Benim bu milletten asla sıtkım sıyrılmadı.
Karar verirken değişim zordur ama memleketlilerimden hiç umut kesmedim.

Çünkü onlar, er ya da geç yüzeyde görünenin altındakini farkedeceklerdi.
Çünkü onlar, bu toprakların, atalarının kanları karşılığı kendilerine emanet bırakıldığını biliyorlardı.

Çünkü onlar, yuttura yedire memleketin bölünmesini seyredemezlerdi.
Çünkü onlar, insanların ayrışmasına tahammül edemeyen vatanseverlerdi.

Çünkü onlar, inançlarının siyasete alet edilmesinden rahatsızlardı.
Çünkü onlar, komşularımızla sürdürülen bu pis savaşın bizim savaşımız olmadığını bilenlerdi.

Çünkü onlar, temelde yaşamlarında değişen bir şey olmadığını seziyorlardı.
Çünkü onlar, bunca israf ve propaganda yağmuruna anlam veremiyorlardı.

Ve çünkü onlar, bir küçük kente telaşla bunca yatırım yapılıp yükleniliyorsa oranın bir işaret bir kırılma noktası olduğunu hissedenlerdi.

Ve de onlar, bayram parası gibi dağıtılanlarla, kandırılacak çocuklar yerine konulmalarını hazmedemeyeceklerdi.

Bu nedenlerle gereğini yaptılar!

Şimdii endişem şu: İktidar onca yığma yapmasına rağmen kalelerinden birinde yenildi ya.. Bunu hazmetmeleri zor.. Oysa sonuçta seçilenlerden o da memleketimizin evladı, bu da...

Bu yüzden umuyor ve diliyorum ki seçim ateşiyle verilen sözler unutulmasın. İstenen alınamadı diye her şey yarım yamalak bırakılmasın. İktidar iktidardan düşse bile devletin devamlılığı için gereken yapılsın.

Bayburt’un en üst bürokratından yerel yönetimin başındakine, amirinden memuruna, eski zengininden iktidarın zenginine kadar her kesim, verilen sözlerin takipçisi, yapılan işlerin eleştirmeni ve  kentin sesini yükselten sahibi olsun.

Yokk böyle yapmayıp verilen sözler, yatırımlar çeşitli nedenlerle sadece söz olarak kalırsa.. Kentin iş bilmez ellerde görsel tahribatı devam ederse.. Kalkınıyoruz diye diye kentsel planlama ıska geçilerek iş yapılırsa, yanlışlardan ders alınmamış demektir. Şimdi doğru yapmak için kentin muhalif sesine kulak verilmeli.

Bayburt’a geçmişte iyi niyetle yapılan hizmetler elbette var ama hemen çoğu yanlış, sürdürülemez ve paralar çarçur edilerek gözler boyandı. Halka hizmet, hizmet diye yapılanların çoğu hatalı, gereksiz ve dekorasyon yatırımlardır. Biline..

Yoksa bu kadersiz kent bir kez daha hayal kırıklığı yaşayacak bilelim. Soralım, sorgulayalım. Yapılanları takip edelim ve unutmayalım bir kentin kaderi sadece siyasetçilere bırakılamayacak kadar önemlidir.

Gelinen noktada bugünkü siyasetin kadrolarını fazla suçlamıyorum. Onlar çıkılması zor bir kuyuya itildiler. Demokrasi onlara algılatıldığı gibi; atanan ve seçilenin dediğim dedik tavrı değildir, hele her adımı partiden yana, partilisine, yakınına iş aktarma merkezi hiç değildir; karşıtın, muhalif kanadın sesine kulak kesilmektir ve uzlaşmaktır.

Bu yapıldı yapıldı, yapılmadı Bayburtluların bir sonraki seçimde intikamı acı olur! Demedi demeyin!

Elindeki tek demokratik silah olan oy, Bayburtlunun elinde biraz yavaş dönse de hedefi bulur. Çünkü onlar yanlışları tükete tükete doğruyu bulurlar!
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.