Ağbal, Bayburt yatırımlarını anlattı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt'ta temeli atılaan ve açılışı yapılan 34 tesisin toplam maliyetinin yaklaşık 300 milyon lira olduğunu söyledi.

Ağbal, Bayburt yatırımlarını anlattı
Bayburt Postası - Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt'ta temeli atılaan ve açılışı yapılan 34 tesisin toplam maliyetinin yaklaşık 300 milyon lira olduğunu söyledi. Ağbal, Bayburt Saat Kule Meydanı'nda gerçekleştirilen toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Bayburt'un 14 yıldır Cumhurbaşkanını, Başbakanı ve kendilerini hiç mahcup etmediğini, her zaman meydanları doldurduğunu belirtti.

Bayburtluların, 15 Temmuz'da da sağına, soluna bakmadan, hiçbir kişisel ikbal hesabı yapmadan vatanına, milletine, hükümetine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkmak, hainlerin oyununu bozmak için ilk dakikadan itibaren kendini sokağa attığını ifade eden Ağbal, "FETÖ'cü alçakların oyununu anında bozdu. Bayburt'un tarihine, örfüne, ananesine de bu yakışır. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Nasıl ki Bayburtlu Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı seviyorsa ben şahidim ki Cumhurbaşkanımız da Başbakanımız da bir o kadar Bayburt'u, Bayburtluyu seviyor." dedi.

Ağbal, yarınları daha güzel, daha yaşanabilir, daha modern bir Bayburt hayalleri olduğunu dile getirerek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"En küçük köyünden merkezine kadar tüm altyapıları bitmiş, tünelleri ve yolları tamamlanarak ulaşımda kavşak noktası olmuş, organize sanayi bölgesinde fabrikaların üretim yaptığı, kadim medeniyetinden miras kalmış tüm eserlerine sahip çıkılarak turizm merkezi haline gelmiş, sağlık ve eğitimde tüm yatırımları tamamlanmış, tarım ve hayvancılıkta hem yetiştirmede hem de ürün işlemede önemli bir merkez haline gelmiş, 15 bin öğrenciye sahip şehirle bütünleşmiş üniversitesi ile Çoruh Nehri'ne yapılacak ve Bayburt'a ayrı bir güzellik katacak şehir geçişi, tarihi binaları yeniden canlandırılmış, tarihi arastaları pırıl pırıl bir Bayburt hayalimiz ve hedefimiz var."

Bu hedef doğrultusunda önemli bir günün eşiğinde olduklarını vurgulayan Ağbal, "Yapımı biten 104 milyon liralık 17 tesis ile yapımına başlanacak 163 milyon liralık 17 tesisimizin temelini atacağız. Bayburt'ta bugün temeli atılacak ve açılışı yapılacak 34 tesisimizin toplam maliyeti yaklaşık 300 milyon liradır.

Bayburt'umuzda 1 milyar liranın üzerinde devam eden proje var. Bayburtlu olarak, Bayburt milletvekili olarak Başbakanım size, bakanlarımıza ve emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyorum." diye konuştu.

Bakan Ağbal, vatandaşların hizmetin en iyisine layık olduğunu anlatarak, gece gündüz bu hizmetleri vatandaşlara kazandırma adına büyük bir gayretle çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Vatandaşın kendilerine verdiği vekalete sahip çıkacaklarının altını çizen Ağbal, "Bayburt'ta halihazırda sağlıktan eğitime, tarımdan Çevre Ormancılık Bakanlığına kadar her alanda yatırımlar devam ediyor. Çok yakında, aralık ayı içerisinde 200 yataklı devlet hastanemizin ihalesini yapacağız. Organize sanayi bölgemizde yepyeni bir yatırım hamlesi başlattık. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız bunu tamamladı. Sayın Başbakanım, cazibe merkezleri programına Bayburt'u dahil ettiğiniz için tüm hemşehrilerim adına şükranlarımı arz ediyorum." ifadesini kullandı.

Naci Ağbal, Bayburt'un tarım ve hayvancılık alanında büyük bir hamlenin başlangıç aşamasında olduğuna dikkati çekerek, sözlerine şöyle tamamladı:

"Bu bölge, yetiştirici bölgesi ilan edildi. Hayvancılık inşallah bu dönemde Bayburt'ta patlayacak. Genç çiftçi destekleri kapsamında yaklaşık 55 genç çiftçimize 330 büyükbaş hayvan dağıtımı yapıldı. 21 çiftçimize 840 küçükbaş hayvan dağıtımı yapıldı. Şu anda Bayburt'ta 94 ahır projesi devam ediyor. Tüm bu projeler tamamlandığında inşallah Bayburt tarımda ve hayvancılıkta önemli mesafeler katedecek.

Hem hizmetler noktasına sahip çıkacağız hem de vatana göz dikenlerin karşısında Cumhurbaşkanımızın yanında, sizlerin yanında Bayburt olarak dimdik ayakta duracağız. Sizin başınızı asla öne eğdirmeyeceğiz. İnşallah bu FETÖ terör örgütü de metö terör örgütü de tarihin çöplüğüne gömülüp gidecek."

Anahtar Kelimeler:
Naci Ağbal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Safak Güngör 7 yıl önce

Sayın vekilim siz bu parayı bayburtun yetkililerine vermeyin heba olur. 1.000.000.000/75.000=13.333 TL kişi başına düşer. millete dağıtın.

Avatar
69bayburt 7 yıl önce

ne kadar anlamsız yahu...yürüyecek yol, yaşanacak bir kent kılığı yok her taraf pislik içinde milyonlar yatırımlar bayburta akıyor..dağa bayıra yatırım yapmadan önce kapımızın önüne yol yapın yol... çok şey istemiyoruz..... eski sanayi sözde kentsel dönüşüm projeniz uğruna hayalet bir şehre dönmüş durumda... sanayide yaşayan aileler yahudilerin toplama kamplarında kaldığı gibi kalıyorlar.. ikinci sınıf insanlar gibi yıllardır çamurda su birikintileri içinde evlerine giriyorlar sokakları bakımsız rezil halde... keşke sayın başbakan helikopterle şu idarecileri şehrin üstünde gezdirip aşağıya bir bakında utanın deseydi...

Avatar
Temel 7 yıl önce

Adamina göre dagitin bol keseden biz gurbetten kurtulalim memlekete dönelim dedik iki kat ruhsat alamadik adamlar gökdelen dikiyo biz daha cok izler görürüz kibar feyzo flim ve agalarini

Avatar
Boşbakan 7 yıl önce

Hani tren gelecekti.Şimdi de havaalanı yapacaklarmış.Yurdum insanı herşeye kanıyor.

Avatar
metin 7 yıl önce

bu dediklerinizi yapmaya sizin iktidarın ömrü yetmez bakıyorsun hala işe aşa yönelik bir şey yok

Avatar
1950 7 yıl önce

70 senedir aynı kafa.hala bir adım mesafe yok.Onu yapcaz.Bunu yapcaz.Velhasıl Bayburt hala yerinde sayıyor.Ver coşkuyu 1000 Ali

Avatar
harika 7 yıl önce

vızlı trene kelkitten bineriz,ankara 4 saat,rahat ol,ist 5.5 tşkler