Maliye Bakanlığı Çağrı Merkezi Bayburt’ta kurulacak

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt basını ile bir araya geldi.

Maliye Bakanlığı Çağrı Merkezi Bayburt’ta kurulacak
Bayburt Postası - Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt basını ile bir araya geldi. 2017 yılı yatırımlarını açıklayan Ağbal, Bayburt’a önemli bir projenin daha kazandırılacağını dile getirdi. Büyük bir ölçekli çağrı merkezinin Bayburt’a kazandırılacağını söyleyen Ağbal, Bayburt’un çağrı merkezi konusunda Maliye Bakanlığı’nın merkezi olacağını dile getirdi.

Konuşmasında Cazibe Merkezi projesinin üzerinde önemle duran Ağbal, projede üreticinin arsa, makine, pazar sıkıntısı, danışmanlık desteği gibi tüm sorunlarının devlet tarafından karşılandığını belirterek, “Bayburt’a yatırım yapacak insanların önünde hiç bir engel yok” dedi. “Devlet daha ne yapsın?” diyen Ağbal, Bayburt’ta görevli tüm kamu kurum ve kuruluşları da uyardı. Ağbal, “Tüm yatırımcıları tek tek ben kontrol edeceğim. Bir yerde zorluk çıkarıldığı, vatandaşın önüne engeller konulduğu kualağaıma gelirse bunun hesabını sorarım” diye konuştu.

Bayburt programı çerçevesinde yerel basın ile Öğretmenevi’nde bir araya gelen Bakan Ağbal, Bayburt’a yapılan hizmetleri ve 2017 yılı için planlanan yatırımları anlattı.

Üniversitenin 15 bin öğrenci hedefi

Bayburt için en önemli konunun üniversite olduğunu ve bu konuda 7 bin 500 olan öğrenci sayısının 2019 seçimlerine kadar 15 bine çıkmasını hedefleyerek işe başladıklarını söyleyen Ağbal, gelinen noktada öğrenci sayısının 9 bin 500’ü bulduğunu ve 2019 yılına kadar 15 bin hedefinin yakalanacağını kaydetti.  
Bayburt’ta fakülteler ve yüksekokullar, Aydıntepe ve Demirözü’de yine yüksekokullar kazandırıldığını hatırlatan Ağbal, Rektör Coşkun’a teşekkür ederek, “İnşallah hocamızın uzun dönem üniversitemizde yapacağı hizmetleri olacak. Özellikle hocamızın önümüzdeki dönemde üniversitemizin kentle bütünleşmesi, üniversitenin kentin sanayileşmesinde olan katkısını artıracağına inanıyorum. ” dedi.     

Hastane ve Adli Tıp Kurumu 

200 yataklı yeni bir devlet hastanesi sözünü seçim gezilerinde verdiğini ve ihale aşamasına gelen hastanenin dizaynıyla ilgili Sağlık Bakanı’nın özel ilgileneceğini söyleyen Ağbal, üniversiteye devredilen askeri kışla alanında yol kenarı bir yerde hastanenin yükseleceğini ifade etti. Bakan Ağbal, aynı bölgede Adli Tıp Kurumu inşa edileceğini, Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü hizmet binalarının yapımının devam ettiğini söyledi.

Havalimanı ve Karaçam Tüneli

Bayburt-Gümüşhane Havalimanı’nın bakanlığın yatırım planına girdiğini, Karaçam Tüneli ile Bayburt’un Uzungöl’deki turizm potansiyeline dahil olacağını ifade eden Bakan Ağbal, bölgede yapımı devam eden ve planlanan tünel projeleri ile karayolu yatırımlarını da aktardı.

Açık Cezaevi ve Geri Gönderme Merkezi

240 mahkum kapasiteli 100 kişiye istihdam sağlayacak Açık cezaevi projesinin mevcut cezaevinin yanında inşa edileceğini söyleyen Ağbal, 37 milyon lira tutarındaki Geri Gönderme Merkezi’nin de Bayburt’ta hayat bulacağını belirtti. Geri Gönderme Merkezi Bayburt’ta yeni bir istihdam kapısı olacağını ifade eden Ağbal, merkezin yurtdışından gelip ülkelerine gönderilecek insanların barınmaları için yapıldığını söyledi. 



Organize Sanayi Bölgesi’nin tüm altyapı eksikliklerinin gidermek için çalışmaların sürdüğünü belirten Ağbal, 23 ilin yararlanacağı Cazibe Merkezi’nden Bayburt olarak daha fazla pay almak için seferber olunması gerektiğini kaydetti.

Ağbal, şöyle konuştu:

“Cazibe Merkezi Projesi 23 ili kapsıyor. Bu program Bayburt için müthiş fırtlar sunuyor. Devlet Bayburt’a yatırım için ne yapıyor? İşte bu program hepsine cevap veriyor. Yatırım yapmak isteyen kişiye bedava arsa, yer vereceğiz. Fabrikayı devlet yapıyor, makine alımında hem hibe vereceğiz, hem faizsiz hibe desteği vereceğiz. Bu işlerden anlamıyorum diyene de danışmanlık desteği vereceğiz. Ürettiğim malı satar mıyım diye düşünme yok, devlet olarak biz alacağız. İşte burada 23 il bu kapsamda, biz Bayburt olarak bundan daha fazla pay almak çin seferber olmalıyız. Bu konuda ümitlenmek istiyorum. Öncelikli olarak Bayburt’un içinde olan sanayicilerimiz, ticaret erbabımız bundan yaralanmalı.”

“Yatırımcı ‘bürokrat telefonuma çıkmadı, kapsını açmadı, beni bürokrasiye boğdu, zorluk çıkardı’ demeyecek”

“Bakan olarak ben her düzeyde yatırımcılarmızın takip edeceğimin sözünü veriyorum. Ama burada Bayburtlu müteşebbislerimizin de elini taşın altına koyması lazım. Ben buraya geldiğimde ‘devlet buraya bakmıyor’ deniyordu. Devlet daha ne yapsın? Her gelenle özel ilgileneceğiz. İçerden dışarıdan farketmez, Avrupa’dan gelsin, Çin’den gelsin farketmez. Burada bir yatırımcı, ‘bir bürokrat telefonuma çıkmadı, kapsını açmadı, beni bürokrasiye boğdu, zorluk çıkardı’ demeyecek. ‘Dış kapıda karşıladı, benimle geldi araziyi gezdi’ diyecek. Biz yukarıda her türlü gayreti veriyoruz. İl düzeyinde bu tersine döner karşılık görmezse o zaman bozuşuruz. ‘6 ay sonra Bayburt’a kimse gelmedi’ diyeceğimiz en son kişi benim. Notlarımı tutuyorum, nasıl karşılanmış, kim ne kadar ilgi göstermiş onu da takip ediyorum. Çünkü bu proje Bayburt’un kaderini değiştirecek bir projedir.” 

Polis Eğitim Merkezi büyüyor

Haziran seçimlerinden önce ‘polis okulu kapanacak’ diye söylem çıkarıldığını fakat gelinen noktada 3 aylık eğitim süresinin 6 aya çıkarıldığını, öğrenci sayısının ise 330’dan 400’e yükseldiğini söyleyen Ağbal, ilk defa Bayburt’ta polis seçme sınavı yapıldığını 8 bin öğrencinin her gün 200 kişi olmak kaydıyla Bayburt’a sınav için  geldiğini ifade etti. Ağbal, polis eğitim merkezi yanındaki Özel İdareye ait binaların okula katılacağını, Özel İdareye ise daha kapsamlı yeni binalar yapılacağını belirtti.

“Tarım projelerinde Bayburt için süre yok”

Tarımda, genç çiftçi, damızlık düve ve ahır projelerine değinen Ağbal, “Tarım Bakanımızla sürekli görüyorum. Tarım projeleride Bayburt için süre yok. Son gündü, bitti diye bir dert yok. Getirin projenizi yeter ki, ben bakanımızdan sözünü aldım.”

“Köylerdeki suları bizzat kontrol edeceğim”

Köylere yapılan hizmetlere ve özellikle içme suyu konusuna değinerek müteahhitlere 'Bayburt’ta ben müteaahitlik yapacağım, iş yapacağım diyenler işini zamanında ve düzgün yapsın. Başından sonuna kadar bu işlerin takipçisi olacağım” diye seslenen Ağbal, kontrolünü bizzat yapacağını belirttiği konuşmasında, “2 yıl sonra köylere sağlık il müdürlüğünden elemenlarla gidip su numuneleri alacağım ve su temizse devlet olarak ‘işimizi yaptık’ diyeceğim. Su halen sorunluysa bunu sorarım” şeklinde konuştu. 

Maliye Bakanlığı Çağrı Merkezi

Digitürk Çağrı Merkezi’nde 100 kişinin işe başladığını, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın da 70 kişilik istihdam sağlayacak bir projesi olduğunu söyleyen Ağbal, Maliye Bakanlığı Çağrı Merkezi projesinin ise Bayburt’ta hayat bulacağını belirtti. Ağbal, “Maliye Bakanı olarak benim size daha büyük bir sürprizim olacak. Çok daha büyük ölçekli adeta Bayburt’u benim bakanlığımla ilgili merkez yapacak bir proje üzerinde çalışıyoruz. Burada büyük bir potansiyel var. Hani Erzurum Sağlık Bakanlığının Çağrı Merkezi noktasında nasıl merkezi ise Bayburt da Çağrı Merkezi konusunda Maliye Bakanlığı’nın merkezi olacak” dedi.

Şehiriçi Projesi

Bayburt’a yeni bir asfalt plenti kazandırıldığını ve tüm belediyelerin hizmetinde olduğunu kaydeden Bakan Ağbal, belediye hizmetlerine de değindi. Şehiriçi pojesinin önemli olduğunu söyleyen Ağbal, şu açıklamayı yaptı:

“Kent merkezinin çevre düzenlemesinde çarpıcı br değişiklik olacak. Çok daha yeşil bir Bayburt.. Kaldırımları, yolları, kavşakları ile sosyal donatıları gelişmiş bir Bayburt... Belediye Başkanımız çok gayretli, gerekirse  kardeş belediyelerimizden de destek alacağız. Çoruh Nehri’nde çalışmalarımız devam ediyor. Köprülerimizi tarihe uygun bir şekilde yeniden imar edeceğiz. Nehrin iki tarafını da projeye uygun olarak yapacağız. Tarihi sokakları iyileştirme projemizi hayata geçireceğiz. Bayburt Kalesi’ni turizme kazandırmak konusunu çok önemsiyoruz. Kültür Bakanımızı getireceğim en yakın zamanda. Şehir içinde otopark projelerimiz var, kapalı pazar yerimiz var, park ve yeşil alan uygulamalarımız var.”

Kaleardı Parkı, Kadın İstihdam Merkezi, Kütüphane, TOKİ

“Kaleardı’nda park projemiz var. Burada bir Bayburtlu olarak hepimizin iftihar ettiği Hüsamettin Koçan beyin de parkın bir bölümünde Kadın İstihdam Merkezi projesi var. Benimle de bu konuyu istişare etmişti. Çok da güzel bir proje çizilmiş. Ona da başlıyoruz. Yine aynı yerde bir halk kütüphensi inşaa edeceğiz. Bir katı çocuklarımıza dönük, diğer katı ise vatandaşlara hizmet edecek bir müstakil kütüphane. Yine bu yerleşkenin içerisinde sosyal mekânlar olacak. Kum ve taş ocaklarını o bölgeden çıkardığımızda Kaleardı Bayburt’ta yeni bir çekim merkezi haline gelecek. Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Emekiler için 200 kişilik konut yapımı Mart-Nisan aylarında başlıyor. Bunu da Kaleardı Mahallesi’ne yapacağız. Yine TOKİ 400 konut Gençosman Mahallesi’nde kentsel dönüşüm kapsamında yapacak.” 

Konursu Ulu Camii’nin tadilatının tamamlandığını, Abdulvahap Gazi Türbesi’nin inşaatının devam ettiğini ve Kop Dağı’nın Milli Park ilan edilmesiyle önemli bir eksikliğin giderildiğini beliterek sözlerine son veren Bakan Ağbal’ın yerel basın buluşmasına; Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Selçuk Coşkun, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, ilçe ve belde belediye başkanları ve kamu kurum amirleri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mahmut 7 yıl önce

Sayın bakanımın söyledikleri Bayburt taki mevcut yöneticilerle mi ve özellikle Başkan ve ekibiylemi yapılacakmış hiç umudum yok ama inşAllah yanılan ben olurum kazanan memleketim olur

Avatar
sefa 7 yıl önce

sgk'nın çağrı merkezi açıldı kimse duymadan 70 kişi el altından alındı, yetkililer günahtır kul hakkı yemeyin

Misafir Avatar
VATANDAŞ 7 yıl önce @sefa

DOĞRU SÖZE NE DEMELİ SAYIN BAKANIM ADALET

Beğenmedim! (0)
Avatar
Serdar 7 yıl önce

Bu başkanla olmaz bu iş.. Bir adamın memlekete hiç mi faydası olmaz arkadaş.. Hayrından geçtik şerrini getirmese bari.

Avatar
Hızlı Tren 7 yıl önce

Sayın bakanımızın Bayburt için çok büyük bir fırsatın olduğunu bunu bizim yöneticilere anlatmaya çalıştığını, bizim yöneticilerin olayın hala ciddiyetini algılayamadığını düşünüyorum.

Yoksa sayın bakanımızın bu konuları her geldiğinde tekrar tekrar anlatmazdı.

Bu yatırımların üstüne bir çilek olarak HIZLI TREN inde olmasını diliyorum, ve bunu da bizim yöneticiler bir zahmet dile getirsinler..

Avatar
metin 7 yıl önce

siz hatice ye millet neciye ye bakıyor laf laf laf azda icraat yapsanız çağrı merkezine kendi zengin çocuklarınız doldurdunuz

Avatar
MUSA 7 yıl önce

BAYBURTU 15 YUIL ÖNCEKİ HALİNE GETİRİN BIRAKIN YETER İNSANLİĞİ YOK ETTİNİZ

Avatar
Hakan 7 yıl önce

Bu tarihi firsati il icindeki yerel yöneticilerin beceriksizliginden dolayi kacirmayiz umarim.Sagolsun Sayin Bakanimiz, olabilecek her ne varsa bütününü birden önümüze koymus.Bu firsatin gercekten "Tarihi firsat" oldugu suuruyla calisilmali.

Avatar
Bayburtlu 7 yıl önce

bakanımızdan masallar... bu dediklerinin hiç biri olmayacak sadece günü kurtarmaya çalışıyorsunuz. sıkıntı siz değilsiniz sıkıntı bayburtta sizi temsil eden kendini yönetici sayan kesim...