Bayburt Postası Gazetesi’nin 63. Yılını kutluyorum.

Gazetenin kurucusu rahmetli Osman Okutmuş’u 1961 yılında, Gümüşhane eski Milli Eğitim Müdürlerinden rahmetli Cemal Yetişen aracılığı ile tanımıştım.

Osman Okutmuş, Bayburt sevdalısı bir dosttu. Gönlü, gözü tok, hoşsohbet, dostlarına karşı vefalı, gazetecilik konusunda özel bir eğitim almamış olmasına karşın, kendini yetiştirmiş, kalemi güçlü, yazdıklarını okutan bir meslektaşımızdı.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Anadolu Basın Birliğinin düzenlediği toplantılara birlikte giderdik. Meslektaşlarına kendini kabul ettirmiş, aranan sevilen bir kişiliği vardı.

Rastlantıya bakın ki, kendisi ile tanışmamızdan 6 yıl sonra (1967) biz de Gümüşhane’de Kuşakkaya Gazetesini kurduk ve dostluğumuz meslektaş olarak daha da pekişti.

Hac ibadetini de yaptıktan sonra Hakkın rahmetine kavuşan Osman Okutmuş’un çocukları, daha sonra torunları da yetişerek Bayburt Postası Gazetesini, aynı ilkeler doğrultusunda sabırla ve sebatla günümüze kadar getirdiler.

Bayburt Postası Gazetesi, normal akışının dışında, ayrıca 32 sayfa, renkli  olarak, gazetenin İstanbul şubesinde basılıyor, Bayburtlu hemşehrilerimizin yanı sıra dostlarına da ulaştırılıyor.

İlk sayfasından son sayfasına kadar; tarihi, coğrafyası, kültürü, folkloru, ananesi, Bayburt’un yetiştirdiği değerleri, geçmişi, geleceği ile, özenle hazırlanmış güzel bir mizanpaj içinde Bayburt kokuyor.

Bayburt Postası Gazetesi, düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümünü de ayrı ekle sunmuş 5309. Sayısında.

Bayburt Postasını desteklemek gerek.

Gazetecilikte 50 yılına yaklaşmış biri olarak, bir gazetenin, nasıl bir emekle ve ne kadar bedelle çıktığının yabancısı değilim.

Kaldı ki, Bayburt Postasının 32 sayfalık sayılarının bir ayrıcalığı var. Bu farkın, tüm Bayburtluların idraki içinde olduğundan kuşku duymuyorum.

Kendimi, Bayburt Postası gazetesi ailesinden sayıyorum. Bize de bir sorumluluk düşerse, yerine getirmekten onur duyarım.

Bayburt Postasına bundan sonraki yaşamında da başarılar diler, emeği geçenleri tekrar kutlarım.

(*) Kuşakkaya Gazetesi Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kaygusuz 7 yıl önce

Bayburtluyum, Osman okutmuşu hiç görmedim. Ama insan görmeden bir insanı ne kadar severse o kadar seviyorum. Valla sebebini ben de bilmiyorum.

Avatar
Ahmet Çağıldak 8 yıl önce

Bu yaz Gümüşhane'de kendisiyle cadde üzerindeki gazetesinin bürosunda konuştum. Bayburt, Bayburt Postası ve Baksı ile ilgili güzel sözler ettiğini hatırladım. Kendisine sağlıklı ömür diliyorum.

Avatar
anadolu yakası bayburt dernekler birliği-pendik 7 yıl önce

1915 kop savunmasının anısına 1963 yapılan kop abidesi(şehitlik)rahmetli h.osman
okutmuş,un öncülüğünde yapılmıştır,c.Allah razı olsun.
not:2016 yılında başbakan sn binali yıldırım tarafından kop "milli park"oldu.tşk,ler.