Aydıntepe’nin içme suyu sorunu çözülüyor

Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk, Aydıntepe’nin en önemli sorunu olan içme suyu projesinin ihaleye çıkacağını açıkladı.

Aydıntepe’nin içme suyu sorunu çözülüyor
Bayburt Postası - Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk, Aydıntepe’nin içme suyu projesinin ihaleye çıkacağını açıkladı. Aydıntepe Yaylasında bulunan 8 ayrı kaynaktan içme suyu probleminin çözüleceğini belirten Şentürk, Aşağı Kırızı tarafından 7 kilometrelik mesafeden getirlen su hattının da tamamen değiştirileceğini belirtti. Şentürk, 2018 yaz aylarında Aydıntepe’nin su diye bir probleminin kalmayacağını dile getirdi.

Başkan Şentürk, Aydıntepe Belediyesi’nin 2,5 milyon borcunun ödendiğini ve borçsuz bir belediye olduğunu belirterek, 7 kilometre kanalizasyon hattını yenilediklerini, 256 bin lira harcayarak Kale Park projesini tamamladıklarını kaydetti. 

Aydıntepe Halk Eğitim Merkezi Salonu için 7 dönüm yer tahsis ettiklerini merkezin inşaasının bu yaz başlayacağını söyleyen Şentürk, belediyenin ayrıca ev ve işyeri yapımı projesi olduğunu kaydetti. İnşaatı devam eden ve metrekareleri 103 ile 124 arasında değişen 24 adet daire ve 250’şer metrekarelik 3 adet dükkanın bitirildiğinde açık artırma yoluyla satılacağını kaydetti.

İşçiye ihtiyacımız var!

Aydıntepe Belediyesi’nin kadro olarak dolu olduğunu, fakat çeşitli hizmetlerde çalıştırılmak kaydıyla işçiye ihtiyacı olduğunu açıklayan Şentürk, “İşkur’a müracaat ettim ama işçi alamadım. Bu konuda sıkıntılar çekiyorum” dedi.

23 köye hizmet

Başkan Şentürk, Aydıntepe Belediyesi’nin hizmetlerinin sadece Aydıntepe ile sınırlı olmadığını belirterek, “23 köyümüz var ve biz elimizden geldiğince bu 23 köyümüzün tamamının isteklerine cevap vermeye çalışıyoruz. 23 köy muhtarımız da yaptıklarımızın en yakın tanığıdır” diye konuştu.

Bakan Ağbal’a teşekkür

Başkan Şentürk, Aydıntepe Belediyesi’nin önceden asfalt alamadığını ve kendisinin bu durumu Maliye Bakanı Naci Ağbal’a aktardıktan sonra asflat ihtiyacının her zaman karşılandığını belirterek, Bakan Ağbal’a teşekkür etti.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tuncalp emin 7 yıl önce

aydintepe büyümesi ve gelişmesi için arpali köyü ile birleşip büyümesi lazim. arakli ve sürmene den bazi iş adamlari oradan arazi satin aliyor. ve alan 10 kişi var ilerde imalat ve fabrika da kurulur. teşvik alan bir bölge. ben yazlik köyünden[danzut]dan sekban ali oğullarindan tuncalp emin.

Avatar
rambo yağız 7 yıl önce

Ah birde şu bayburtun köşe mahallelere gelsede görse ne pislik var diye şu hastaneyide adam etse keşke o gönderdikleri temizlik işcilerin iş yapmalarını izlese bakim o maaşı hak ediyorlarmı bi zahmet diiz yeri pislikten batıyor her taraf örümcek yuvası asansör çalışmıyor doktorlar bi alem hemşireler ondan beter lütven bi bakılsın

Avatar
sevda ertem 7 yıl önce

insanlarin.yasamsal ihtiyaclarinin oncelikli olmadigi hic bir proje basarili degildir bence icme suyu sorunu varken 256 bin liralik kalepark projesiyle ovunulmeside cok trajikomik suyumuz yok ama cok sukur kaleparkimiz var !!!