Askeri Gazino ve Bayburt Lisesi onarıma alındı

Bayburt’ta tarihi iki taş bina onarım görüyor.

Askeri Gazino ve Bayburt Lisesi onarıma alındı
Bayburt Postası - Bayburt’ta tarihi iki taş bina onarım görüyor. Bayburt Garnizon Komutanlığı’nca kullanılan Askeri Gazino ve bitişiğindeki bir dönem sinema olarak hizmet veren bina ile Bayburt Lisesi aslına uygun restore edilecek.

Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce yapılan ihale sonucu işi alan firmalarca onarım işlemi başladı. Garnizon Komutanlığının kullanımında olan binaya yapılan ek kısmın meydan çalışması yapılırken yıkılmasının ardından ortaya çıkan taş binada çalışmalar başladı. Çalışma kapsamında taş binada fiziksel cephe temizliği yapılacak. Beton eklentilerin yıkılacağı, derzlerin silineceği ve doğramalarının değişerek dekoratif ferforje korkuluk yapılacağı çalışma kapsamında binanın çatsı da değişecek. Zaman içierisinde kullanılmayan pencerelerinin tuğla ile örüldüğü binada bu görüntüler de son bularak, binanın dış yüzey aydınlatması gerçekleştirilecek. 



Tarihi binada 1 yıl eğitim yok

Öte yandan Bayburt’un ilk lisesi olan Bayburt Lisesi’nin tarihi binasında yapılacak çalışma dolayısıyla bu yıl eğitim-öğretim Kaleardı Mahallesi’nde sonradan inşa edilen İmam Hatip okulunda devam edecek. Çatı, dış yüzey, doğramalar ve dış cephe aydınlatması gibi işlerin yapılacağı okul onarımı önümüzdeki günlerde sonuçlanacak ihale ile başlayacak. Tarihi bina onarımın ardından önümüzdeki yıl Bayburt Lisesi olarak hizmet vermeye devam edecek. 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çiğdem Keskin Tanrıöver 6 yıl önce

Kız Meslek Lisesininde onarıma ihtiyacı var diye düşünüyorum.Kaderine terk edilmiş gibi duruyor

Avatar
Erol ATASOY 6 yıl önce

Çok sevindim. Uç kardeş olarak ayrı dönemlerde Bayburt Lisesinden mezun olduk.
İsmi ve tarihi şekli ile kuşaklar boyu devam etmesini dilerim.
Şehrimizde ne kadar taş yapı varsa aslına uygun restore edilmelidir.
Selamlar

Avatar
Bayburt lu Salih 6 yıl önce

Tarihe sahip çıkmak güzel bir iş, bu hassasiyetten dolayı yetkilileri tebrik ediyorum. Ayrıca diğer taraftan, her hangi bir olumsuz raporu olmamasına rağmen Polis Okulu yıkılması doğru değil, sağlam bina başka kuruma verilebilirdi,yazık oldu. Erzurum yolu üzerine,dar alana yeni Valilik binasını yapmak hiç doğru bir karar değil,bu kararlar nasıl alınıyor bilmem, fakat şehrin dinamiklerinden bu yanlışa dair bir açıklama yok; Eski sanayi alanı örnek bir tarihi mimari proje yarışması yapılarak ve iyi bir peyzaj çalışması ile komple yeşil alan haline getirilip, Bayburt a büyük bir meydan kazandırıla bilir, yeni Hükümet binası ve Belediye bu alana yapıla bilir.
TOKİ ye başka alan verilip şehrimizi korumalıyız. Neden korumalıyız, eski terminal alanını ve Çoruh kıyısını beton yığını haline TOKİ getirmedi mı? TOKİ nin aynı zamanda daha estetik ve TÜRK kültürüne uygun projelerde yapması gerekmez mi? Lütfen yerel basın olarak bu konuları takip edelim.

Avatar
Bayburtlu 6 yıl önce

Çocuklar Mağdur Oluyo Zamanında Onarıma Alınsaydı Daha İyi Olurdu Bence