10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlu Olsun

Gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 1961’den beri kutlanan ve Türkiye’ye özgü bir kutlama günü olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü unutulmadı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlu Olsun
Bayburt Postası - Bu vesileyle tüm meselektaşlarımızın bu özel gününü kutlar, çalışmalarında başarılar dileriz. 

Bu özel gün dolayısıyla gazetemize gönderilen mesajlar şöyle: 

"Dünyanın her köşesinde haber alma ve bilgi edinme ihtiyacını karşılamak adına fedakarca görev yapan, üstlendikleri sorumluluğun bilinciyle mesleğini icra eden medya mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.

Ülkemiz, bölgemiz ve dünyadaki gelişmeleri doğru okuyabilen, halkı objektif ve eksiksiz bilgilendirmeyi ilke edinmiş basın-yayın organlarının varlığı, sağlıklı bir kamuoyunun oluşmasının, dolayısıyla demokrasimizin eksiksiz işlemesinin önemli bir unsurudur.

Bu doğrultuda, yerelden ulusala kadar bütün medya kurumları ve çalışanlarının kritik bir fonksiyon icra ettiğine inanıyoruz.

Teknolojideki hızlı gelişmeye paralel olarak, yazılı ve görsel basının yanı sıra internet gazeteciliği ve sosyal medya da halkımızın bilgilendirilmesinde önemli rol oynamaya başlamıştır.

Haberin kamuoyuyla daha hızlı paylaşılmasına olanak sağlayan ve tüm dünyayı ulaşılabilir kılan bu teknolojik süreç aynı zamanda, dezenformasyonun ve yalan haberin hızla yayılmasını da mümkün kılmaktadır.

Toplumun doğru ve gerçek bilgiyle beslenmesinin önemini idrak etmiş, ilkeli ve objektif medya çalışanlarımız, dezenformasyon ve yalan haberle mücadelede önemli bir güçtür.

Basın mensuplarının bundan sonra da sorumluluklarının bilincinde, ülkemizin gelişmesine ve ilerlemesine katkıda bulunmaya, birlik ve beraberliğimizin korunmasını her şeyin üzerinde tutarak görev yapmaya devam edeceğine inanıyorum.

Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle, tüm gazeteci arkadaşlarıma başarılar diliyor, İletişim Başkanlığı olarak kendilerine her zaman destek olacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum."

Prof. Dr. Fahettin  Altun
Türkiye  Cumhriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı

-------------

“Demokratik sistemlerin vazgeçilmez kurumlarından biri olan basın müessesesi, toplumun doğru ve tarafsız bilgilendirilmesi bakımından büyük sorumluluk üstlenmektedir. Medya faaliyetleri bu bakımdan günümüzde toplumun her kesimini yakından ilgilendiren bir hal almıştır. Bu anlamda basın mensubunun mesleki sorumluluk ilkelerine bağlı ve toplumsal yararı gözetir bir şekilde hareket etmesi sadece toplumsal yarar açısından değil demokrasinin sürdürülebilirliği bakımından da son derece önemlidir. 

Toplumu doğru ve eksiksiz bilgilendirme noktasında, sorumlu, dürüst ve tarafsız habercilik anlayışı ile basın meslek ilkelerine bağlı kalarak bu hayati görevi zor şartlar altında sürdüren basın çalışanlarının bugün vesilesiyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, geçtiğimiz yıl görevi başındayken yaşadığı elim kazada hayatını kaybeden Anadolu Ajansı Bayburt Muhabiri Abdulkadir Nişancı başta olmak üzere ebediyete irtihal etmiş tüm basın emektarlarını rahmetle yâd ediyorum.”

Cüneyt Epcim 
Bayburt Valisi


------------

“Gazetecilik, fedakarlık ve sorumluluk isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır. İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir.

En zor şartlara rağmen dünyanın farklı bölgelerinde, çatışma ortamlarında can güvenliklerini riske atarak görevlerini yerine getirmeyi amaçlayan gazetecilerin halkı doğru, tarafsız ve sağlıklı bilgilendirme çabaları hiç kuşkusuz takdire şayandır. Bu vesile ile eski bir basın mensubu olarak tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. Geçtiğimiz yıl 10 Mayıs'ta, görevi başındayken Derebaşı virajlarında geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Anadolu Ajansı muhabiri Abdulkadir Nişancı’ya Allah’tan rahmet ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.” 

Hükmü Pekmezci
Bayburt Belediye Başkanı


-------------

"Günümüz bilgi çağının önemli mesleklerinden birini icra eden ulusal ve yerel medya mensupları takdire şayan bir özveri ile görev yapmakta ve kamuoyunu aydınlatmaktadır. İnsan hak ve özgürlüklerinin en temel unsurlarından biri olan haber alma hürriyetinin sağlanmasında görev üstlenen ve bu görevi zor koşullarda, kısıtlı imkanlarla fedakârca yerine getiren basın mensuplarının "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutluyor; bu vesile ile görevi başında hayatını kaybeden basın mensuplarını da rahmetle anıyorum."

Prof. Dr. Selçuk Coşkun
Bayburt Üniversitesi Rektörü


----------

"Anadolu'da, özellikle yerel basında çalışan gazeteciler, vatandaşlarımızın haber alma haklarını ve kamuoyunu bilgilendirme görevlerini büyük bir özveri ile yerine getirmeye çalışmaktadır. Bayburt Gazeteciler Cemiyeti olarak bu zor coğrafyada, ağır iklim koşulları altında çalışan meslektaşlarımızın Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyoruz. Bugünün, gazetecilerin daha geniş ekonomik imkanlara kavuştuğu, sosyal güvence ve çalışma imkanları bakımından daha üst seviyelere çıktıkları günler olarak kutlanması en büyük temennimizdir."

Yaşar Yıldız 
Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburtlu 4 yıl önce

TÜM BASIN CAMİASININ VE ÖZELLİKLE BAYBURT BASININ GÜNLERİNİ KUTLAR,GÖREVLERİNDE NİCE GÜZEL FAYDALI HABERLERE İMZA ATMALARINI TEMEMNİ EDERİM.BAYBURT TA BU GÖREV TAM MANASI İLE İFA EDİLEBİLİYOR MU,BİLMİYORUZ.BAZI DUYUMLAR MADDİ NEDENLER DEN DOLAYI BASKI OLUP İFA EDEMEDİKLERİNİ DUYUYORUZ. MADDİ SORUNLAR VAR İSE, BAYBURT BASIN CAMİASININ GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRMESİ VE MADDİ SORUNU AŞARAK GERÇEK HABERCİLİK NASIL YAPILIYORSA BUNU, BAYBURT ADINA YAPMALARINI ARZULUYORUZ.ÇÜNKÜ BAYBURT EĞER GELİŞECEK İSE BUNUN EN ÖNEMLİ İTİCİ GÜCÜ BAYBURT GAZETECİLERİ OLACAKTIR.DEVLETİMİZ YÜZ YILLIK CUMHURİYET DÖNEMİNDE, BU DÖNEMDE YAPTIĞI ATILIM GİBİ BAŞKA DÖNEMDE YAPMADI, BAYBURT ATILIMA AYAK UYDURA BİLDİMİ,UYDURAMADI İSE,UZUN YILLARDIR BAZI NOKTALARDA BULUNAN VE KENDİNİ VAZ GEÇİLMEZ DÜŞÜNENLER, YA PROJE ÜRETSİNLER,YADA ÜRETKEN İNSANLARA BIRAKSINLAR,İŞTE BAYBURT BASINI BUNLARI YAZA BİLİYOR MU?
EN BASİTİ, TREN YOLU BAYBURT UÇURACAK PROJEDİR, BUNU DEVAMLI YAZINIZ VE ÜRETKEN OLMASI GEREKEN ÜRETSİNLER LÜTFEN!