Bu Kurban Bayramını Bayburt’ta geçirip, kurbanlarımı orada kesip, sıla-i rahim yapayım diye eşimle Trabzon’a, sonra Bayburt’a gittik. Bayburt Konaklarında odamıza yerleşip gökyüzüne doya doya baktım ve tertemiz havayı ciğerlerime çekiverdim.

Hemen hemen her sene gitmeme rağmen bu seferki gezim 10 gün sürdü ve de çok iyi oldu. Bayburt’u Bayburtlu'ya anlatmaya gerek var mı bilmiyorum. Her Bayburtlu benim gibi düşünür benim gibi yazar, onun için bu konuya girmeme gerek yok.

Ben sizlere Bayburt Üniversitesi’nin yeni kampüs inşaatını ve Bayburt taşını anlatmak istiyorum. Her Bayburtlu gidip görmeli ve bu muhteşem eser karşısında şapka çıkarmalıdır. Pek çok üniversite gördüm fakat bu kampüs tamamlandığında öyle bir eser ortaya çıkacak ki Türkiye’de böyle bir eser olabilir mi diye herkes düşünecek.

2.000 dönüm üzerine kurulan, büyük bir kısmı tamamlanan, olağanüstü binalara inşa halindekiler de eklenince, çevre düzenlemesi de yapılınca insan sanki bir şehre girmiş gibi kendini hissedecek.

Bu kampüs içerisindeki hemşerimiz Mustafa Köseoğlu’nun yaptırdığı ve kullanıma açılan camii, spor salonları, her şey olağanüstü. Çevre düzenlemesi ve ağaçlandırması yapılınca bir tabiat harikasında dolaşacağız.

Her Bayburtlu'nun üzerine düşeni yapması gerekir diye düşünüyorum. Ağaç aşığı olan ben, Bayburt’ta 1993 senesinde başlattığım ve Valimiz Ali Haydar Öner’le her şeyimizi ortaya koyarak yürüttüğümüz ağaçlandırma seferberliğinin son halkası olarak bu kampüsün bu kısmını da ben ağaçlandıracağım. Bu hususta rektörümüzle görüşüp gereği ne ise yapacağım. İçine kapalı Bayburt, kabuğunu kırmış, modern bir şehir olma yolunda hızla ilerliyor.

İkinci konu Bayburt’un sarı taşı, Valimiz başta olmak üzere ilgili bürokratların, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve ilgili bakanlıkla derhal temasa geçerek tarihi eserlerin restorasyonuna süratle başlanılmasını, ayrıca Selçuklu ve Osmanlı eserlerinin pek çoğunun taş yapı olması nedeniyle bu onarımlarda Türkiye genelinde Bayburt taşının kullanılmasının sağlanması öncelikli olarak ele alınmalıdır.

Türkiye’nin her yerinde çıkarılan, işlenilen, kullanılan ve zaman zaman da ihracı yapılan mermerin Bayburt’ta da çıkarıldığını biliyoruz. Mermerin pazarı var ve çıkarılan mermerler alıcı buluyor fakat Bayburt taşı devlet desteği ve tanıtımına muhtaç. Bunun da yapılması gerekiyor ki bu hususta da genç valimize iş düşüyor.

Bayburt değerli bir Bakana sahip. Maliye Bakanımız Naci Ağbal Bayburt için çırpınıyor fakat bu çırpınışın karşılığını maalesef Bayburtlu'dan alamıyor. Böyle bir değer Bayburt’a kendini adamışsa her Bayburtlunun da ona yardımcı olması gerekir. Ama bu seyahatimde gördüm ki bu destek pek yok.

Bayburt hızla gelişen bir il olmalıdır ve olacaktır da. Bunun için Bayburt dışındaki İstanbul-Ankara-İzmir-Bursa gibi büyük illerimizde yaşayan hemşerilerimizin de taşın altına ellerini sokması gerekmektedir.

El birliği ile Bayburt Bayburt olmalıdır. Hadi hayırlısı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kadir temür 6 yıl önce

suat abi selamlar sunarak,bayburtun gelişmesi adına bir kent konseyi oluşmalı,
6-7 ayda stk ve diğerleri dünyadaki bütün Bayburtlular,bayburtta bir araya gelmeli
proje üretmeli,!!,büyük şehirler hep böyle yapıyor,saygı ile.
irt tlf kadir temür.stk.04582116814.bayburt

Avatar
Kilicoglu. Ali 6 yıl önce

Allahim sizin gibi Hemsehrilerimizden raziolsun bizide unutmayin Yurtdisinda Bayburt özlemi cekiyoruz

Avatar
Bayburt lu Salih 5 yıl önce

Sn Müftüoğlu;
Yazınızı geçte okumak nasip oldu,son bölümünde ifade ettiğiniz gibi Bayburt için çalışanlara yardımcı olunması gerekir dediniz,doğru şu an Bayburt ta vizyonu olup ta etkin ve yetkili makamlarda bulunan kişi sayısı az ve sesleri fazla çıkmıyor her halde;
Bayburt dışın da bulunan vizyonu olan, siyaset,sanat.üretim,eğitim gelişim alanlarında kendini yetiştirmiş kişiler olması iyi olur.
Bunlardan ilk aklıma gelen,sayın Hüsamettin ELÇİ uzun yıllar büyük şehir tecrübeleri var,bunun içerisinde iş adamlığı,eğitimci,sanatçı,siyasetçi kimliği ile Bayburt a gelip planlı bir şehir oluşturma,kültür sanat alanında gelişim,tarihe sahip çıkmak,üretim şehri nasıl olur(Tabiki başta TREN YOLU olmadan üretimci ve ihracatçı bir şehir olma zor)siyasi yandaşlık yapmadan iyi bir ekip kurulabilir
Sayın ELÇİ veya benzeri isimler artık Bayburt a kalıcı gelmeselerde,hizmet etmek için geçici gelmeliler.
Milli,manevi gerçekleri unutmadan Bayburt u ve ülkemizi kalkındıracak kişiler artık gelsin

Avatar
Bayburtlu 4 yıl önce

Sn Suat MÜFTÜOĞLU beye selamlarımla;
Sizlerin Bayburt ile ilgili yaptıklarınızı ve tasavvvurlarınız duyuyor ve okuyoruz, bir Bayburt lu olarak teşekkür ediyorum.
Bayburt Üniversitesinin yapılan kampüsünün eser olarak bittiğinde güzel bir olacağını söylüyorsunuz, şimdiden hayırlı olsun.
Sn Müftüoğlu gönlüm Bayburt Üniversitesinin ülkemiz ve dünya da özellikle tennik bölümler açısından önemli bir yerinin olmasıdır. Bunun için nasıl gayretler olacak ise bunların yapılmasını arzu ediyorum.
Diğer bir sorun ise kurulduğu günden itibaren Bayburt Üniversitesine gelen öğrencilerin bir kısmı, ki bu sene bu sayının -1000- olduğunu duydum, kalacak yer bulamadıkları için kayıt yaparak Bayburt tan ayrılmışlar bu sorunun çözülmesi gerekir.
Sn Müftüoğlu , Bayburt un kalkınması adına Bayburt federasyonunun, derneklerin,Belediyenin, Valiliğin yerel STK ların büyük bir gayret ile ;
Sn Bakanımız Naci AĞBAL ın öncülüğünde TREN yolunun ve Bayburt Çaykara arasındaki karayolu ve TREN yolu tünelinin yapılması

Avatar
Bayburtlu 4 yıl önce

Sn MÜFTÜOĞLU ;
Yazımın devamını arz ediyorum.
Yapılacak olan bu tüneller Bayburt un can damarı ve ülkemiz adına bölgesel kalkınma ve insanların yerel kalkınma nedeni ile yerel kalması ve büyükşehirlere gidenlerin yurtlarına dönmesi ülke gayri safi milli hasılasını yükselmesi için önemlidir.
Tren tüneli önemli çünkü, Trabzon, Giresun, Rize , Bayburtlu ve ülkemizin diğer yörelerinden gelecek iş adamları TREN ile sahile limana ucuz yol ile inerek ürünlerini dünya ya pazarlayacak konuma gelecekler , sahilde coğrafi alan yetersizliği nedeni ile sahildeki iş adamalarının kurduğu Bayburt taki fabrikalara 45dakikada sabah işçileri ve kendileri gelecek, akşam 45 dakikada evine gidip uykusunu alacak ;
Diğer karayolu tüneli ise , özellikle Trabzon ve Rize yöresine gelen tahmini yatılı ve gezgin bir iki milyon turistin Çaykara dan açılan tünel sayesinde yüzde onu geçiş yapsa ikiyüz bin bunlar Erzurum, Erzincan ve diger illere kadar gideceklerdir.
Sn MÜFTÜOĞLU ;
Bayburt için bu önderliği yapınız