12 sivil toplum kuruluşundan darbe girişimine kınama

Bayburt'ta 12 sivil toplum kuruluşu ortak basın açıklamasıyla FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.

12 sivil toplum kuruluşundan darbe girişimine kınama
Bayburt Postası - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili Bayburt'ta 12 sivil toplum kuruluşu ortak basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Türk Dünyası Parkında Esnaf ve Sanatkarlar Odalası öncülüğünde bir araya gelen Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi, 21 Şubat Küçük Sanayi Sitesi, Ziraat Odası, Arıclar Birliği, Bayburtlu Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Bayburt Bilim Eğitim ve Kültür Derneği, Kızılay Derneği Bayburt Şubesi, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Beyazay Derneği Bayburt Şubesi, Şehit Aileleri Dayanışma Derneği, Baksı Kültür Sanat Vakfı FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.

Basın açıklamasını 12 sivil toplum kuruluşu adına okuyan Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, "Bu yaşanan olay Türk milletine, Türk devletine karşı girişilmiş örgütlü bir olaydır. Bu alçakça girişim milletimizin ve devletimizin kurumlarının sağduyulu yaklaşımları ile çok şükür ki sonuçları itibarıyla geri dönülemeyecek noktaya gelmeden engellenmiştir." dedi.

Yumak, milletin kendi iradesini hedef alan eli silahlı bu haydutların karşısına çıkarak demokrasisine ve iradesine kararlılıkla sahip çıktığını belirterek, "Kendisine silah doğrultanlar milletin tepkisi karşısında geri adım atmak zorunda kalmışlardır. Aziz milletimiz siyasi düşünce ayrılıklarını bir kenara bırakıp, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın demokrasiye sahip çıkma çağrılarına uyarak meydanlara inmemiş olsa bu terör örgütü amaçladığı devleti ele geçirme eylemini gerçekleştirmiş olacaktı." ifadelerini kullandı. 

FETÖ'nün kalkıştığı darbe girişiminde kişi ve kurum hedefi gözetmeksizin ateş açtığını dile getiren Yumak, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye Cumhuriyetinin kurucu meclisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisimize bomba yağdırmak, Türk polisine milletin silahlarıyla saldırmak, yaşlısından gencine, yedisinden yetmişine meydanlara inerek devletine sahip çıkan sivil halka hedef gözetmeksizin mermi yağdırmak gibi bir alçaklığa tevessül edenlerin milletimizi millet yapan değerlerden ne kadar nasipsiz oldukları görülmüştür. Bunların Türklük ve İslam ile alakaları yoktur. Bu yaşanan süreç göstermiştir ki, büyük Türk milleti kendi iradesinin terör örgütleri tarafından gasp edilmesine müsaade etmemiş ve o iradenin gereğini yaparak sokaklara inmiştir. Bunun neticesinde de Türk devletinin bekasına karşı yapılan bu terör saldırısı devletimizin tüm kurumları ve aziz milletimiz ile bertaraf edilmiştir."

Yumak, demokrasilerde siyasi iktidarı değiştirmenin yolu ve yönteminin belli olduğuna vurgu yaparak şunları kaydetti:

 "O da sandıklar ve seçimlerden geçer. Halkın iradesi ile iş başına gelmiş iktidarları yine ancak halkın iradesi değiştirebilir. Sonuç olarak hiçbir güç halkın iradesi karşısında duramaz. Bu vesile ile Bayburt sivil toplum örgütleri olarak bizler geçmişte olduğu gibi bu günde yarın da her türlü darbenin, darbe girişimin karşısında olduğumuzu açık ve net olarak bir kez daha beyan ederiz. Hayatını kaybeden masum vatandaşlarımıza, kahraman emniyet ve silahlı kuvvetler mensuplarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve halkımıza başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Bu darbe teşebbüsü ile terör olayını gerçekleştiren askeri personele destek vermeyen Türk Silahlı Kuvvetlerimizin İdari kadrosunu ve askeri personelini de millet iradesinin yanında durdukları için tebrik ediyoruz. Demokrasinin en önemli savunucularından olan sivil toplum örgütlerimiz için gün, demokrasiye sahip çıkma günüdür."

Grup açıklamanın ardından dağıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aklıselim 8 yıl önce

Bir atasözümüz derki Ekende yok biçende yok yiyende ortak gardaş 15 temmuz akşamından sabahına kadar ibrahim yumaktan başka sivil toplum kuruluşu başkanını meydanda görmedim yiğit duruşlarından dolayı başta aziz milletimiz olmak üzere Sayın valimize Sayın Belediye başkanımıza Sayın Ticaret ve sanayi Odası Başkanımıza teşekkürlerimi sunarım

Avatar
Esnaf 8 yıl önce

Saygın başkanların her zaman böyle aktif olmalarını istiyoruz bizi temsil eden başkanlar şehrimizin tüm negatif işlerde aktif olmalı vede siyasilerde artık ayaklarını denk almalıdır.