Ağbal: "15 Temmuz gecesi milletimizin şanlı tarihine geçti"

Ağbal: "Darbe girişiminin ilk anından itibaren içinde bulunanları, planlayanları, yönetenleri, terör örgütünün başındaki başta olmak üzere bütün terör örgütünün mensuplarını tekrar tekrar lanetliyoruz" dedi.

Ağbal: "15 Temmuz gecesi milletimizin şanlı tarihine geçti"
Bayburt Postası - Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Darbe girişiminin ilk anından itibaren içinde bulunanları, planlayanları, yönetenleri, terör örgütünün başındaki başta olmak üzere bütün terör örgütünün mensuplarını tekrar tekrar lanetliyoruz." dedi.

Ağbal, iki günlük çalışma programı gerçekleştireceği kentte ilk olarak Bayburt Valiliğini ziyaret etti. Vali Ali Hamza Pehlivan ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Ağbal, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı.

Son kararname ile kente atanan Vali Pehlivan'a yeni görevinde başarılar dileyen Ağbal, Pehlivan'ın Bayburt'ta güzel işlere imza atacağına inandığını belirtti.

Ağbal, yarın Şeyhhayran Mahallesi’nde Bayburt Belediyesi Aile Yaşam Merkezi'nin açılışının yapılacağını ifade ederek, merkezin bir çok açıdan kendileri için önemli olduğunu vurguladı.

Vatandaşlara, 1 Kasım seçimlerinde Bayburt'a Aile Yaşam Merkezi kazandıracaklarına ilişkin söz verdiklerini anımsatan Ağbal, bu sözlerini gerçekleştirmenin onur ve gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Ağbal, merkezin oluşturulduğu binaya ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Merkezin açıldığı yer, 15 Temmuz alçak darbe girişiminden sonra, alçak terör örgütünün bir şekilde yuvalandığı, Bayburt'taki faaliyetlerini sevk ve idare ettiği, terör aktivitelerinin adeta yönetildiği bir bina olma özelliği taşıyordu. 15 Temmuz sonrası bu binayı Hazine olarak, Maliye olarak devlete, millete kazandırmış olduk. Ardından da Aile Yaşam Merkezi Projesi'nde kullanması için belediyemize tahsis ettik. 15 Temmuz alçak darbe girişiminin yıl dönümünden önce burayı millete kazandırmış olacağız. Devralırken de söylemiştim, 'milletten toplanan kaynaklarla, terör örgütünün menfaatlerinde kullanılan binayı tekrar milletimize kazandıracağız.' diye. Dolayısıyla 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde bu binada Aile Yaşam Merkezi'ni açmak, Bayburtlu hemşehrilerimize burada hizmet sunmak bizim için ayrı bir gurur vesilesi."

"15 Temmuz gecesi milletimizin şanlı tarihine geçti"

Darbe girişimini kınayan Ağbal, "Girişimin ilk anından itibaren içinde bulunanları, planlayanları, yönetenleri, terör örgütünün başındaki başta olmak üzere bütün terör örgütünün mensuplarını tekrar tekrar lanetliyoruz. Allah onları kahrı perişan eylesin. 15 Temmuz gecesi bu millete yaşattıkları, bir daha asla olmaması gereken bir gece. Bu gece, bizim açımızdan bir noktada da Çanakkale ruhunun hiçbir zaman için ölmediğini, her zaman için dipdiri ayakta olduğunu gösteren bir kurtuluş günü olma özelliği de taşıyor." diye konuştu.

Ağbal, içeriden bir takım alçaklar ile dışarıdan bir takım dış odakların bir araya gelerek 15 Temmuz gecesinde içeriden bir işgal harekatı yapmak istediklerini vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın ilk andan itibaren milletimize çağrısı, Sayın Başbakanımızın ilk andan itibaren darbeye karşı gösterdiği tavır, darbe karşısında hükümetimizin göstermiş olduğu tavır... Bunlar son derece önemli ama Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine sokaklara, meydanlara, havalimanlarına dolan, darbeyi yönetmek isteyenlere karşı kışlaların önünü kapatanlar... Kazan'da bir destan yazıldı, bunların hepsini üst üste koyuyoruz ve 15 Temmuz gecesi milletimizin şanlı tarihine geçti. Tarihimiz için şanlı ve şerefli bir gece oldu. Kalkışmayı, darbe girişimini yapanlar için hüsran olmuştur, bir yok oluşun başlangıcı olmuştur."

"Gazilerimize her daim şükranlarımızı arz edeceğiz"

Ülke genelinde olduğu gibi Bayburt'ta da milletin meydanları hınca hınç doldurduğunu anımsatan Ağbal, "Halkımız devletinin, milletinin ve Cumhurbaşkanının yanında olduğunu göstermiştir. Gelinen noktada, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümünde millet, devlet ve hükümet olarak 'bu alçak darbe girişimini unutmayacağız ve unutturmayacağız.' diyoruz. 11 Temmuz'da başlayan ve tüm yurtta devam eden etkinliklerle 15 Temmuz alçak darbe girişimini tekrardan lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.

Ağbal, darbe girişimi sırasında canlarını feda eden şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek, "15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz gecesi bu millet için canını feda eden şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Gazilerimize her daim şükranlarımızı arz edeceğiz. Bir milet olarak bu gece adete diriliş destanını hep beraber yazmış olmanın gururu ve sevincini de her daim yaşatacağız." dedi.

Ağbal'a ziyareti sırasında AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal ve diğer yetkililer eşlik etti.

Ağbal, daha sonra Camii Kebir Mahallesi'ndeki Ulu Camii'de şehitler için düzenlenen mevlit programına katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Naci Ağbal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.