla kazanmayan her istedikleri yerleri parselliyip kat sınırını istedikleri gibi yükseltmeye son bunu yapanlar inşAllah okuyorsunuzdur Allah bu dünyada inşAllah bu halkın hakkını sizden alir.

Avatar
Ozan 7 yıl önce

Sanayide TOKİ tarafından yapılacak evlerin başka alana yapılması ve burasının göl alanı yapılması gerekir.