Ağbal: "Bayburt'un geleceğine inanıyorum, güveniyorum"

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, bir dizi ziyaret için geldiği Bayburt’ta ilk olarak Valiliği ziyaret etti.

Ağbal: "Bayburt'un geleceğine inanıyorum, güveniyorum"
Bayburt Postası - Ağbal, burada yaptığı açıklamada, “Bayburt’un geleceğine inanıyorum, güveniyorum. Bir ve beraber olduğumuz taktirde, aynı rüzgarla, aynı istikamette olduğumuz taktirde Bayburt’ta iş de olacak, aş da olacak, huzur da olacak. İnşallah bize de bu noktada düşen ne görev varsa sonuna kadar yapacağız. Gözümüz, gönlümüz, işimiz Bayburt’ta, bulunduğumuz nokta itibariyle Bayburt’a vereceğimiz destek arttı. Artık bulunduğumuz noktanın çok farklı kanallardan Bayburt’a desteğini sağlayacağız” dedi. 

Bakan Ağbal, Bayburt’ta devam eden yatırımlar hakkında bilgi verdi. 200 yataklı hastanenin bu yıl hizmete açılacağını belirten Ağbal, havalimanın başta Bayburt olmak üzere bölgenin çehresini değiştirecek bir yatırım olduğunu kaydetti.

Bir süredir Ankara’daki yoğun programı dolayısıyla gelemediği memleketinde olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Ağbal, “200 yataklı modern hastaneye bu yıl itibariyle Bayburt’umuz kavuşacak.  Sağlık Bakanımızla birlikte gelip hastanemizi açacağız. Üniversitemizde Rektör hoamızın çok güzel çalışması var. Kültür Han Projemiz, Valilik hizmet binamız, Göçmen Merkezimiz, Açık Cezaevi inşaatımız, tünel ve yol yatırımlarımız devam ediyor. En büyük yatırım havalimanı yatırımı. Bu bölgenin çehresini değiştireceğine yürekten inanıyorum. Bayburt’un hızlı bir şekilde gelişmesine, daha fazla yatırım almasına vesile olacak. O yatırımı da yakından takip ediyorum, Ulaştırma Bakanlığımızla da irtibat halindeyim” dedi.  

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı görevinden bahseden ve Bayburt’a olan desteğinin artarak devam edeceğini vurgulayan Ağbal, “Yeni dönemde başında bulunduğumuz kurum bir taraftan devletin bütçesini yapan ve uygulayan, yani toplanan kaynakları sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda dağıtan bir kurum. Bütçenin harcama tarafı itibari ile son derece önemli bir göreve ve role sahip. Yine Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı yeni dönemde kamunun yaptığı bütün yatırımların planlandığı, programlandığı, yatırım kararlarının verildiği, hangi bakanlık nereye yatırım yapacak bunları belirleyen bir kurum. Başkanlık Sistemlerinde doğrudan doğruya Cumhurbaşkanlığına bağlı böyle bir birim olması, Amerika örneğinde de olduğu gibi biz de bu sistemi kurarken doğrudan Cumhurbaşkanımıza bağlı olmak üzere faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Sağolsunlar sayın Cumhurbaşkanımız bu kurumun başına Bayburtlu olan bu kardeşinizi münasip gördüler. Dolayısıyla durmak yok yola devam diyoruz. Yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Bu anlamda önümüzdeki süreçte inşallah hem genel anlamda olumlu gidişatın artacağı, hem de kamunun daha fazla yatırım yapacağı bir dönemde Bayburt’un da bu noktada gerekli payı almasını gösterecek her türlü çabayı ve gayreti göstereceğiz. Başta Milletvekilimiz olmak üzere, Valimiz, Belediye Başkanımız hep birlikte Bayburt’un devam eden yatırımlarının süratlenmesi hem de yeni yatırım alması konusunda gayret içerisinde olacağız. Bayburt yeni dönemde inşallah yine bu yatırım alan ve ilgi çeken bir vilayetimiz olacak. Bu anlamda biz bir ve beraber olduğumuz taktirde ben inanıyorum ki Bayburt’ta yapılacak çok iş var. Hem bakanlıklar nezdinde hem de belediye hizmetleri bakımından yapılması gereken çok sayıda hizmet var” diye konuştu.

OSB’de yapılan çalışmalardan bahseden Ağbal, altyapısını tamamladıklarını ve gelinen süreçte 70 milyon liralık bir yatırım yapıldığını belirtti. Ağbal, OSB’de önümüzdeki dönemde daha fazla yatırımcı gelmesi noktasında çalışmaların süreceğini kaydetti.

Belediye hizmetlerini de anlatan ve hizmetlerin devam edeceğini kaydeden Ağbal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Belediyecilik hizmetleri açısından Bayburt’a büyük parklar kazandırdık. Aile Yaşam Merkezi’yle bayan kardeşlerimize olağanüstü güzel hizmetler verme şansına eriştik, belediyecilikte kolay kolay cesaret edilemeyen altyapı işine giriştik. Bunu da başardık. Belediyecilik hizmetleri açısından bir ekip olarak çok güzel işler yaptık. Yapılması gereken yine çok iş var. Tüm yollarımız birinci sınıf yollarla döşenecek. Park projelerimiz, sosyal donatı alanlarımız var, hepsini yapacağız. Arkadaşlarımız zaten gerekli açıklamaları yaptılar. Projelerini ortaya koydular. Biz de inşallah bulunduğumuz noktadan ortaya konulan güzel belediyeciliğin, ortaya konulan bu güzel enerjinin, yakaladığımız bu rüzgarın artarak devamını sağlayacak şekilde çalışacağız. Durma yok diyoruz. Bakanlıklarımızdaki yatırımların hızlanması ve daha da artması noktasında birlikte çalışmalarımız olacak. Belediyecilikte yakaladığımız bir rüzgar var, yakaladığımız genç dinamik bir enerji var. İnşallah yeni dönemde bu dönemde bunu daha da güçlendireceğiz. Vatandaşımızın bize verdiği destek var. Dolayısıyla her zaman söylüyorum. Bayburt her şeyin en iyisini hakediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın Bayburt’a olan sevgisini biliyoruz. Bize verdiği, yüklediği vizyon var. Hem kamu hizmetleri, hem belediyecilik anlamında. Dolayısıyla bu belediyecilik anlayışının durmadan, daha da güçlenerek, güçlü imkanlarla büyümesi için çaba içerisinde olacağız. Bayburt’ta yapılacak çok iş var. Bunları da vatandaşımızdan aldığımız destekle yapğacağız. Bize olan muhabbeti biliyoruz. İnşallah Kardeniz’de yol projeleri bittikten sonra Bayburt her bakımdan kültürü ve insanıyla bir çekim merkezi haline gelecek. Bayburt’un geleceğine inanıyorum, güveniyorum. Bir ve beraber olduğumuz taktirde, aynı rüzgarla, aynı istikamette olduğumuz taktirde Bayburt’ta iş de olacak, aş da olacak, huzur da olacak. Malum zaten güvenlik şehri. İnşallah bize de bu noktada düşen ne görev varsa sonuna kadar yapacağız. Gözümüz, gönlümüz, işimiz Bayburt’ta, bulunuduğumuz nokta itibariyle Bayburt’a vereceğimiz destek arttı. Artık bulunduğumuz noktanın çok farklı kanlardan Bayburt’a desteğini sağlayacağız. Burada sizin vesilenizle bütün hemşerilerime sevgi ve selamlarımı sunuyorum. Ayrıca sayın Valim Bayburt’a geldiğim andan itibaren gösterdiğiniz ilgiye, vatandaşlarımızla kurduğunuz o gönül bağı, hakikaten çok önemli. Her zaman Bayburt’un yanındayız ve Bayburlu olmaktan iftihar ediyoruz.”

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan ise, yapılan yatırımlar hakkında bilgiler vererek, Ağbal’a verdiği tüm desteklerden dolayı teşekkür etti.

Ağbal’a ziyaretlerinde Milletvekili Fetani Battal, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, AK Parti İl Başkanı Hacı Ali Polat, AK Parti Bayburt Belediye Başkan Adayı Fatih Yumak ve diğer ilgililer eşlik etti.  


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cihangir YILDIZ 5 yıl önce

Sayın Ağbal 'a birkaç sorumuz olacak;
1- Yaklaşık 2 yıl önce OSB de özel projeler için özel kalkınma proje desteği programı vardı. Bu destek kapsamında onlarca firma da başvurmuş idi... SONUÇ NE OLDU acaba ??
2- AB Kırsal Kalkınma projesi olan IPARD kapsamına Bayburt alınmamış idi. O zaman, bu konunun yanlışlığını vurgulamış ve o yıllardaki vekillere, ticaret odası ve belediye başkanına durum hakkında bilgi vermiş idik..Onlar da "SONRA Halledeceğiz" demişlerdi... Bu projenin tarım ve hayvancılıktaki açılan 5. projeleri oldu VE BAYBURT DESTEKLENECEK İLLER İÇİNDE HALA YOK...Bu konuda ne yapacaksınız ?
3- Valilik WEB sayfasında 2006-2007 yıllarında Bayburt TAŞI ile ilgili detaylı sayfa var idi...ZAMAN İÇİNDE BU SAYFAYI birileri kaldırdı.. NE İÇİN NEYE HİZMET anlayamadığımız bu ENGELLEMENİN NE ZAMAN KALDIRILACAĞI HAKKINDA BİLGİ rica ediyoruz...SAYFAYI KALDIRANLAR HAKKINDA NE GİBİ İŞLEM YAPILACAKTIR ???

Saygılarımızla

Avatar
Turan 5 yıl önce

Sayın bakanım size lafımız yok. bakanlık yaparken bile Bayburt'a en sık gelip giden kişiydiniz. Ama şu gerçek ki İstanbul'un yatırım payını alıp Bayburt'a verseniz bile bir şey değişmez. onu düzgün kullanacak kişiler gerek. Kapıya, parka yatıracak kişiler değil.

Avatar
Bayburtlu 5 yıl önce

Sayın Ağbal şu üniversite neden Bayburtlu akademisyen almıyor. Kazananların da hakkını yiyiyorlar. Anlamış değiliz zorla göç et diyorlar... Sahipsiz memleket yakında Erzurum'a bağlanır

Avatar
şinğahlırefahi 5 yıl önce

bayburtlu canta da keklik olmadığını gösterirken aynı zamanda safını belli edip cumhur ittafakına sahib cıkıp hüsnü pekmezci beyi tercih ederek büyüklüğünü gösterecektir.ŞENOL BAYBURT VAR OL BAYBURT.

Avatar
Murat 5 yıl önce

Hiç cıcığ üstümüzü yırtmayın Cenabı Allah ın lutfu keremiyle inşAllah hükmü bey kazanır

Avatar
Bayburt 'lu 5 yıl önce

Sayin bakanım ne aş var ne iş var bilin istedim...BAYBURTta sadece sefalet var makus bir talih var...bu devran bele de gider..saygilarimla

Avatar
Vatandas 5 yıl önce

Sayın Ağbal bu sefer işiniz çok zor yer karar milletindir.Siz de saygı olsa diğer ittifak ortağının kayıp etmesi için bukadar uğraşıp alttan alttan iş sözü verip seçmeni kandirmazsiniz. ..

Misafir Avatar
a.mehdi öztürk 5 yıl önce @Vatandas

sn naci ağbal,son 6 yıldır,bayburta yapılan yatırım ihaleleri ve bitişlerde.!!??,bayburt
vazifelilerini kontrol ve müfettişlere vazife yaptırıldımı.!!,acaba,??,şahsınızda kalite
vardır.Allaha emanet olunuz.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Yasin şavaş 5 yıl önce

Havaalanının ne zaman hizmete girecegi tarihi istiyoruz lütfen