29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ile Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun bir mesaj yayımladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru
Bayburt Postası - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ile Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun bir mesaj yayımladı.

Prof. Dr. Coşkun, yayımladığı mesajında,  Cumhuriyetin 93. yıl dönümünü büyük bir neşe ve coşkuyla kutlandığını belirterek, bu gururu daha güçlü bir şekilde 2023, 2053 ve 2071 yıllarında da yaşanacağını ifade etti. 

Cumhuriyet için ortak değerlerin etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenilmesi gerektiğine işaret eden Coşkun, şunları kaydetti:

"Bugün hepimize düşen görev, 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi demokrasimize, Cumhuriyetimize ve kazanımlarına hassasiyetle sahip çıkmak, ülkemizi uygarlık yarışında en üst sıralara taşımak olmalıdır. Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnetle, rahmetle yad ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.” 

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş de milletçe büyük bir özveri ve inançla yürütülen İstiklal mücadelesinin sonucunda Cumhuriyet'in kurulduğunu belirtti.

600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetin, milletin aziz bir ortak eseri olduğuna işaret eden Memiş, " Devletimizin temelleri atılırken milli irade esas alınmıştır. Devletimizin bekası da milli irade ile sağlanacaktır. Aziz Türk milleti olarak biz inanıyoruz ki 15 Temmuz’da yazılan milli irade destanından sonra kutlanacak olan ilk Cumhuriyet bayramı olma özeliğini de taşıyan bu önemli gün bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü ve birliğimizi daha gür sesle tekrar etme günüdür." ifadelerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.