2014'te nüfusu en fazla artan köy

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Bayburt’un köyleri göç vermeye devam ediyor.

2014'te nüfusu en fazla artan köy
Bayburt Postası - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Bayburt’un köyleri göç vermeye devam ediyor. TÜİK’in Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) 2013 Nüfus Sayımı Sonuçları’na göre, 170 köyde ikamet eden toplam nüfus bir yıl öncekine göre 495 kişi daha artmasına rağmen köylerin yarısında nüfus azalması yaşandı.

ADNKS 2014 verilerine göre 4 bin 987 kişilik artışla 80 bin 607’ye yükselen ve nüfus artışında 81 ilin en hızlısı olan Bayburt’un köy nüfuslarındaki hareketler de dikkat çekti. Verilere göre 170 köyün ise 85’inde nüfus bir önceki yıla göre attı, 80’inde azaldı. 4 köyün nüfusu ise hiç değişmedi.

Kampanyanın şampiyonu Akşar

2013'te ve geçtiğimiz yıl yetkililer tarafından başlatılan ikametgâh kampanyasına en çok ilgi gösteren köy Akşar oldu. Nüfusu son bir yılda en fazla artış gösteren köy Akşar, en fazla azalan köy ise geçtiğimiz yılın şampiyonu Kavlatan oldu. 2012’de 68 kişinin ikamet ettiği Kavlatan’ın nüfusu 2013’te yapılan sayıma göre 271’e yükselirken son sayımda tekrar 88’e düştü.

Eski beldelerden Konursu yine eriyor

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve yasalaşan belediyeler kanunu ile Bayburt’ta köye dönüşen beldelerden biri olan Akşar son 1 yılda nüfusu en fazla artış gösteren köy oldu. Konursu ise Kavlatan ve Kalecik’in ardından nüfusu en fazla azalan köy olarak kaydedildi. 

2012’de 2 bin 182 olan Konursu’nun nüfusu 2013’te bin 431’e, 2014’te de bin 312’ye kadar düştü. Konursu azalan nüfusuna rağmen Bayburt’un en büyük köyü konumunda.

İşte TÜİK verilerine göre Bayburt köylerindeki nüfus hareketleri:


Not: Nüfusu artanlar listesinde görülen Kemertaş, mahalle olarak bağlandığı Akşar' la birlikte 2014'te tekrar köy statüsüne kavuşmuştur.


Anahtar Kelimeler:
Akşar Köyü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sezgin Bozo 9 yıl önce

1890'larda bir sayım yapılmış,benim köyüm 90 nüfus gözüküyor. Şimdilerde sanırım 35 civarı. Köyler,yazlık tatil köyü oluyor.