30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

Bayburt'ta, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı
Bayburt Postası - Bayburt'ta, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Vali İsmail Ustaoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemine işaret eden bir konuşma yapan Topçu Yüzbaşı Önder Taş, 30 Ağustos'un Türk ulusunun ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde omuz omuza vererek yaptığı var olma mücadelesinde destansı bir zaferle çıkış günü olduğunu söyledi.

Taş, bu zaferle Türk ordusunun milletiyle beraber 'Türk esir edilemez ve Anadolu işgal edilemez' mesajı da vererek, Türk'ün gücünün ne demek olduğunu bir kez daha kanıtladığını, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders de verdiğini bildirdi.

Tören, şiir okunmasıyla sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.