Ağbal'dan yeni fakülte müjdesi

Bayburt Milletvekili Naci Ağbal, Yükseköğretim Kurulu'nun Bayburt Üniversitesi bünyesinde Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulmasını onayladığını söyledi.

Ağbal'dan yeni fakülte müjdesi
Bayburt Postası - Bayburt Milletvekili Naci Ağbal, Yükseköğretim Kurulu'nun Bayburt Üniversitesi bünyesinde Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulmasını onayladığını söyledi. 

Ağbal, yaptığı açıklamada, seçim sürecinde AK Parti'nin Bayburt için verdiği sözlerden birinin de Bayburt Üniversitesinin hem nitelik olarak büyütülmesi hem de nicelik olarak geliştirilmesi olduğunu belirterek, "Yani hem sayı olarak öğrenci sayısını 7 binden 15 bine çıkaracağız dedik, hem de Bayburt Üniversitesindeki fakültelerin sayısını arttırmak suretiyle niceliğini de büyüteceğiz. Yani Bayburt Üniversitesini Türkiye'nin sayılı üniversitelerinden biri haline getireceğiz" dedi.

Bu kapsamda da daha seçim bitmeden Bayburt Üniversitesi bünyesinde İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinin kuruluşunu tamamlayarak Bakanlar Kurulu kararını çıkarttıklarını ifade eden Ağbal, "Ben daha sonra verdiğim demeçlerde de söylemiştim. Sağlık Bilimleri Fakültesi, Bayburt Üniversitesi için son derece önemli fakülte olacak ve bu fakülte gerçekten Bayburt Üniversitesine talebi artıracak. Bayburt Üniversitesinin bu konuda YÖK nezdinde talepte bulunmasının ardından bu fakültenin kuruluşunu da Yükseköğretim Kurulu nezdinde ben şahsen özel olarak takip ettim" ifadesini kullandı.

Ağbal, normalde her üniversite bünyesinde bir Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulmasını istediğine vurgu yaparak, "Bu bölümlere büyük talep olduğu için o üniversitenin üniversite sıralamasındaki yerini değiştirir. Bu noktada Yükseköğretim Kurulu bizim Bayburt Üniversitesi ile ilgili girişimimize, çabalarımıza büyük destek verdi. Yükseköğretim Kurulu, Bayburt Üniversitesi bünyesinde Sağlık Bilimkleri Fakültesi kurulmasını onayladı ve almış olduğu genel kurul kararını Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderdi" diye konuştu.

Bayburt Üniversitesinin Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin kurulmasıyla önemli bir aşamaya geçmiş olacağına işaret eden Ağbal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bayburt Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ile kendi bölgesindeki üniversiteler arasında konumunu güçlendirecek. 2016-2017 eğitim-öğretim yılında inşallah çabalarımızın netice vereceğine inanıyorum. Bu fakülte bünyesinde hemşirelik bölümü açılacak ve 100 kişilik kontenjan verilecek, ebelik bölümü açılacak, 50 kontenjanı olacak. Sağlık yönetimi bölümü açılacak 50 kontenjanı olacak. Beslenme ve diyetetik bölümü olacak, 50 kontenjanı olacak. Fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümü olacak ve bu bölümde de 50 kişi olacak. Bu sayede Bayburt Üniversitesi'ne Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne toplam 300 kişilik kontenjan verilmiş olacak."

Ağbal, Bayburt Üniversitesinin Bayburt'un sosyo-ekonomik gelişmesinde ne kadar önemli olduğunu seçim süresince sürekli vurguladığını belirterek, "İnşallah bundan sonra da bu çabalarımız devam edecek. Bundan sonraki aşamada Milli Eğitim Bakanlığı Maliye Bakanlığına, Devlet Personel Başkanlığına ve Kalkınma Bakanlığına görüş soracak. Bu görüşleri de ben özel olarak takip edeceğim. Ardından da bu konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı çıkacak. Onun da en hızlı şekilde çıkması konusunda her türlü girişimi özel olarak yapacağım ve inşallah Bayburt Üniversitesi 2016-2017 eğitim öğretim yılında Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne kavuşmuş ve yep yeni bir aşamayı geçmiş olacak" dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
metin kaçan 9 yıl önce

iyi iyi daha çok diplomalı işsiz gelecek. üniversite değil mesleki eğitim gelişmeli,mühendislik fakültelerine en kısa sürede hukuk ve tıpa geldiği gibi taban puan gelmeli.bunun sonucunda bayburt gibi yerlerdeki öğrenci sayısı azalabilir fakat önemli olan nitelikli öğrenciler yetiştirmekdir.

Avatar
Öğretmen 9 yıl önce

Esiden üniversiteler memleketin kalifiye eleman ve beyin ihtiyacını karşılardı şimdi ise işsizleri üiversite mezunu yapmaktan başka bir seye yaramıyor. Üniden sorası mı?
Ya işkur sodes vs kurumlarda cepharçlığı nyetine ömür tüketmek ya da partide dayın varsa çeşitli kurumlarda sözleşmeli işe girmek...

Avatar
dusunur69 9 yıl önce

Bayburt adına çok güzel haberler sayın rektörümüze ve vekilimize teşekkür ederiz.sırada diş hekimliği var.

Avatar
dusunur69 9 yıl önce

ben bizi anlamakta zorlanıyorum .Osmanlının 1600 yılları sonrasında devlet bazı yeniliklere gidiyor özellikle askeri alanda bazıları niye değişiyor diyor bazıları niye değişmiyor diyor. Şimdi biz yaparsın niye böyle yapılmadı niye şöyle yapılmadı. Yapmazsın niye böyle olmadı niye şöyle olmadı deriz.

Avatar
Şahika 9 yıl önce

üzücü.., üniversitenin geleceğini siyasetmi belirleyecek. Üniversite siyasi çıkarlara heba edilmemeli. Aksi halde üniversite bir derneğine dönüşür. Ayrıca, üniversitenin otoritesi rektördür. Başkaları değil. İşte fark. Kurucu rektör mollamahmutoğlunu hatırlamamak mümkünmü.. Tepkiler nedendi? Hatırlayalım. Üniversite özerkliğini koruyalım yoksa sonu hüsran olur.

Avatar
Kemalettin Temur 9 yıl önce

Bir yatırım geliyor, getirtilmeye çalışıyor birileri eleştiriyor.Hizmeti eleştirmek nankörlüktür.Hizmet etmeyenleride eleştirmemek körlüktür.Allah hizmet edenlerden razı olsun, devamını nasip etsin.Naci ağbala teşekkürler.