Arsasını bağışlayacak, bir şartla!

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, arsasını bağışlayacağını söyledi.

Arsasını bağışlayacak, bir şartla!
Bayburt Postası - SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, arsasını bağışlayacağını söyledi. Onur Kurulu Başkanı olduğu BEKDER’in 7. Onur Ödülleri gecesinde bir konuşma yapan Yavuz, Bayburt'taki çarpık yapılaşmaya dikkat çekti. Cumhuriyet Caddesi’nde yer alan Polisevi binasının yıkılması halinde hastane yanında bulunan bir araziyi Polisevi yapılması için bağışlayacağını söyleyen Yavuz, “Öncelikle en çok ihtiyacımız olan şey Bayburt'u tarihi ve manevi dokusuyla buluşturmaktır. Bu çirkin yapılardan, öncelikle kamu kurumlarından başlayarak kurtulmaktır. Özellikle polisevimizin kaçak yapısının kaldırılması gerekiyor. Bunu İstanbul'da da ifade etmiştim. Bu polisevi yıkıldığı taktirde hastanenin orada bir arsam var, onu polisevi yapılması için bağışlayacağım. Yeter ki o çirkin yapı oradan kalksın” dedi.

Cumhuriyet Caddesi ile birlikte Şehit Osman Tepesi’ndeki yapılaşmaya da dikkat çeken Yavuz, şöyle konuştu:

“Yine Valiliğimizin ve orduevinin arkasındaki gecekondu yerin yıkılması için Genel Kurmay 2. Başkanımızın desteği var. İnşallah bunu sağlarız. Kamu erkinin öncülüğünde bu kentin kültürel dokusunu bozan binaları ortadan kalkması lazım. Bizim de toplum olarak buna baskı yapmamız lazım. Burası bir Türk yurdudur. Burayı bu hale sokmaya hiçbirimizin hakkı yok. Ecdadımızın bize bıraktığı manevi miras bu değil. Bu kamburdan biraz önce kurtulmamız lazım. Bunda hepimizin sorumluluğu var ve hiç kimse kimseden daha az suçlu değil. Şehit Osman Tepesi'nin beton yığını ile donatılması nasıl bir düşünsel yapıdır, ben anlayamıyorum. Bu Bayburt'a yakışmıyor."

Bayburt’un ‘tarihi’ fırsatı

Konuşmasında, Bayburt'un tarihi bir fırsat yakaladığını da dile getiren Yavuz, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın Bayburt'a olan sevgisini biliyoruz. O nedenle çok kıymetli bir bürokratımızı Bayburt'umuza vekil olarak gönderdi ve daha sonra Maliye Bakanı oldu. Hükümetin en değerli bakanı şuanda Bayburtlu. Bu fırsattan istifade tüm kamu kurumlarımızın ve özellikle belediyemizin ve sivil toplum örgütlerimizin biran önce Bayburt'la ilgili projeler üretmesi gerekiyor. Neyi istememiz gerektiğini tanımlamamız gerekiyor ki Bayburt'a kaynak akışını sağlayalım. Aksi taktirde günler çok hızlı geçer. Bu tarihi fırsatı kaçırabiliriz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
murad 8 yıl önce

çok doğru ve isabetli tesbitler,ancak sizin memleket sevdnızın yarısı bu memleti yönetenlerde olsa bumemleket alt yapısıyla üst yapısıyla bu kadar perişan,bu kadar ucube bir halde olmazdı.bu kadar fırsat ve imkan eldeiken neden bu haldeyiz...neden ne olur uyarmaya devam edin belki birgün hayellewrimiz gerçek olur.syglrml.

Avatar
Abdullah 8 yıl önce

Bu tarihi fırsatı kaçırabilir sözü dikkate alınması gerekiyor....
Teşekkürler Kenan Bey

Avatar
nece baybuart 8 yıl önce

Çoruh boyu yapılan yapılaşma ve o güzelim bağlar viran olmuş da ses yok birileri kazanacaak diye onun önünüe geçen yok Belediyenin ve plois evinin yıkılması neyi düzeltecek saat kulenin karşı aynı görüntü

Avatar
seko69 8 yıl önce

bizlerin umudu tükendi. artık hayallerimiz yok. gelecekten ümitli değiliz.. Bayburt ve Şehircilik! iki zıt anlamdan ibaret oldu bizler için.. 13 yılda bir vilayet nasıl MEZRA'ya döner bunu gördük. oysa bu kadim şehir iktidar partisine sonuna kadar bağlı kaldı ve hep ilk 3'e girerek istikrar gösterdi. evet TÜRKİYE BAYBURT'tu.. bizlerde bu bilinçle hep destek tam destek verdik. ama ne yazık ki askerine, polisine kurşun sıkanların yaşadıkları şehirlere yatırımlar yapılırken, vatan, millet, bayrak sevgisi taşıyan, ülkesine asi olmayan, bütün ülke yangın yeri iken (gezi olayları) Bayburt'ta bir tay dahi atılmayan bir KADİM ŞEHİR hep görmezden gelindi. ve halen geliniyor.. bu ilgisizlik, bu beceriksizlik içimizdeki BAYBURT SEVDASI'nı bile yok etti.. Sayın Bakanımıza UMUDUMUZ gözüyle bakılıyor.. sorarım neden 13 yılda (maliye bakanının sağ kolu, Başbakanın adamı vb.) Bayburt için kılını kıpırdatmadı..Bakan ve dİğer Bayburtlu bürokratlar neden sessiz kaldılar ve halen kalıyorlar.. NEDEN?

Avatar
murat ali 8 yıl önce

polis evı yıkılması guzel ancak yerıne baska bır bına yapılmasın acık alan olsun..

Avatar
Haydar 8 yıl önce

Biri mete memiş e bayburt belediye başkanı olduğunu hatırlatsın adamı bayburt belediyesin de görene çizme hediye edecekmiş

Avatar
Vaveyla 8 yıl önce

Şehri bu hale getiren bütün bayburtlulardır. Kısa vadede bu durumun düzelmesi imkansızdır. Halkın ve siyasetçinin belediye üzerindeki etkisi, yapılacak çalışmaları tekniğe göre değil talebe göre yapılmasına yol açar. Binaları yapan da yaptıranda onay veren de bu şehrin insanıdır. Onun için ne kadar dışardan gazel okunsa da, içerideki durum değişmez... Bu durumu ancak bayburtlu olmayan ve bu şehir ile hiç bir şekilde bağı bulunmayan şehir plancıları ve mimarlar düzeltebilir. Yaptırırlarsa....

Avatar
Hakan 8 yıl önce

Bayburtlu ne zaman ki memleketinin menfaatini kendi şahsi menfaatinden üstün tutar işte o zaman bayburt yaşanılacak bir şehir haline gelir.