2018 yılında Bayburt Çalışma ve İş Kurumu

Bayburt İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun 2018 yılı 4. Olağan toplantısı yapıldı.

2018 yılında Bayburt Çalışma ve İş Kurumu
Bayburt Postası - Bayburt Öğretmenevi’nde Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan başkanlığında gerçekleşen toplantıda Bayburt Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Muhammet Abdullah Kahveci, bir sunumla kurum çalışmlarını ve ildeki istihdam oranlarını açıkladı.

2018 yılı ilk dokuz ayında yaklaşık bin 110 kişinin özel sektörde işe yerleştirildiğini söyleyen Kahveci, yaklaşık 5 bin 550 kişiye danışmanlık hizmetinin verildiğini, 2541 kişilik TYP Projesinin devam ettiğini ve 16’sı istihdam garantili, 14’ü geleneksel ve özel politika gerektiren kurs olmak üzere, toplam 30 kursun düzenlendiği belirtti.

Kahveci, bu kurslardan 328 kişilik kısmın istihdam garantili, 305 kişilik kısmın da özel politika gerektiren kurs olmak üzere, toplam 633 işsizin yararlandığı ve yaklaşık 170 kişilik istihdam sağlanacağı konularında bilgilendirme yaptı.

Yine 371 kişilik işbaşı eğitimi ve 200 kişilik girişimcilik eğitimi faaliyetlerini ayrıntılarıyla aktaran Kahveci, başlatılan kursların Yıllık İşgücü Eğitim planına göre gerçekleştirildiği söyleyerek, şunları da ekledi:

“Kurumumuzca mevsim şartlarına göre, ilin çeşitli noktalarında, belirli günlerde stant açarak kurum hizmetlerini anlatıyoruz. Bayburt Üniversitesi’nde bulunan hizmet noktasında, Salı günleri 1 personelle bilgilendirme gerçekleştiriyoruz. Yine bilgilendirme faaliyetlerimiz kapsamında 2018 yılı içerisinde 516 işyeri ziyareti ve 46 okul ziyareti yaptık.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.