Ağbal, bürokratlarla çıkarma yaptı

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, kurum bürokratları ile Bayburt’a geldi.

Ağbal, bürokratlarla çıkarma yaptı
Bayburt Postası - Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, kurum bürokratları ile Bayburt’a geldi. Devam eden kamu yatırımlarının yerinde takip için 81 ili kapsayan bir program hazırladıklarını ve bu çalışmayı Bayburt’tan başlattıklarını ifade eden Naci Ağbal, 2 gün boyunca Bayburt’ta çalışma alanlarına ziyaretler gerçekleştirerek, devam eden yatırımlar hakkında yol haritası çizileceğini belirtti.

Vali Ali Hamza Pehlivan ve Belediye Başkanı Mete Memiş ile Bayburt Valiliği’nde basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, Türkiye genelinde devam eden yatırımlar ve Bayburt’ta devam eden yatırımlar hakkında rakamlar paylaştı.

Bayburt’ta 80 projenin halihazırda devam ettiğini söyleyen Ağbal, projelerin toplam tutarının 3.4 milyar lira olduğunu söyledi.

Belediye yatırımlarına değinen ve Belediye Başkanı Mete Memiş’e Bayburt’a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür eden Ağbal, “Başkanımıza hassaten teşekkür ediyorum. Burada tam bir takım çalışması içerisinde her birimiz bulunduğumuz noktada aynı anlayışla, aynı fikirle hareket ettik. Herkes üzerine düşüne imece usulü yaptı. Biz üzerimize düşeni yaptık. Sayın Başkanımız ile ekibi, ilgili arkadaşlarımız bu projelere yüreklerini verdiler. Gecelerini gündüzlerine kattılar. Sayın Başkanımız, bizler hep beraber aynı dava için aynı gayret için çalışmaya devam ediyoruz. Bir nöbet değişimi, bir bayrak değişimi her zaman için olur ama Bayburtlunun gönlünde, bizlerin gönlünde Başkanımız ile ekibi her zaman özel bir yere sahiptir.”

Bakan Ağbal, toplantıların yapılma amacını, Türkiye’de yapılan kamu yatırımlarını ve Bayburt’ta devam eden kamu yatırımlarını anlattığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“81 ili kapsıyor, Bayburt’tan başladık” 

“Bugün Bayburt Valiğimize bir çalışma ziyareti için geldik. Başında bulunduğumuz Strateji ve Bütçe Başkanlığı Cumhurbaşkınımıza doğrudan bağlı yeni kurulan bir kurum. Devletin gerek makro planlaması, gerek bütçe, gerekse kamu yatırımları ile ilgili çalışmalar yapan, bu konularda bakanlıklarla ortak çalışan bir kurum. Bir süredir Türkiye geneline yönelik olmak üzere bir çalışma niyetimiz vardı. Bu niyete uygun olarak ilk ziyaretimizi de Bayburt ilimize yaptık. Strateji Bütçe Başkanlığı olarak zorunlu olduğumuz önemli alanlardan bir tanesi kamu yatırımları. Ülkemizin ihtiyacı olan kamu yatırımlarının planlanması, yürütülmesi ve izlenmesi sorumluluğu başkanlığımıza ait. Cumhurbaşkanımızın emir ve direktifleri çerçevesinde ülkemizin, milletimizin ihtiyaç duyduğu her alandaki yatırımın planlanması, yürütülmesi ve sonuçlandırılması noktasında genel koordinasyonu da başkanlığımız yürütüyor. Başkanlık olarak yapılmakta olan yatırımların illerimizde yerinde ziyaretler yapılarak izlenmesi önemli bir ihtiyaç. Bugün Türkiye’nin 81 vilayetinde devam eden binlerce kamu yatırımı var. Sağlıktan eğitime, ulaştırmadan kültüre, tarıma kadar her alanda hükümet olarak ülkemizin, milletimizin ihtiyaç duyduğu yatırımları yapıyoruz. Başkanlık olarak yatırım programında yer alıp devam eden yatırımları ekibimizle beraber illerde yerlerinde izleyeceğiz. Bu çalışma kapsamında ilk ziyaretimizi memleketim olan Bayburt’a yapmak istedik. Bayburt’ta da devam eden çok sayıda kamu yatırımı var. Dün akşam Strateji Bütçe Başkan Yardımcımız sayın Yılmaz Tuna bey, daire başkanlarımız ve uzmanlarımızla birlikte Bayburt’a geldik. Sabah saatlerinde arkadaşlarımız farklı sektörlerdeki yatırımlarla ilgili ilk toplantılarını yapmak üzere kurumlarına gittiler. Her bir arkadaşımız hangi sektörle ilgili burada devam eden yatırım varsa sabah o toplantılarını yaptılar. Karşılıklı kurum yöneticilerimizden bilgiler alıp, görüş alışverişinde bulundular. Şimdi de sayın Valimizle birlikte arkadaşlarımızın yaptıkları görüşmelerin üzerinden geçeceğiz. Bayburt’ta devam eden yatırımların en hızlı şekilde, en doğru şekilde nasıl tamamlanması gerektiği konusunda arkadaşların değerlendirmelerini,  tespitlerini kendilerinden alacağız. Bu ziyaretlerimizin önemli amaçlarında bir tanesi de sadece yatırımları yerinde görmek ve tespit etmek değil, bu yatırımların süratle tamamlanması noktasında gerek başkanlığımızın, gerekse bakanlıklarımızın yapması gerekenleri de yerinde tespit etmek, ihtiyaçları sayın Valimizden, kurumlarımızdan almak ve bunu da takip etmek. İnşallah Bayburt ziyaretimiz sonucunda da tesppit etiğimiz ihtiyaçları süratle karşılama noktasında sayın Cumhurbaşkanımızı bilgilendireceğiz, ilgili bakanlıklar nezdinde de takip edeceğiz.” 

“Yatırımın süratle tamamlanması konusunda yerinde tespitlerde bulunacağız”

“Bugün yapacağımız toplatıların akabinde yarın da bu defa her bir yatırım projesini ilgili uzmanlarımızla birlikte yerinde ziyaret edeceğiz. Bugün Bayburt’ta tarım sektöründe, ulaştırma sektöründe, sağlık ve eğitim sektöründe devam eden yatırımlar var. Her bir yatırım projesinin olduğu yere gideceğiz. Orada müteahhit firma yetlkililerinden bilgiler alacağız. Yerinde incelemelerde bulunacağız. Bu hizmetleri alacak vatandaşlarımızla sohbet edeceğiz. Yatırımın süratle tamamlanması konusunda yerinde tespitlerde bulunacağız. Bu da son derece önemli. İnşallah bu ziyaret sonucunda ortaya çıkan tespitleri, hususları, ihtiyaçları bir rapora bağlayacağız ve ekibimiz buna ilgili bakanlıklar nezdinde devam edecek. Bu çalışmaları 81 ilimizde yapacağız. Kamu yatırımlarının takibi noktasında başlatmış olduğumuz bu proje yatırımların süratle tamalanmasına önemli katkı sağlayacaktır.”

“17 yılda 1 trilyon 250 milyar liralık bir yatırım harcamasını gerçekleştirdik”

“Hükümetlerimiz döneminde kamu yatırımları alanında olağanüstü bir başarıyı da yakaladık. Bugün 2002’den sonraki dönemde kamu yatımlarında atılan adımlara, gerçekleştirilen projelere, yapılan hizmetlere baktığımız zaman vatandaşlarımız zaten takdirle karşılıyorlar. Her alanda yatırımlar tamamlandı. Birkaç rakam vermek istiyorum. 2013 ile 2018 yılları arasında 2018 yılı fiyatları ile ne kadar bir kamu yatırımı gerçekleştirdiğimize bakacak olursak, yaklaşık 17 yılda 1 trilyon 250 milyar liralık bir yatırım harcamasını gerçekleştirmiş oldu. Bu rakamlar önceki dönemlerin oldukçe üzerinde. Bugün eğer birçok sahada vatandaş olarak yapılan yatırımları memnuniyetle izliyorsak, bu tabii ki bütçeden yatırıma ayırdığımız önemli kaynak sonucunda oldu. 2003 yılında sonraki bütün yıllarda her sene kamu yatırımlarına ayrılan payı artırdık. AK Parti hükümetleri olarak bu dönemde bütçe disiplini noktasında sağladığımız başarı yanında özellikle bütçe harcamaları içerisinde faiz harcamalarını süratli bir şekilde aşağı çekerken, vatandaşımıza dönük hizmetleri, yatırımları, sosyal devlet hizmetlerini artırmış olmamız da önemli. Nitekim bütün bu yapılan yatırımlar sayesinde, bu doğru ekonomi programları sayesinde ülke olarak her alanda büyük bir ilerlemeyi de yakalamış bulunuyoruz. Burada özellikle istihdamı 28 milyon kişi seviyesine çıkardık. AK Parti hükümetleri döneminde istihdamdaki artış 2009 yılındaki global ekonomik krize rağmen 2009 sonrası dönemde istihdamda yakaladığımız olağanüstü olumlu performans, sadece içeride değil herkes tarafından takdir ediliyor.”

2002 ile günümüz kıyaslaması

“2003-2018 yılları arasındaki yatırım harcamalarımızdan paylaşmak istiyorum. Eğitim en öncelikli konumuz oldu. 2002 yılında Türkiye’de ilk ve orta öğretimde derslik sayısı 343 bin civarındayken bugün 721 bin sayısına ulaşmışız. Bu eğitimde erişilebilirliği artıran, sınıf başına düşen öğrenci sayısını aşağı çeken en önemli faktörlerden bir tanesi olmuştur. Özellikle son yıllarda yüksek öğretimde yurt yatırımlarına büyük önem verdik. 2002 yılında yurt kapasitesi 183 bin iken bugün yurt kapasitemiz 700 bine yaklaştı. Üç dört kat bir artış var. Sağlık alanında çok önemli yatırımlar var. Genel sağlık sigortası sistemine geçişle beraber hastanelerin birleştirilmelerinden tutun da sağlıkta sağladığımız bütün imkanları topluca değerlendirdiğimizde Türkiye uluslar arası alanda en başarılı ülkelerden bir tanesi. Toplam hasta yatağı sayısı 2002 yılında 164 binken, bu dönemde 238 bine kadar çıkardık. Burada sadece yatak sayısı artmadı. Hastanelerimizin koşulları tamamen değişti. Bu sene Temmuz ayında Bayburt’ta da açacağız. Birinci sınıf son derece konforlu, hastalarımızın refakatçıları ile birlikte kalabilecekleri odalara kavuşacaklar. Ulaştırma alanında olağanüstü bir başarı yakalandı. Bölünmüş yol uzunluğu 2002 yılında 6 bin kilometre iken şimdi bu rakam 27 bin kilometreye vardı. 17 yılda yaklaşık 1 trilyon 250 milyar liralık yatırım harcaması yaptık. Ama yatırıma olan kaynak tahsisi bitmedi. Hükümet olarak yatırım harcamalarına bütçeden daha fazla kaynak ayırma noktasındaki çabalarımız devam edecek. Yakın bir zaman önce 2019 yılı yatırım programı da yayınlandı. Strateji ve Bütçe Başkanlığı olarak bütün bakanlıklarla koordine halinde çalışarak tamamladığımız ve Cumhurbaşkanımızın onaylaması ile yürürlüğe giren yatırım programı da inşallah hükümet olarak yatırım alanlarında elde ettiğimiz başarılara ilave başarılar katacak. 2019 yılı yatırım planında şuanda devam eden yaklaşık 3 bin ana proje var. Bunların tabii altında yüzlerce de alt detay projeler var. Bütün devam eden projelerin yaklaşık tutarı 1 trilyon lira civarında. İnşallah bu yatırımlara bu sene de bütçeden yaklaşık 65 milyarlık bir kaynak ayırmış olacağız. Bugüne kadar bu yatırımlara 400 milyon liranın üzerinde de para harcadık. Dolayısıyla 2019 yılı yatırım programı yürürlüğe girdikten sonra bakanlıklarımız, bizler her beraber bu haracamaların süratle tamamlanması konusunda da büyük gayretlerimiz devam edecek.”



Bayburt’ta 80 proje, 3.4 milyar tutarında

“Bugün Bayburt’tayız. Bayburt ziyaretimiz kapsamında hükümet olarak yapılan yatırımlarla ilgili sizlere bazı bilgileri vermekte fayda var. Şu anda merkezi hükümet bütçesinden Bayburt’ta devam eden 80 proje var. Bu projelerin toplam tutarı 3.4 milyar lira. Bayburtlu hemşerilerimizin refahı için, kamu hizmetlerinden daha fazla yararlanmaları için farklı sektörlerde üç buçuk milyar liraya yakın bir proje devam ediyoruz. Bugüne kadar devam eden projeler kapsamında 1 milyar 500 milyon lira harcama yapılmış durumda. 2019 yılında da yılın başında takriben 250 milyon liralık bir başlangıç ödeneği ayrıldı. Dolayısıyla Bayburt 250 milyon lira bu sene yatırım harcamaları üzerinden bir katkıyı da almış olacak.”

Tarım sektöründe 35 proje

“Burada sektörel dağılımına bakacak olursak tarım sektöründe 35 tane devam eden projemiz var. Bunu içerisinde sulama projeleri, gölet projeleri, taşkın koruma projelerimiz var. Bu 35 proje için bütçede ön gördüğümüz proje tutarı yaklaşık 1 milyar 400 milyon lira. Yani burada tarım yatırımlarına Bayburt’ta verdiğimiz önemi göstermesi bakımından da önemli bir gösterge. Bugüne kadar bu kapsamda 802 milyon lira Bayburt’ta harcama yapılmış.”

Ulaştırmada 5 proje

“Ulaştırma noktasında Bayburt’ta devam eden projelerimiz var. Devam eden 5 projemiz var. Bu projelerim toplam tutarı 1,5 milyar lira şu ana kadar da 500 milyon lira bu projelere para harcamışız. Burada biliyorsunuz aslında Bayburt Doğu Anadolu ile Karadeniz arasında bir kavşak noktası olarak hem tünel yatırımları noktasında hem de bölünmüş yol projeleri noktasında önemli katkılar alıyor. Şu anda devam eden Kop Dağı Tüneli’nden, Salmankaş Tünel ve bağlantı yollarına ve Vauk Dağı Tüneli Geçişi projesine kadar, burada özellikle Trabzon’u Aşkale’ye bağlayacak olan ve Bayburt’un içinden geçecek yol projesi olmak üzere yaklaşık 1.5 milyar liralık bir proje devam ediyor. Bugün arkadaşlarımız özellikle ulaştırma projeleri noktasında değerlendirmelerini yapacaklar gerekiyorsa ilave kaynaklar tahsis edeceğiz.”

Eğitimde 20 proje

“Eğitim alanında şu anda Bayburt’ta 20 tane proje devam ediyor. Bunların proje tutarı da 232 milyon lira. Burada meslek yüksekokullarından tutun halk eğitim merkezi binalarına, ortaöğretim, ilköğretim binalarına kadar Bayburtlu gençlerimizin daha rahat ortamlarda eğitim yapmaları için bu yatırımlara devam ediyoruz.”

Sağlıkta 11 proje 

“Sağlık alanında 11 adet projemiz şu anda devam ediyor. Bunların toplam tutarı 121 milyon lira. Buradaki en önemli yatırımımız Bayburt Devlet Hastanesi projemiz. Geçen geldiğimizde yerinde de ziyaret ettik. Büyük ölçüde inşaat bitmiş durumda. Temmuz ayı itibariyle sağlık Bakanımızla beraber burayı inşallah açacağız. Gerçekten birinci sınıf son derece konforlu bir hastaneyi de Bayburt’a kazandırmış olacağız. Ayrıca Demirözü ve Aydıntepe’de devam eden entegre hastane projelerimiz var. Burada Bayburtlu hemşerilerimiz özellikle Aydıntepe’deki kardeşlerimiz Demirözü’ndeki kardeşlerimiz şehir merkezinde yapılan hastaneyi büyük bir takdirle beklemekte iseler de kendi bulundukları noktada da bir entegre hastane ihtiyacını ifade etmişlerdi. Bu noktada da hükümetimiz gerekli adımları attı. İnşallah yarın bu hastane yatırımlarını da Aydıntepe ve Demirözü’nde de yerinde ziyaret etmiş olacağız.”

“Valiliğimiz büyük çaba sarfetti”

“Burada Hükümet Konağı binamızdan tutun Göçmen Geri Gönderme Merkezi’ne, Açık Cezaevi İnşaatı’na, Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Yurdu’na kadar devam eden başka yatırımlarımız da var. İnşallah bu yatırımları şahsen de kurumsal olarak da takip ediyoruz. İlgili bakanlıklar nezdinde de Sayın Valimizin, Sayın Milletvekilimizin, Sayın Belediye Başkanımızın hepimizin gayretleriyle bu yatırımların süratle tamamlanması noktasında gerekli çabaları göstermeye devam edeceğiz. Bayburt’a olan yatırımlar sadece hükümet olarak bakanlıklarımız tarafından yaptığımız yatırımlardan ibaret değil. Aslında Sayın Valimizin başkanlığında, İl Genel Meclisi Başkanımızın başkanlığında, Encümen üyelerimizin katkılarıyla İl Özel İdaresi Genel Sekreterimizin, Genel Sekreter Yardımcılarının, Şube Müdürlerinin, bütün operatör arkadaşlarımızın yoğun bir gayretle sürdürdükleri İl Özel İdaresi yatırımları var. O konuda da her zaman için İl Özel İdaremizin yanında olduk. Kendilerine gerekli destekleri sağladık. Bu süreçte Valiliğimiz, İl Özel İdaremiz gerek köyler arasındaki yolların asfaltlanması noktasında büyük çabalar sarf etti, önemli kaynaklar ayırdılar. Bu yatırımlara devam ediyorlar.”

“Köylerimizde çeşmelerden temiz su akıyor”

"İçme suyu meselesine özel önem veriyorum. Bu konudaki yatırımları tamamladık. Şimdi memnuniyetle duyuyorum ki gerçekten köylerimizde artık çeşmelerden her yerde temiz su akıyor. Bu gerçekten bizi sevindiren bir gelişme. Köylerimizde olan yatırımlarımız KÖYDES kapsamında önümüzdeki dönemde de devam edecek. Strateji ve Bütçe Başkanlığı olarak KÖYDES projesinde 2019 yılında yapılacak işlerle ilgili çalışmaları hemen hemen tamamladık. Yakın bir zamanda inşallah orada da 2019 ile ilgili gerekli adımları atacağız. Bayburt İl Özel İdaresi bu dönemde sadece köyler içerisinde bu işleri yapmadı. Aynı zamanda iş makinesi parkını büyüttü. Büyük bir asfalt plenti kurdu. İl Özel İdaresi’nin tesislerini rehabilite etti. Özellikle kırda köylerde yaşayan vatandaşlarımıza köy içi asfaltlamadan tutun da parkelerin yapımına, köy içi sulama projelerine, kanal projelerine, gölet projelerine kadar çok güzel çalışmalar yaptı. Ben burada Sayın Valimize ve bütün arkadaşlarımızı yürekten tebrik ediyorum. Gerçekten emekleri büyük.”

“Başkanımıza özel olarak teşekkür ediyorum”

"Bayburt Belediye Başkanımıza huzurlarınızda özel olarak teşekkür ediyorum. Bayburt Belediyesi’de yine bu dönemde önemli hizmetlere imza attı. Şehir merkezinde yıllardır özlem duyulan çok sayıda park projesini hayata geçirdi. Bulunduğumuz binanın hemen arkasında Saray Bahçesi diyoruz; onu da inşallah hayata geçireceğiz. Alt katındaki otoparkı tamamladık. Kaleardı Mahallesi’nde büyük bir parkı tamamladılar. Ben Sayın Başkanımıza hassaten teşekkür ediyorum. Burada tam bir takım çalışması içerisinde her birimiz bulunduğumuz noktada aynı anlayışla, aynı fikirle hareket ettik. Herkes üzerine düşüne imece usulü yaptı. Biz üzerimize düşeni yaptık. Sayın Başkanımız ile ekibi, ilgili arkadaşlarımız bu projelere yüreklerini verdiler. Gecelerini gündüzlerine kattılar. Çoğu zaman Sayın Başkanımızla beraber çizmesini giymiş vaziyette sahada beraber bulunduk. Özellikle bu şehir içindeki altyapı ve üst yapının tamamlanması noktasında büyük emekleri oldu. Bugün Bayburt’a gelenler ellerine telefonlarını alıp hemen selfie yapıyorlar. Arka tarafta saat kulesi ile bütün Cumhuriyet Caddesi’ni çekmek için yapıyorlar. Bayburt’un değişen yüzünü ve değişen siluetini de  burada görmüş olduk.”

“Bir nöbet değişimi, bir bayrak değişimi her zaman için olur”

“Sayın Başkanımız, bizler hep beraber aynı dava için aynı gayret için çalışmaya devam ediyoruz. Bir nöbet değişimi, bir bayrak değişimi her zaman için olur ama Bayburtlunun gönlünde, bizlerin gönlünde Başkanımız ile ekibi her zaman özel bir yere sahiptir. Allah kendilerinden razı olsun. Dolayısıyla bakanlıklarıyla, İl Özel İdaresi’yle ve Belediyesiyle bir bütün olduğumuz takdirde, tam yürek olduğumuz takdirde koordineli çalıştığımız, ekip olduğumuz takdirde görüyoruz ki başarı da arkadan geliyor. İnşallah bu başarının devamı, Bayburt’un bütün bu yatırımlardan, hizmetlerden kazanması noktasında bir hemşeriniz olarak da üzerime düşeni bundan sonrada yapmaya devam edeceğim. Ben Sayın Cumhurbaşkanımızın Bayburt’a olan ilgisini ve sevgisini hepiniz biliyorsunuz. Selamlarını da iletmiş olayım. Gerçekten Sayın Cumhurbaşkanımız her zaman Bayburt’a önem ve ehemmiyet vermiştir. Her zaman da Bayburtlu hemşerilerimiz ve kardeşlerimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında olmuşlardır. İnşallah da bu şekilde birlik ve beraberlik içerisinde Bayburt’u daha güzel, daha yukarıda günlere taşıyacağız.”

“Bayburt Türkiye’dir”

“Bu çalışma münasebeti ile bize ev sahipliği yapmaları dolayısıyla Sayın Valimize hassaten teşekkür ediyorum. Dün geceden itibaren strateji ve bütçe başkanlığındaki ekibimizi ilk andan itibaren ağırladılar. Şu anda çalışmalar devam ediyor. İki günlük çalışma sonucunda inşallah Bayburt hem yatırımların hızlandırılması noktasında hem de hükümet olarak verdiğimiz gayretlerin artırılması noktasında kazançlı çıkacak. Çok değerli basın mensupları sizlere de teşekkür ediyorum. Sizlerin aracılığıyla bütün Bayburtlu hemşerilerime, kardeşlerime yürekten selamlarımı ve saygılarımı iletiyorum. Her zaman yanımızda oldular. Her zaman bize destek oldular. Her zaman da bize destek olacaklar. Her konuda bize destek olacaklar. Allah kendilerinden razı olsun. Bayburt Türkiye’dir diyorum ve sözlerimi tamamlıyorum.”

Anahtar Kelimeler:
Naci Ağbal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburt lu 5 yıl önce

Ah sayın bakan ahki ne ah bu vebale ortak olmayın Allah aşkına milletin ensesinde boza pişireceklere prim vermeyin çalışmayın yatırımlarında bir nisanda açıklayın

Avatar
Hakan 5 yıl önce

Bu sehir bu kadar destege ragmen hala adamakilli bir "büyük yatirim" alamiyorsa siz bu insanlara ne yapsaniz yeridir. Yapilan yollara, parke taslarina ve kaldirimlara elbette tesekkür ediyoruz. Fakat bu degil kesinlikle. Bu ara bu islerle kapanmaz. Cünkü Türkiye`nin hala "en kücük, en bakimsiz, en köhne, en az istihtami olan, en az sosyallesmis, en..." sehriyiz!.. Lütfen bu acigi kapatin artik!!

Avatar
Bayburt lu Salih 5 yıl önce

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal,a Bayburt a olan ilgisinden dolayı teşekkür ediyoruz.
Sn Başkanımızdan üretim ve istihdama yönelik yatırımların hız kazanması ve Bayburt un gelişiminin hız artmasının ülkemiz adına önem arz ettiğini kendileri yakinen zaten biliyorlar, çünkü üretim ve istihdam artıkça ülke kazanacak ve stratejinin başında bulunan başkanımızın işleri daha da kolaylaşacak,bunun için;
" T R E N "

konusunu bir an önce BAYBURTu içine alacak şekilde başlamalı ve şu an BAYBURTu ziyaret gelen ekibiniz TREN yolu güzergahı üzerinde yapılması gereken organize sanayi bölgesinin nasıl olacağı ve alt yapı çalışmalarının etüdünü de gelmişken yapmalarını temenni ediyoruz, iyi olacak inşalalah
Saygılarımla

Avatar
ali 5 yıl önce

memleket batmış sen ne anlatıyorsun

Avatar
Murat Çelik 5 yıl önce

Sayın Bakanım, Bayburt'a maddi anlamda katkınız çok büyük olmuştıur. Lakin okadar maddi desteğin karşılığı görünen ve görünmeyen yüzüyle sıfır. Bayburt yine aynı Bayburt.

Avatar
Ahmet bey 5 yıl önce

Sayın naci beyin yatırımları tartışılmaz 100 yılın en güçlü yatırımları bayburta nufus arttı gençler artık iş buluyır kaldırımlar yollar çeşmeler var inşAllah bu seçimde de beka kazanacak vatanını seven sevmeyen belli olacak yatırımlar devam edecek inşAllah

Avatar
ALOŞ 5 yıl önce

Kimse ağlamasun para iş Bayburt ta bunca yatırım varken kimse açız işsiziz demesin. Sayın Bakan projeleri söyledi işte.

Avatar
AkSiyon 5 yıl önce

• Tayyo 2 ☢☣