Ağbal ve Eroğlu, Çoruh Islah Projesi'ni inceledi

Kırklartepe Barajı da dahil olmak üzere 113 milyon liralık 14 tesisin temelinin atılacağı törene katılmak üzere kente gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Bakan Eroğlu, Zahit Mahallesi'ndeki köprü üzerinden, Çoruh Nehri'nde gerçekleştirilecek "Bayburt Merkez Çoruh Nehri ve Yan Kolları Islahı 2. Kısım Projesi"ne ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Ağbal ve Eroğlu, Çoruh Islah Projesi'ni inceledi
Bayburt Postası - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye birincisi Bayburt, evette bir rekora imza attı. Bu evetin ne kadar önemli olduğu, Türkiye'nin kalkınmasında ve çarkların dönmesinde ne kadar büyük bir isabet olduğu yakında daha da anlaşılacaktır." dedi.

Kırklartepe Barajı da dahil olmak üzere 113 milyon liralık 14 tesisin temelinin atılacağı törene katılmak üzere kente gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Bakan Eroğlu, Zahit Mahallesi'ndeki köprü üzerinden, Çoruh Nehri'nde gerçekleştirilecek "Bayburt Merkez Çoruh Nehri ve Yan Kolları Islahı 2. Kısım Projesi"ne ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Eroğlu ve Ağbal, daha sonra Vali İsmail Ustaoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Bakan Eroğlu, ziyaretin ardından Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında, Bayburt ile gönül ve aile bağı bulunduğunu, Bayburt'ta olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Bayburt'un, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında evet oylarında Türkiye birincisi olduğunu anımsatan Eroğlu, "Buraya teşekkür için geldik. Türkiye birincisi Bayburt, evette bir rekora imza attı. Bütün Bayburtlularla gurur duydum. Bu evetin ne kadar önemli olduğu, Türkiye'nin kalkınmasında ve çarkların dönmesinde ne kadar büyük bir isabet olduğu yakında daha da anlaşılacaktır. Milletimize, Bayburt'a teşekkür ediyoruz." dedi.

Eroğlu, kentte hasretle beklenen Kırklartepe Barajı'nın temeli de dahil 113 milyon liralık toplam 14 tesisin temelini atacaklarını dile getirdi.

Bayburt'a 7 milyon liralık 6 yeni müjdeyle geldiğini ifade eden Eroğlu, "Bayburt'a her yıl geliyorum. 6 Kasım'da geldiğimizde de 62 müjde verdik, 447 milyon liralık. Bugün de 6 müjdeyle geldik toplam 68 müjde ve 454 milyon lira. Geçen sene sonunda gelmemize rağmen 62 müjdenin 27'sini tamamladık, gerisi de yapılıyor şu anda." diye konuştu.

Eroğlu, Orman Teşkilatının da kentte muazzam bir ağaçlandırma yapacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Bu yıl 11 bin 710 dekar arazide çalışma yapacak ve 1 milyon fidan üretecek burada. ORKÖY kredileri veriyoruz 2 milyon 211 bin lira. Ayrıca Beş Bin Köye Beş Bin Gelir Getirici Orman Projesi kapsamında Yerlice köyüne 2 bin 500 kuşburnu, Buğdaylı köyüne 2 bin 500 badem olmak üzere 5 bin fidan dağıtılacak. Bu yıl Bayburt'ta bir şehir ormanı kuracağız. Abdulvahap Gazi Türbesi'nin önündeki dağın tamamı ağaçlandırılacak. Orman Teşkilatına talimat verdik, tahsis yapıldığı andan itibaren arazi çalışmaları yapılacak hatta orada teraslama yapacağız, gerekirse seyir mekanları da yaparak muhteşem bir şehir ormanı kazandıracağız."

Bakan Eroğlu, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Aşağı Kop, Ballıkaya ve Kemertaş köylerine birer otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu kurulacağını ifade etti.

"5 baraj inşa ettik, 53 bin 610 dekar araziyi sulamaya açtık"

Doğu Karadeniz Gelişim Projesi (DOKAP) kapsamında Bayburt'taki bütün projeleri tamamlayacaklarını dile getiren Eroğlu, şunları söyledi:

"DOKAP, 30 milyar 345 milyon liralık, Bakanlığımız tarafından yapılacak muazzam bir proje. Peki ne kazandıracağız? 22 baraj, 7 gölet yapılacak. Sulamada şu anda 10 tane var, 5'i inşaat halinde, 10 tane de planlamış, yani 25 sulama tesisi yapacağız. 32 dereyi ıslah ettik. 19 dere ıslahı inşa halinde, 5'inin de projesi yapılıyor yani 56 dereyi ıslah etmiş olacağız. Sulamada muazzam bir hamle yapıyoruz. Şimdiye kadar biz Bayburt'a nüfusuna orantılı en büyük yatırımı yaptık, nüfusa bölersek yaklaşık 600 milyon liralık yatırım yapmışız. İçme suyu problemi vardı, yıldırım hızıyla içme suyunu getirdik. 5 baraj inşa ettik, 53 bin 610 dekar araziyi sulamaya açtık."

Sloganlarının "Çiçek gibi, yemyeşil Bayburt" olduğunu belirten Eroğlu, şu ana kadar kadar 5 milyon 300 bin fidanı toprakla buluşturduklarını, Bayburt'ta bir şehir ormanı tesis ettiklerini söyledi.

Eroğlu, 596 aileye 3,6 milyon lira ferdi proje kredisi ve desteği verdiklerini, 9 otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu açtıklarını ifade etti.

Bayburt'u tabiat turizmine açacaklarını vurgulayan Eroğlu, buradaki güzelliklerin hiçbir yerde bulunmadığını, kentin muhteşem bir diyar olduğunu vurguladı.

Kop Dağı Müdafaası ile alakalı Kop Dağı'nı milli park ilan ettiklerini anımsatan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bayburt'a artık ulaşım çok kolay. İster Trabzon'dan, ister Erzurum'dan 1 saat 20 dakikada geliyorsunuz. Tabiat turizmi master planı hazırladık. Muhteşem bir şekilde doğa turizmini geliştirmek suretiyle zengin turistleri buraya sevk edecek hazırlıklarımız da tamam. Bir tane de uygulama eylem planı hazırlandı, bir dahaki gelişimizde hazırlık yapacak ve ilgililer bununla ilgili sunum hazırlayacaklar. Orman ve Su İşleri Bakanlığı açısından 2017, 2018 ve 2019 yılını Bayburt'ta yatırımlarda hamle yılı ilan ediyoruz. Göreceksiniz muhteşem sulamalar, barajlar, göletler bitecek."

Eroğlu, Bayburt Merkez Çoruh Nehri ve Yan Kolları Islahı 2. Kısım Projesi'ne ilişkin bilgi verirken de "Biz burada bir gerdanlık inşa etmek istiyoruz. Çoruh Nehri kesinlikle Bayburt'ta bir gerdanlık olacak." dedi. 

Vatandaşlara 2 bin mavi ladin, 2 bin 500 sarı çam ve 500 Avrupa ladini olmak üzere 5 bin fidan dağıtacaklarını söyleyen Eroğlu, talep eden belediyelere de fidan konusunda istedikleri kadar destek sağlayacaklarını belirtti.

Bakan Naci Ağbal da Eroğlu'na kente yapılan projelere verdiği destekler dolayısıyla teşekkür etti.
Yapılacak yatırımlar sayesinde Bayburt'un kent siluetinin değişeceğini ifade eden Ağbal, "Özellikle Çoruh Nehri Projesi Bayburt'un geleceği için son derece hayati bir proje. Bu projeyi daha ileri noktalara taşıyacak konularda da talimatlar verdiniz, o açıdan sizlere minnettarım. Temelini atacağımız projeler, başta baraj projesi olmak üzere Bayburt'ta tarım ve hayvancılığa önemli katkılar verecek projeler olacak." diye konuştu.

Vali Ustaoğlu, toplantının sonunda Bakan Eroğlu'na bakırla süslenmiş kahve fincanı takımı hediye etti. Eroğlu, fincanları Bayburtlu olan gelinine hediye edeceğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
METE MEMİŞ SANA İTHAFTIR 7 yıl önce

BAYBURTTAKİ YEREL YÖNETİCİLERİN TAMAMI GİTMEDEN BAYBURT KURTULMAZ BU ÖNÜNÜ GÖRMEKTEN ACİZ ADAMLARLA BAYBURT SADECE ZAMAN KAYBETMEKTE İSTİFA ETMEK DE BİR ERDEMDİR BAYBRUTA HİZMETTİR YOKSA DA KAYYUM ATANMADAN BU İŞ ÇÖZÜLMEZ BAYBURTUN SİZİN GİBİ YÖNETİCİYE DE BAŞKANA DA İHTİYACI DA YOKTUR İSTEMİYOR DA KARDEŞİM ANLAYIN ARTIK BAYBURTUN YILLARINI HEBA ETMEYİN GİDİN Dİ YETER YAV HERGÜN ZULÜM YAŞIYORUZ BIRAKIN .

Avatar
Biz ogretmenden belediye baskani istemiyoruz 7 yıl önce

Bos isler yapacagina en once sen bayburtun yolunu suyunu duzenle surekli foto atip goz boyayacagini is yap evet oyun 81 cikti neye lazim biz bi karsilik goremedikten sonra yeter artik geldiniz o koltuga zengin olmaya birakin o koltugu is yapanlar gecsin bayburtu ilerleten gecsin ornegin gumushane bakin uctu gidiyolar biz ise geriye gittikce gidiyoruz neymis gerdan yapacak mis ta en once coruhu bulunda gerdani yaparsin coruhu bile oldurdunuz size beddua bile edilmez Allah sizi bildigi gibi yapsin o kadar milletin hakkina girdiniz haram zikkim olsun he cumhurbaskaninin gozune gorunmek icin bi gunde heryeri asfaltliyorsunuz o gitti ki ertesi gun kaziga devam yaziklar olsun size bu devran bole gitmez bilesiniz artik

Avatar
Bayburtuluyuz 7 yıl önce

Belediye için lütfen işten anlayan birini getirin.Paralar ziyan olmasın
Çoruh projesi ise sizin takibinizde olduğu için rahatız ama şehir yolları için değil

Avatar
GERDAN 7 yıl önce

ÇORUH NEHRİNİN HIZINI KESİYORLAR COŞKUNLUĞU GİDİYOR BAYBURTA GERDAN OLACAKMIŞ ÇORUH HIZLI AKARKEN GERDAN DEĞİL Mİ YA DA BU GERDAN NEDİR BARİ ONU DA AÇIKLAYIN DA BİLELİM ÇORUH YAVAŞLAYIP GONDOL KONULACAKMIŞ BIRAKIN GONDOL KOYMAYI DA ÇORUHU RAHAT BIRAKIN EN DOĞAL HALİYLE AKSIN ÇEVRESİNİ DÜZENLEYİN YOLUNU YIKILACAK ŞEKİLDE YAPMAYIN SİZDEN BAŞKA BİRŞEY İSTEYEN YOK RAHAT BIRAKIN BAYBURTU VE ÇORUHU SİZİN BAYBURT DİYE BİR DERDİNİZ YOK

Avatar
bayburt 7 yıl önce

başkan burdada madara oldu. sanayide madara oldu. yahu bu adamı kimse dinlemiyor. şehrin belediye başkanı konuşacak burda bile sözü kesiliyor. peki bu adamı konuşturmayacaktınız yada başarısız olacağını bildiğiniz halde nasıl aday yapıyorsunuz.

Avatar
Vatandaş 7 yıl önce

Bakan konuya titiz davrandı.İçimiz rahat güzel bi proje olacak İnşAllah

Avatar
Vatandaş 7 yıl önce

Bu belediye ile bu işler çok zor şimdiye akılları nerede imiş geçenseneden beri belediye başkanı köprünün başında fotograf çekiliyor arda bir şey yok kayyum kayyum kayyum kayyum.

Avatar
taksici 7 yıl önce

şehrin her tarafında hummalı bir çalışma var. belediye başkanımıza sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum bir bayburt sevdalısı olarak. yapılan fitnelere kulak asmadan didişmeden işine bakıyor. Ben bayburta şunu şunu yapacam diye bizlerle paylaşıyor görüşümüzü alıyor ve en uygununu yapıyor. bayburt bayburt olalı bele başkan görmedi

Misafir Avatar
BAYBURTTAKİ GERÇEKLER 7 yıl önce @taksici

ARKADAŞ BAYBURTLU MUSUN BİLMİYORUM AMA BAYBURTTA TAKSİCİLER YOLLARIN BOZUKLUĞUNDAN DOLAYI EYLEM YAPTILAR SEN BU BAŞKANIN NEYİNE TEŞEKKÜR EDİYORSUN ADAM ANLAMADIĞI BİR İŞE GİRDİ BAYBURTU MAHVETTİ BAYBURT TARİHİNİN EN KÖTÜ BAŞKANI HERKES ONDAN DERTLİ SEN SONSUZ TEŞEKKÜR EDİYORUM FALAN DİYEREK İDDİALI KONUŞMUŞSUN TUHAF GERÇEKTEN BAŞKANLIĞININ ÜZERİNDEN 2.5 SENE GEÇTİ DAHA ASFALTI YENİ DÖKÜYOR BU DA MI SENİ RAHATSIZ ETMEDİ BAYBURTLU BÜYÜKŞEHİRLERDE YAŞAYAN İNSANLARDAN DAHA MI DEĞERSİZ Kİ HİÇ BİR İHTİYACINI KARŞILAYAMIYOR NE YOLU VAR NE HASTANESİ VAR HİÇ BİR KONUDA BAYBURTLUYA DOKUNACAK BİR İŞ YAPMAMIŞ ANCA SİYASİ İKTİDARA KENDİNİ BEĞENDİRME ÇABALARI VAR KENDİNİ ASIL BEĞENDİRMESİ GEREKEN YER BAYBURT HALKI OLMALI BÜTÜN BUNLARI ALT ALTA KOYUNCA BAYBURT HALKININ SADECE ZAMANINI YEMEKTEN BAŞKA BİR İŞE YARAMIYOR BAŞKANLIĞININ YARISI BİTTİ BAYBURTTA HİÇ BİR DEĞİŞME YOK BİR İLERLEME YOK ALT YAPIYI YAPTIM DEDİ O DA TUTMADI HERGÜN LAĞIMLAR PATLIYOR BAYBURT HER ZAMANKİ GİBİ YİNE KAYBETTİ KISACA

Beğenmedim! (1)
Misafir Avatar
Taksi 7 yıl önce @taksici

Hiç mi ön takımın bozulmadı yada lastik balon yapmadı arkadaş ?
Nasıl becerdin memnuniyeti anlat vizede

Beğenmedim! (2)