Arpalı Oteli, Kur'an kursu olacak

Bayburt'un Arpalı beldesinde 24 yıl önce otel olarak yaptırılan ancak işletmeci bulunamayınca atıl hale gelen bina, kız Kur'an kursu olarak hizmet vermek üzere yeniden düzenleniyor.

Arpalı Oteli, Kur'an kursu olacak
Bayburt Postası - Bayburt'un Arpalı beldesinde 24 yıl önce otel olarak yaptırılan ancak işletmeci bulunamayınca atıl hale gelen bina, kız Kur'an kursu olarak hizmet vermek üzere yeniden düzenleniyor.

Arpalı Belediye Başkanı Şadi Terzi,  Arpalı'da dönemin belediye başkanı tarafından Devlet Planlama Teşkilatı'na ihtiyaç olarak bildirilen otel yapımının kabul edilerek 1989 yılında inşaata başlandığını söyledi.

Otel binasının yüzde 60'ının belediye, yüzde 40'ının Devlet Planlama Teşkilatı'nın katkılarıyla yapılarak 1991'de Arpalı Belediyesine teslim edildiğini anlatan Terzi, "Bina bugüne kadar hiç kullanılamadı. Turizm işletmecisi bulunamadığından bina atıl vaziyette bekliyordu. Ben de dahil olmak üzere bu zamana kadar görev yapan belediye başkanlarımız tarafındanBayburt Üniversitesi başta olmak üzere çeşitli kurumlara binanın işletilmesi teklif edildi ancak hiçbir neticeye varamadık" dedi.

Terzi, 2014'te göreve geldiğinde binayı gezdiğini ifade ederek, "Otel binası çok harap vaziyetteydi. Belediyemizin imkanları kısıtlı olduğu için tadilat, tamirat işleri yapılamadı. Binayı o vaziyete görünce 'ne yapabiliriz' diye düşünmeye başlamıştım. Sonuçta burası bir kamu binası, elimizden çıkması işimize gelmiyordu. Bina birkaç yıl daha atıl kalsa tamamen yıkılacaktı" diye konuştu.

Atıl vaziyette 24 yıldır bekleyen binayı değerlendirmek için arayış içine girdiklerini belirten Terzi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beldemizden bir hayırsever, binayı Kur'an kursu olarak faaliyete geçirmek istediğini söyledi. Biz de bunun üzerine müftülükle görüştük. Bayburt Müftülüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı bize bu konuda destek verdi. 'Siz bu binayı sponsor vasıtasıyla onararak kullanılabilir vaziyete getirin, biz bu binayı kız Kur'an kursu olarak açacağız' dediler. Diyanet İşleri Başkanlığından bu sözü alınca binayı sembolik bedelle onlara devrettik. Hayırsever vatandaşımız yaklaşık 600 bin lira bakım, onarım masrafı yaparak binayı yeniden kullanılabilir duruma getirdi."

"Belki de üniversitelerde, özel okullarda, kolejlerde bu standart yok"

Terzi, binada bakım, onarım işlerinin hızlı şekilde devam ettiğini, Kur'an kursunun 2015-2016 eğitim-öğretim yılına hazır olacağını kaydederek, "Bina, 5 yıldızlı otel kalitesinde hizmete açılacak. Konfor olarak hiçbir Kur'an kursu burayla mukayese dahi edilemez. Çünkü otel standardında yapıldığı için her şeyi düzenlendi. 26 odası var. Odalarda banyo ve lavabo mevcut. Öğrencilerimiz üçer kişilik odalarda kalacak. Türkiye'de birçok Kur'an kursuna gittik. Belki de üniversitelerde, özel okullarda, kolejlerde bu standart yok" ifadesini kullandı.AA

Anahtar Kelimeler:
Şadi TerziAraplı Oteli
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
alim 9 yıl önce

Neye niyet neye kısmet hey MaaşAllah sebep olanlardan Allah razı olsun

Avatar
Terzi 9 yıl önce

Ülkemizde yeni köprüleri havaalanlarını ve yeni yatırımları istemeyenler olduğu gibi beldemizde de böyle sefil zihniyetliler mevcut. Yapılan iş rahatsız etmiş ki öğrenci bulunamayacak diye dua ediyor. İtin duası kabul olsa gökten kemik yağardı diye güzel bir sözümüz var. Mhpli aydın bey dediğin şahıs ve sen bu işleri hayal bile edemezsiniz. Çenenizi kapatın pislikleriniz ortaya dökülmesin. Paraları ukraynada yemiyorlar kuran kuran kursu yapıyorlar. İçini Allah doldurur sen merak etme.

Avatar
Arpali 9 yıl önce

89 yılında o binayı sizin uzantiniz yaptırmıştı işletmeci bulamadı atıl oldu, mhp li aydın üniversiteye vermek için uğraştı , siz ise tekrardan sponsor aracılığı ile yaptırdınız fakat unuttuğunuz bir şey var kız öğrenci bulamayacaksınız ve bir zaman sonra tekrar atıl olacak ve binanızda diyanete devrolmuş oldu, geçmiş olsun.

Avatar
karahan 9 yıl önce

başkanımızdan Allah razı olsun.. çok güzel bi projeyi hayata geçirdiği için. seçimden önce söz vermişti otel binasının kız kuran kursuna dönüştürüleceği hakkında sözünü tuttu başkanımız Allah razı olsun..başkanım spor kompleksinide en kısa zamanda faaliyete geçirmenizi bekliyoruz..