500 kişiye 6 ay süreyle istihdam

Bayburt'ta, Çalışma ve İş Kurumu ile Orman İşletme Müdürlüğü arasında imzalanan Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında 500 kişi fidan dikimi ve bakımı yapacak.

500 kişiye 6 ay süreyle istihdam
Bayburt Postası - Bayburt'ta, Çalışma ve İş Kurumu ile Orman İşletme Müdürlüğü arasında imzalanan Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında 500 kişi fidan dikimi ve bakımı yapacak.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ömer Akdeniz, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, 1 Nisan'da işe başlayacak 500 kişinin 6 ay süreyle il genelindeki ormanların bakımı ile fidan dikim işlerinde istihdam edileceğini söyledi.

Projeyle ilgili tüm çalışmaları tamamladıklarını belirten Akdeniz, "Yaptığımız bu projeyle 350 kişi Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde çalışacak. Bu kişiler erozyonla mücadele, ağaçlandırma, fidan bakımı, ağaç bakımı ve çevre düzenlemesi gibi alanlarda çalışacaklar. Yine ilimiz genelinde yaklaşık 40 orman köyümüzü bu projeden yararlandıracağız. Bu köylerimizde de orman büyüklüklerine göre en az 3 kişi olmak kaydıyla ormanı büyük olan köylerde 10 TYP personeli istihdam edeceğiz. Bu köylerimizi de şuan tespit ettik. Bu personellerde yine dördüncü ay itibariyle bu köylerde çalışmaya başlayacaklar" dedi.

Akdeniz, Orman Fidanlık Şefliği ile de "Fidan Yetiştiriciliği ve Fidan Dikimi" alanında protokol imzaladıklarını ifade ederek, "Bu protokol kapsamında 150 kişi işe başlayacak. Bu iş için alınan müracaatların yüzde 90'ı kadın olduğu için de işe alınanların çoğu kadın olacak. Yapılan projelerde müracaatçı sayısı ile boş olan kadrolar birbirine denk olduğu için kura çekimi yapmadık. Proje için müracaat edenlerin tamamını işe aldık" diye konuştu.

İl genelindeki TYP projeleri kapsamında Bayburt genelinde toplam bin 800 kişinin çeşitli kurumlarda çalıştığını anımsatan Akdeniz, bu projelerle il ekonomisine aylık yaklaşık 2 milyon lira civarında katkı sunduklarını belirtti.
AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
METİN 9 yıl önce

6 ay sonra ne yapacak bu insanlar secim bitti işlerine son verilecek