Ağbal: Bayburt, hak ettiği noktada değil

Maliye Bakanlığı eski Müsteşarı ve AK Parti Milletvekili aday adayı Naci Ağbal, “Bayburt, gençler için gelecek vaat etmiyor. Kalanlar için yeni bir enerji yeni bir ümit olarak da bir gelişme yok” dedi.

Ağbal: Bayburt, hak ettiği noktada değil
Bayburt Postası - Maliye Bakanlığı eski Müsteşarı ve AK Parti Milletvekili aday adayı Naci Ağbal, “Bayburt, gençler için gelecek vaat etmiyor. Kalanlar için yeni bir enerji yeni bir ümit olarak da bir gelişme yok” dedi.

Genel yayın yönetmenimiz Kürşat Okutmuş’un Ankara’da ziyaret ettiği Bayburtlu üst düzey bürokrat Naci Ağbal gazetemize açıklamada bulundu. Açıklamasında memleketi için “Bayburt, aslında bu kadar güzel insanlarla, bu kadar güzel coğrafyası ile tarihi bir şehir, kültürel bir şehir” şeklinde samimi ifadelerde bulunan Ağbal, “Ama hak ettiği noktada bu değil” diyerek ekonomik anlamda Bayburt’un ciddi bir kaynak sorunu olduğunu belirtti.

Bayburt’tan milletvekili aday olup olmayacağına ilişkin sorumuza da kısa bir cevap veren Ağbal, şöyle konuştu.

“Bayburt’tan çok erken yaşlarda çıktık ama benim ailem hala orada. Benim için köyümün, Bayburt’un ayrı bir yeri var, çok değişik ortamlarda insanlarla bir araya geldiğimiz zaman, hakikaten Bayburt lafı açılınca herkesin yüzü gülüyor, herkes Bayburt’tan iyi şekilde bahsediyor. Onun için inşallah, Bayburt, aslında bu kadar güzel insanlarla, bu kadar güzel coğrafyası ile tarihi bir şehir, kültürel bir şehir, ama hak ettiği noktada bu değil, göç veren bir şehir.”

“Bayburt doğası gereği sorunu…”

“Tarım ve hayvancılığa bir noktada neredeyse mahkum olmuş bir görünümü var, gençler için gelecek vaat etmiyor. Kalanlar için yeni bir enerji yeni bir ümit olarak da bir gelişme yok. Dolayısıyla Bayburt’a ben baktığımda aslında bütün meselenin kaynak meselesi olduğunu görüyorum. Yani Bayburt doğası gereği, benzer illerle beraber ciddi bir kaynak tedarik edilirse doğru projelerle Bayburt, gerçekten ciddi anlamda kendi kabuğundan sıyrılır. O anlamda bana düşen ne varsa, bugüne kadar elimden geldiğince, valilerimizle, belediye başkanlarımızla, milletvekillerimizle ben her noktada elimden gelen katkıyı verdim. Bugünde veriyorum, şuanda sanıyorum sayın vekilimizde bazı çabalar içerisinde, öncelikle mevcut sayın vekilimiz, bizim kardeşimiz, ben kendisini çok seviyorum. Tam Bayburtlu’dur, Bayburt’un insanıdır.”

“Bekleyelim ve görelim”

“Aday adaylığım, adaylığım ve nereden aday olacağım konusunda aslında çok bir şey söylemek istemiyorum. Bekleyelim ve görelim.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.