Afganistan heyetinden Vali Pehlivan’a ziyaret

Afganistan İslam Cumhuriyeti Kültür Ataşesi Shujauddin Karvanbashi, Jawzjan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Masoud Haqbin ve beraberindeki heyet Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ile birlikte Vali Ali Hamza Pehlivan’ı ziyaret etti.

Afganistan heyetinden Vali Pehlivan’a ziyaret
Bayburt Postası - Kültür Ataşesi Karvanbashi ile Rektör Haqbin Bayburt Üniversitesi ve Jawzjan Üniversitesi arasında işbirliğini artırmaya yönelik imzalanan protokol sonrası Vali Pehlivan’ı ziyaret ederek ziyaret programları ve yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Vali Pehlivan Türkiye ve Afganistan’ın birbirine tarihsel güçlü bağlarla bağlı iki dost ve kardeş ülke olduğunu ifade ederek iki üniversite arasında imzalanan işbirliği protokolünün bu bağlara yaraşır bir adım olduğunu, müşterek çeşitli çalışma ve faaliyetlerin gerçekleştirileceği protokolden dolayı Bayburt ve Jawzjan Üniversitelerinin Rektörlerini kutladı ve protokolün hayırlı olmasını diledi.

Vali Ali Hamza Pehlivan’a ziyarette Jawzjan Üniversitesi Rektörü Masoud Haqbin tarafından Afgan Türklerine ait yöresel kıyafet ‘Çapan’ hediye edildi.

Vali Pehlivan da misafirlerine Bayburt bakırından yapılan fincan takımı hediye etti. Çekilen hatıra fotoğrafının ardından ziyaret sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.