Bakan Ağbal, yeni yatırımları anlattı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt'ta yatırım alanlarını gezdi.

Bakan Ağbal, yeni yatırımları anlattı
Bayburt Postası - Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt'ta yatırım alanlarını gezdi. Bayburt İl Özel İdaresi'ne ait yeni yaptırılan asfalt şantiyesini gezen Ağbal, daha sonra Genç Osman Mahallesi Çilçil mevkisinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan kampüs alanında incelemelerde bulundu. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Ağbal, Bayburtla ilgili yatırımları anlattı.
 
Bakan Ağbal'ın Bayburt'la ilgili önemli açıklamalarından satırbaşları şöyle:
  
"15 bin öğrenci hedefine ualaşacağız"

"Gerek 7 Haziran seçimlerinden sonra, gerek 1 Kasım'dan sonra çok yönlü bir şekilde hizmet ediyoruz. İhtiyacı olan yatırımları bir bir Bayburt'a getirmeye çalışıyoruz. 7 Haziran seçimlerinde söylemiştik. Bayburt'un uzun vadede kalkınmasına ve ihtiyaç duyduğu istihdamına cevap verecek en büyük proje üniversitenin büyütülmesiydi. Bu alanda çok önemli mesafeler kaydettik. Yeni meslek yüksek okulları kurduk. Rektörümüz sağ olsun, bu konuda gerekli çalışmaları yaptı. Yeni yılda alınacak öğrenci kontejan sayıları artırılıyor. Ve böylelikle inşallah 2019 geldiğinde 15 bin olan öğrenci hedefimize ulaşmış olacağız."

200 yataklı hastane

"Yine 7 Haziran seçimlerinde söylemiştik, Bayburt'un 200 yataklı yeni bir hastaneye ihtiyacı var diye. Bu konuda da çok önemli mesafeler kaydedildi. Yakın bir zamanda inşallah ihalesine de çıkılacak. Ve Demirözü yolu üzerinde inşallah Bayburt modern bir hastaneye kavuşmuş olacak."
 
Polis okuluna yurt ve milli eğitim kampüsü
 
"Polis okulumuzda 500 yataklı yurt inşaatımız fiilen başladı devam ediyor. Önemli yaptığımız yatırımlardan bir tanesiydi. Bugün içerisinde bulunduğumuz kampus inşaatı tamamlandı. İnşallah yeni eğitim öğretim dönemi başında hizmete geçecek. Bu da Bayburt'taki ortaöğretim çağında olan öğrencilerimiz için son derece modern bir kampus ortamında eğitim alma imkanı sağlıyor."

Yeni ceza evi projesi

"Yine Adalet Bakanlığı tarafından Bayburt'ta başlatılacak yatırımlarımız var. Gerek yeni bir açık ceza evi gerekse İçişleri Bakanlığımız tarafından yapılacak olan geçici barınma merkezi.. Bunlar gerçekten Bayburt'a iş getirecek, aş getirecek istihdam getirecek. Biz burada Bayburt'a gerek seçim sırasında gerek hükümet kurulduktan sonra verdiğimiz bütün vaatleri hiç vakit kaybetmeden yerine getiriyoruz.
 
160 ton kapasiteli asfalt plenti / Köylerdeki içme suları

"İl Özel İdaresi cephesinde 160 ton kapasiteli bir asfalt plentini faaliyete geçiriyoruz. Şu anki plentin kapasitesi 40 ton, bunun kapasitesini artırıp yepyeni bir asfalt plentini yapıyoruz. Burada sadece miktar olarak artış olamayacak aynı zamanda asfaltın kalitesi de artmış olacak. Hem belediyemizin ihtiyaç duyduğu hem köylerimizin ihtiyaç duyduğu asfalt burada hem daha çok hem de daha kaliteli bir şekilde üretilecek. İl Özel İdaremiz köylerdeki içme suyu kalitesinin arttırılması, temiz içme suyuna kavuşturulması noktasında bir hamle başlattı. Yaklaşık 2 yıllık bir periyotta tüm köylerimize içilebilir, temiz, sağlık bakanlığının ölçülerine uygun bir alt yapı oluşturacağız. Yarısının bu dönemde ihaleleri yapıldı. Bu konuda çalışmalar devam ediyor. Yani bir köyde içme suyu temiz değilse gerisi teferruat. Dolayısıyla ne yapıp edip bizim bu içme sularını temiz bir hale getirmemiz lazım. Kaynaktan eve kadar bütün tesisatlar gözeden geçiriliyor. Hiç yoksa baştan yapılıyor. Eğer aksaklık varsa tadilat yapılıyor."

"Yatırımcıları Bayburt'a davet edeceğiz"
 
"OSB tabi Bayburt için son derece önemli hayati bir yatırım. Yıllar önce bir Organize Sanayi Bölgesi yapılmış ama alt yapı istenilen düzeyde değil. Dolayısıyla bir yatırımcıya gidip şu yatırımı yap dediğiniz zaman 'elektriği, doğalgazı, altyapısı var mı, ulaşım, iletişim tesisatları çekilmiş mi?' diyor. Bu konuda ben hem Bilim Sanayi Bakanımıza, hem Kalkınma Bakanlığımıza, Enerji Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Daha önce organize sanayi bölgesine doğalgaz getirilmesiyle ilgili ihale yapılmıştı. Şu anda çalışmaları devam ediyor. Yakın bir zamanda bu iş tamamlandığında doğalgaza kavuşmuş olacağız. Ayrıca diğer altyapı sorunları konusunu da uzun süredir takip ediyorduk. Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı projeyi uygun gördü 14 milyon bedelli bir proje Kalkınma Bakanlığına gitti. Sağ olsunlar onlarda projeyi uygun gördüler. Takip ediyoruz. En yakın zamanda inşallah ihaleye çıkacak. Bu yatırımlar olduğunda biz artık Bayburt'a yatırım yapmak isteyen yatırımcıları çok rahat bir şekilde Bayburt'a davet edeceğiz. "
 
21 Şubat Sanayi Sitesi'nin alt yapı sorunu
 
"Yine buraya gelmeden önce 21 Şubat küçük sanayi sitemize uğradık orada da yağmur suyu kanalizasyon altyapıyla ilgili bir takım sorunları vardı. Sağ olsun Belediye Başkanımız bu konuya büyük bir ilgi gösterdi. Kendisi ekibiyle birlikte süratle çalışmalarını yapacak. Bakımla tamirle çözülecek sorunları bu şekilde çözeceğiz. Bunun dışında tamamen yeniden yapılması gereken altyapıları da yapılacak. Bu da küçük sanayi sitemizdeki arkadaşlarımıza inşallah büyük bir moral olacak. Her zaman söylüyorum. Bayburt'a her zaman en çok emek veren yer bizim küçük sanayi sitemizdir. Buradaki arkadaşların her birisini tanıyorum. Yürekli insanlar çabalıyorlar, gayret ediyorlar evlerine ekmek götürüyorlar. bizim her zaman o arkadaşlarımızın yanında olmamız lazım."
 
"Sanayi sitelerine taşınması gereken işyerleri var"
 
"Bayburt'ta şehir içerisinde küçük sanayi sitelerine taşınması gereken iş yerler var. Biz Bayburt'u dönüştürmek istiyoruz değiştirmek istiyoruz. Bayburt'un şehir görünümünü hak ettiği bir noktaya taşımak istiyoruz. Gerek yeni sanayi sitesi, gerek OSB'nin karşısına yapılan yeni sanayi sitelerine bu arkadaşlarımızın özellikle taşınmalarını kendilerinden rica ediyorum. TOKİ tarafından o bölgede başlatılacak bir proje var. O projenin hayata geçmesi Bayburt'ta şehir içi görünümüne önemli bir katkı sağlayacak. Ben söylüyorum bütün esnafımıza lütfen bir an önce uygun olmayan ortamlarda olan çalıştığınız dükkanları küçük sanayi sitelerine taşıyın. böylece bizde Bayburt'ta Bayburt'a yakışır bir kent görünümünü meydana getirelim."
 
"Çoruh kenarı ve köprüler tarihi dokuya uygun bir şekilde yenilenecek"
 
"Orman ve Su İşleri Bakanlığımızla yürüttüğümüz bir proje var. Bayburt'ta Çoruh'un her iki kenarının da tamamen Bayburt'un tarihi yapısına, dokusuna uygun bir şekilde kaplamayla kaplanması. Köprülerin tamamen yeniden yapılarak Bayburt'un tarihi ve kültürel yapısına uygun olarak Çoruh'taki köprülerin yapılmasıyla ilgili sayın bakanımıza ben teşekkür ediyorum gayret içerisinde. En son DSİ Genel Müdürüyle görüştüm bir an önce yapmaları noktasında kendilerinden yardım istedim. Orada da inşallah iyi şeyler olacak. Dolayısıyla hep ne dedik, Bayburt'ta Çoruh'un her iki kenarında da gerek kentsel dönüşümle gerek yapılacak plan değişiklikleriyle iki kenarını açalım orada gerçekten kadim ve kültürel bu tarihi şehre yakışan bir Bayburt'u oluşturalım. Burada da ilgili bakanlıklarımızla görüştüm onlardan da çok güzel destekler var."
 
Genç Osman'a yeni tribün
 
"Gençlik Spor Bakanlığımızla yürütmekte olduğumuz bir proje var. Tribünlerden bir tanesi yapılmıştı. Diğer tribünü de bakanlığımız yatırım programına aldı. Dolayısıyla ihaleye hazır hale geldi. Artık Bayburt iki tribünü de yenilenmiş bir futbol sahasına kavuşmuş olacak. Bu da Bayburt için son derece önemli. Ayrıca Spor Toto'nun desteğiyle mahallelerimize sentetik halı sahalar yapıyoruz. Şehir parkında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan parkımız vardı oda tamamlandı." 
 
Kışla Arpalı yakınlarına taşınıyor 
 
"Bayburt'taki Demirözü yolundaki kışlayı tamamen arpalı tarafında bir yere taşıyoruz. Orada askeriye için yeni bir kışla alanı belirlendi. Dolayısıyla buradan boşalacak alanı da biz üniversitemize veriyoruz. Bayburt Üniversitesinin bununla birlikte kampus alanı iki buçuk katına çıkıyor. Kentin aslında yeni bir can damarı haline gelecek. Çünkü oradaki yeşil alanı üniversite halka da açacak. Protokoller tamam, herkes imzaları attı. Maliye Bakanı sıfatıyla ben de imzamı attım, dolayısıyla şu anda TOKİ Başbakanlığa ihale için müracaat etti. "
 
Alt yapı bitti! Üst yapıda neler olacak? Belediye projeleri
 
"Altyapı konusunda sabırlı olun demiştik. Belediye Başkanımız çok gayretli bir şekilde altyapıyı yapıyor, bu işin üst yapısının yapılması için belli bir zaman beklemek gerekiyor. Kontroller yapılması gerekiyor, bu kontroller yapıldı. Üst yapının ihalesi de yapıldı. İki merhalede üst yapıyı tamamlayacağız. Birincisinde Bayburt Belediyesi şehrin belli bir bölümüyle ilgili sıcak asfalt atacak kaldırımlar yapacak. Belirli mahallelerden bu başlamış olacak. Dolayısıyla üstyapıyla ilgili bizim vermiş olduğumuz söz yerine geldi. Artık üstyapıyla ilgili çalışmaları vatandaşlarımız görmüş olacaklar. Belediyemizin iki tane daha çalışması var. Birisi Kaleardın Mahallesi park projesi. Belediyemiz bunun ihalesini yaptı. İnşallah Kaleardı devasa modern bir parka kavuşuyor. O bölgede ayrıca Baksı Müzesi'nin de bir çalışması var. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. İkinci önemli projede kent merkezine otopark ve kent meydanı projesi bu konuda teknik olarak çalışmalar son aşamaya geldi. İnşallah valiliğin hemen arkasında bir kent meydanı oluşturma çalışmasına başlıyoruz. İki katlı yerin altında bir otopark yapıyoruz. Daha sonra da valiliğe ait orada bulunan binaları yıkmak suretiyle orada geniş bir meydan oluşturacağız."
 
Terör saldırıları

Bakan Ağbal, açıklamasında Gaziantep'te meydana gelen terör saldırısına da değindi. Dün gece Gaziantep'te alçak bir saldırı yaşandığını dile getiren Bakan Ağbal şunları söyledi: 
 
"Dün gece Gaziantep'te alçak bir terör saldırısı meydana geldi. Öncelikle bu terör saldırısını şiddetle lanetliyoruz, kınıyoruz. Türkiye'nin terör örgütlerine karşı yürütmüş olduğu mücadelenin bu tür saldırılarla akamete uğratılması asla mümkün değil. Her türlü terörle, PKK terörüyle, DAEŞ terörüyle, FETÖ terörüyle,  hangi terör örgütü olursa olsun DHKPC'siyle adını saymadığım diğer örgütlerle Türkiye'nin mücadelesi kararlı bir şekilde devam edecek. Hükümetimiz bu anlamda her türlü kararlı adımları atmaya devam edecek milletimizin gösterdiği büyük bir sağduyu var. Birlik beraberlik kardeşlik var."
 
Son zamanlarda farklı terör örgütleriyle yapılan saldırılarla terör örgütleri arasındaki işbirliğine dikkati çeken Bakan Ağbal, "15 Temmuz gecesinde Türkiye'de demokrasinin ne kadar kökleştiğini bu millet bütün dünyaya gösterdi. Ardından meydana gelen PKK terör örgütü tarafından, şimdi de muhtemelen DAEŞ terör örgütü tarafından bu art arda yapılan saldırılarda gerçekten terör örgütleri arasındaki işbirliğini ve Türkiye'ye karşı yaptıkları bu alçakça mücadeleyi ve bunu nereye kadar götürmek istediklerini ortaya kokuyor. Gerek Gaziantep'teki menfur terör olayında, gerekse daha önce PKK tarafından gerçekleştirilen terör saldırılarında şehit olan bütün güvenlik görevlilerimize sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Milletimize başsağlığı diliyorum. Bu bizim birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi pekiştirecek. Terörle olan mücadelemizi daha da artıracak. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız bizler hükümet olarak çok yönlü bir şekilde bu olayların üzerine gideceğiz. Ve inşallah uluslararası toplumla da birlikte bu terörle mücadeleyi çok yönlü bir şekilde sürdüreceğiz. İnşallah o konuda da gerek sayın Cumhuraşkanımız, gerek sayın başbakanımız gerekli açıklamaları zaten yapıyorlar" diye konuştu.
 
Bakan Ağbal'a incelemeleri sırasında Vali İsmail Ustaoğlu, AK Parti Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, CHP İl Başkanı İbrahim Kaldırımoğlu ve diğer ilgililer eşlik etti.

Anahtar Kelimeler:
Naci Ağbal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehmet 8 yıl önce

Vala şu vadedilenler taş Tamam eli yüzü şekilde yapılsa daha ne işte tamam zaten ondan sonra zamanın geçmesi lazım geliyor

Bi de şu baraj ile kaleye bi ayar çekseler o o zaman hakikaten deme keyfine

Avatar
ORTADA HİÇBİ SOMUT BİŞE YOK 8 yıl önce

Binlerce kişiden destekleme verilecek diye harç yatırıldı ; bişe yok seçim olalı neredeyse yıl geçti bişe yok bakanımız var bişe yok , demekki bayburtta başbakan cumhurbaşkanıda olsa olacak hiçbişe yok sözde yatırımlar sözde içi boş binalar

Misafir Avatar
yalan 8 yıl önce @ORTADA HİÇBİ SOMUT BİŞE YOK

"Binlerce kişiden destekleme verilecek diye harç yatırıldı" ne desteklemesi ne harcı. yalanlarla insanları kandırmayın

Beğenmedim! (0)
Avatar
Saban ahsung 8 yıl önce

Bütün gelişmiş ülkelerde kırsal bölgelerde üretimle alakalı fabrikalar yaparlar istihdamı sağlamak icin daglık bir bölgede ne park yapıp üniverste yapıp zorla güzellik kalıcı geliştirici birşeyler düşünün harcamaları da kontröl edin para ne kadar da devletten çıksa dahi milletin parası fırsat vermeyin fırsatcılara