Avukat Hanefi Kalkan tecrübelerini gençlerle paylaştı

İstanbul'da eğitimlerini sürdüren Bayburtlu gençler her ay gerçekleştirdikleri söyleşilere bir yenisini daha ekledi. Gençlerin konuğu Bayburtlu Avukat Hanefi Kalkan oldu.

Avukat Hanefi Kalkan tecrübelerini gençlerle paylaştı
Bayburt Postası - Bayburt'un Tepetarla (Garaver) Köyü'nde yaşadığı anılarla keyifli anlar yaşatan Kalkan, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanma serüvenini, İstanbul'a geldiği zaman başına gelen olayları, avukatlık tecrübelerini öğrencilere aktardı. 

Bayburt'la ilgili olarak mesleği açısından bilgiler paylaşan Avukat Kalkan, medyada görülenin aksine Bayburt'ta da çeşitli vakaların olduğuna değindi. Çıkarılacak suç oranının nüfus bazlı hesaplanması gerektiğini belirten Kalkan, İstanbul, İzmir, Ankara gibi şehirlerin vaka sayısı ile kıyaslanmaması gerektiğini söyledi ve yaşanan hadiselerin nüfusa vurularak hesaplanmasının Bayburt için daha gerçekçi olacağını ve bu tutumun Bayburt’un hızlı bir şekilde sosyolojik kalkınmasına destek sağlayabileceğinin altını çizdi.



"Bayburt'ta adli vakaların bazıları basına yansıtılmıyor"

Bayburt'ta vaka örnekleri üzerinden sayıyı ele alan Kalkan, Bayburt’ta adli vakaların olduğunu fakat bazı davaların medyaya yansıdığını, bazılarınınsa yansı(tıl)madığını vurguladı. Konuşmasında satır başı olarak Bayburt vakalarını sıraladı. Her zaman öğrenci ve gençlerin yanında olduğunu özellikle belirten Kalkan, gençlerin yanında bir ağabeylerinin olduğunu hissettirdi.

Gençler adına bir konuşma yapan Sedat Kocabey ise, "Bize farklı bir bakış açısı kazandıran değerli büyüğümüz Hanefi Kalkan'ın bizi kırmayarak zamanını ayırmasına çok mutlu olduk. Daha önceki konuklarımız sanatsal alanlardan yola çıkarak hayat tecrübelerini bizlere aktarmış ve Bayburt değerlendirmelerinde bulunmuştu. Mesleği, dolayısıyla bulunduğu konum gereği toplumun farklı kesimleriyle irtibat halinde olan Hanefi Bey'in Bayburt'un sorunlarına farklı bir alandan hukukçu gözüyle yaklaşmış olması da söyleşimizi farklı kıldı. Bayburt örneğiyle ülkemiz durumlarına dair bakış açısını sundu.  Keyifli ve bir o kadar da faydalı bir buluşma oldu" dedi.

Şehit Osman Tepesi'ne Kalkan adına fidan 

Şehit Osman Tepesi'ne Hanefi Kalkan adına fidan dikildiğini gösteren sertifikayı meslektaş adayı Betül Kübranur Polat takdim etti. Polat ise yaptığı kısa konuşmasında "İş hayatından bir sima konuk etmek öğrencilerin yani bizlerin iş hayatına bakış açısı konusunda yeni bir yönlendirme ve ufuk oluşturacak." ifadesinde bulundu.

Haber: Sinem Ayaz Akaslan

Anahtar Kelimeler:
Hanefi Kalkan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburt69 5 yıl önce

Köyümüzün gururu ..kendisini ayri severim...genc le genç yaşlıyla yaşlı