Bakan Ağbal, tescilli binaya talip oldu

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt programı kapsamında merkeze bağlı Camii Kebir Mahallesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu.

Bakan Ağbal, tescilli binaya talip oldu
Bayburt Postası - Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt programı kapsamında merkeze bağlı Camii Kebir Mahallesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu.

Esnafın sorunlarını dinleyen Ağbal, tescilli bir binanın altındaki marangoz atölyesini ziyaret etti.

Atölye sahibi Hakkı Kodan ile bir süre sohbet eden Ağbal, yaklaşık 100 yıllık geçmişe sahip tescilli binayı, restorasyonu karşılığında Bayburt Üniversitesine devretmesi teklifini sundu.

Ağbal, yapının mülkiyet hakkının Kodan'da kalacağını belirterek, "İç ve dış tadilatı yapılacak. İçinin ahşap malzemesini elden geçireceğiz. Yapıyı kuvvetlendireceğiz, sen de yapıyı 20 yıllığına Kültür Merkezi olarak kullanılması şartıyla Bayburt Üniversitesine devredeceksin." dedi.

Kodan, Ağbal'ın teklifine karşılık, "Bir düşünelim ama biz tescilin kaldırılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Ağbal, "Düşünmeyin Allah aşkına bir söz verin. Siz ne yapacaksınız yıkacak mısınız burayı? Allah aşkına bu bina yıkılır mı? Burası çok güzel. Burayı Bayburt'a kazandıralım." ifadelerini kullandı.

Bakan Ağbal, daha sonra aynı mahaledeki bir çay ocağını ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti.

Vatandaşların, Bayburt Devlet Hastanesinin en kısa zamanda yapılması isteklerini dile getirmesi üzerine Ağbal, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı cep telefonundan aradı ve konuşmayı hoparlörden vatandaşlara dinletti. 

Ağbal'ın, vatandaşların talebini iletmesi üzerine Bakan Akdağ, "Bayburt'ta öyle bir hastane yapacağız ki Erzurum'da öyle bir hastane olmayacak." dedi.

Bakan Ağbal, Sağlık Bakanı Akdağ'ın hastane projesinin her aşamasıyla birebir ilgilendiğini belirterek, "Bakanımız, çiziminden teknik detaylarına kadar çalıştı, çalışmaya da devam ediyor. Her şey ile bizzat ilgileniyor ve 'bu benim müstesna bir eserim olacak.' diyor." değerlendirmesinde bulundu.

Akdağ'a teşekkür eden Ağbal, "Allah sizden razı olsun, Türkiye'de sağlık sistemine son 15 yılda kazandırdıklarınız başımızın üstüne ama Bayburt'a yapacağınız hastaneden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Naci Ağbal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sami 7 yıl önce

Binanın fotoğrafi nerde?