Atatürk, 82. ölüm yıldönümünde saygı ve özlemle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 82. Yıl dönümünde Bayburt’ta törenle anıldı.

Atatürk, 82. ölüm yıldönümünde saygı ve özlemle anıldı
Bayburt Postası - Saray Bahçesi’nde bulunan Atatürk Anıtı’nda düzenlenen tören Valilik, Belediye ve Garnizon Komutanlığı çelenklerinin sunumuyla başladı. Çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. 

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Milli İrade Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Bayram Akıntürk yaptı. Akıntürk, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
 
“Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. Yıl dönümünde kendisini anmak ve onun mirasına olan minnettarlığımızı ifade etmek için burada toplanmış bulunmaktayız. Yaşamını milletine adayan, bir imparatorluğun küllerinden yepyeni ve güçlü bir devlet yaratan eşsiz bir lider, mümtaz bir devlet adamı ve büyük bir komutan olan Atatürk, ender insanlardan biri, belki de en büyüğüdür. 

Atatürk, hem Milli Mücadelede, hem de Cumhuriyet’i inşa sürecinde daima ileriye bakmış, ileriye yürümüştür. 


Atatürk’ün Türk milletini büyük bir atılıma hazırladığı ve yönlendirdiği yüzyılda Avrupa ve Asya’nın pek çok ülkesinde baskıcı rejimler bulunurken, o yabancı bir gazetecinin sorusuna, “Ben kalpleri kırarak değil, kazanarak hükmetmek isterim” diye cevap vermiştir. Aynı çağda yaşayan gerek kendi milletleri, gerekse dünya için endişe ve korku kaynağı olan bazı liderler bugün ya unutulmuş, ya da kötü miraslarıyla anılır olmuştur. Atatürk ise, sevgi ve saygı uyandırarak Türk milletini çağ ile tanıştırmaya gayret edip, varlığını teminat altına almaya yöneltmiştir. Yalnızca 10 Kasım’lar değil, düşünce ufkumuzda Atatürk’ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumlulukları ve gösterdiği hedefler asla unutulmamalıdır. 

Ülkemizin en zor anında bile düşünüp, ortaya koyduğu milli hedef ve stratejilerin hatırlanması, bu tür çabaların anlam ve değerinin çok iyi bilşnmesi gerekmektedir. Ancak bu şekilde Ulu Önder’in kutsal emanetini gelecek çağlara ve nesillere ulaştırabiliriz. 

Ünlü bir devlet adamının dediği gibi, “Atatürk gibi insanlar, bir nesil için doğmadıkları gibi, belli bir devre için de doğmazlar; onlar önderlikleri ile yüzyıllarca milletlerin tarihlerinde hüküm sürecek insanlardır”. Ulu Önder’im, Atatürk’üm, iyi ki bizimleydin, iyi ki bizimlesin ve bizimle var olacaksın.”

Atatürk konulu şiirlerin öğrenciler tarafından okunması ile son bulan törene; Bayburt Valisi  Cüneyt Epcim, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Hasan Fehmi Tunoğlu, Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Mustafa Kemal Atatürk
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.