2019'da suya zam yok!

2019 yılında Bayburt’ta suya zam uygulanmayacak.

2019'da suya zam yok!
Bayburt Postası - Enflasyonla topyekûn mücadele uygulamaları kapsamında Bayburt Belediyesinden su abonelerini sevindirecek bir haber geldi. 2019 yılında Bayburt’ta suya zam uygulanmayacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre meskenler, ticarethaneler ve resmi kurumlar suyun metreküpünü 2019 yılında da 2018’deki tarife üzerinden kullanabilecek.

Tarifeye göre meskenlerde akıllı kartlı su sayacı kullananlar suyun metreküpüne 1 lira 60 kuruş, mekanik su sayacı kullanan aboneler 2 lira 30 kuruş ödemeye devam edecekler.

Ticarethaneler ve resmi kurumlar ise 2018 de olduğu gibi akıllı sayaç kullanıyorlarsa 2 lira 25 kuruş mekanik sayaç kullanıyorlarsa 3 lira 45 kuruş ödeyecekler.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sezgin 5 yıl önce

su sayaçlarındaki fark adil değil yanlış uygulama bunun kaldırılması lazım gelen başkan bunu kaldırır inşAllah

Avatar
Bamsı 5 yıl önce

Akıllı sayaç fiyat uygulaması ile vatandaşlar akıllı sayaç alınmaya teşvik ediliyor. Arkadaş elinde bir fatura ile çıkıyorsun üst kata. Farka bakıyorsunuz ve bende taktirayim diyorsun. Sonra karşına 400 küsur bir rakam çıkarıyorlar. Odeyemiyorsun. Taksit yapın? -Olmaz !!! Kredi kartına çekin? - Olmaz!!! E peki nasıl ödeyecek vatandaş bunu. WAllahi Billahi benim sebebim bu. El atın su işe yahu. Millet hesabını bilmiyormu yahu!

Avatar
Necati 5 yıl önce

Su faturasını gecikmeye bırakmadan gününde ödeyen ile akıllı kartlı sayaç kullananların tarifesi aynı olmalı

Avatar
Bayburt 5 yıl önce

Acaba 2019 mart belediye seçimleri için alınmış bir karar olmasın

Avatar
Ozan 5 yıl önce

Bayburt yada diğer belediyelerde su tamamen bedava olmalı. Hatta Belediyenin taşıdığı yolcular dahi bedava olmalı. Belediye KİT değil ki işleri paralı olsun. Halka hizmet bedava olursa Belediye görevini yapmış olur paralı olursa ticarethane olur. Ayrıca Devletin her yıl başı değerli kağıtlara yaptığı zam da olmamalı. Bazı hizmetler tamamen bedava olmalı. Örnek pasaport harcı olmamalı. pasaport alan kişi belkide o dönem hiç pasaportunu kullanmayacak ama pasaport harcını peşinen ödüyor. Devleti yönetenler bu harçları kaldırmalı.

Avatar
Vatandaş 5 yıl önce

Bu su kartlarına fazla yükleme yapmamıza ragmen sayaca yüklerken eksik yüklüyor. Sebebi nedir acaba? Zaten vergiler alınıyor, bir de sayaç üzerindrn mi vergi alınıyor acaba?